Kuchyňa a vybavenie

Aký wok a jeho použitie

daniela15 - fotkadaniela15, 30. augusta 2014

Mám rada čínske rezance na rôzny spôsob. Rada by som si kúpila wok, zatiaľ robím na tefalovej panvici. Dnes ma v kauflande zaujala akcia na riad fissler, kde je aj nerezový wok. Nevyzeral zle, ale akosi mi ten nerez "nesedel". Aký wok zvyknete používať, aký by ste doporučili. A celkom by ma zaujímalo, čo vo woku zvyknete variť.

@zareaguj


Diskusia k téme

marikafil
Ja mám ten wok od Fisslera, ale teflónový - tiež bola kedysi v Kauflande taká akcia. Som s ním zatiaľ spokojná.
afataga
dost zavisi aj od toho, aky mas sporak, ak mas plyn, doporucujem tazky liatinovy, mala som s nim vyborne skusenosti, ale ak mas sklokeramiku tak to je na nervy, ja som si musela kupit uplne obycajny za 5€ z tenkeho plechu, lebo ak ma hrubsie dno, maso sa ti nezatiahne a zacne sa dusit, co je nechceny efekt
2010
Pre 90% slovenskych domacnosti vyhodenie penazi- zbytocne velka raroha.
Na slovensku cinu z mrazenej zeleniny je lepsia panvica plus ked mas elektricky maly ( 450 ) sporak ktory aj tak nie je schopny dat spravnu teplotu plus sa tam nezmestis s wokom. Cinsky princip varenia na vysokej teplote stir- fry je cudzi slovenskej kuchyni.
1x havino
obor123
@2010 , súhlasím s Tebou. V našich podmienkach úplne stačil kvalitná panvica.
svedka
Mozm odporucit,wok a panvice mam kolekciu Jamie Oliver,je to od Tefalu,dost drahsie,ale na vyber rozne varianty :) Myslim,ze teraz sa da uz aj online lacnejsie objednat...
svedka
@2010 veru,tam ani najvacsi horak na plynovom sporaku nestaci :) K woku treba kupit rovno aj turbo horak-ked uz chceme varit ,stir fry,,...pritom najjednoduchsi styl varenia :) Ale to nevysvetlis.
2010
@daniela15 , tie rezance sa povodne robia vid. video... ako vidis plamen ako z plamenometu =2 minuty surova zelenina hotova ( plus bordel- prskanie dookola ), takze na slovenske dusenie, panvica:-)




daniela15
@2010 ďakujem, po Tvojom vysvetlení ostanem asi pri panvici a tých mám doma niekoľko, takže som ušetrila :-)