Varenie

Aký je váš najobľúbenejší krém na torty?

silvia16 - fotkasilvia16, 27. apríla 2020

V Anglicku je to krém z masla, ale na svete je toľko rozlišných krémov na torty. Ktorý je váš najobľúbenejší? Môj asi zo šľahačky s Nutellou. Mňam.

@zareaguj


Diskusia k téme

gabi58
Tak ten musí byť výborný, ešte som ho nerobila, ale viem si to živo predstaviť.
Ale najbližšie určite urobím.
silvia16
@gabi58 (27.4.2020 13:55)

my sme to vlastne urobili z receptu na zmrzlinu, ale je to vlastne to iste ako vyslahany slahackovy krem na tortu. Tak ho tiez pouzivam tak teraz.
sovka62
Nemám najobľúbenejší. Záleží od toho z akého cesta je korpus. Ak je to nejaká piškóta, výborný je z vajec a cukru (príp. čokolády) šľahaných nad parou a vymiešaných s maslom. Výborný je aj ganache zo šľahačky a čokolády. Na ovocné torty mascarpone so šľahačkou a troškou cukru, na torty skladané z vaľkaných plátov cesta určite maslo zmiešané s kašou z mlieka, cukru, hrubej múky a žĺtkov. Myslím, že jeden univerzálny nestačí.
sovka62
@kvakac , preco nie? Dnes sa robia aj slane torty, kazdy si moze prist na svoje.
Udena makrela by pre mna nebola, na ryby sim alergicka, ale taka plnka z dobre vypeceneho bocika....
avuska
jogurtovy, vyšlahať šlahačku s jogurtom, trošku cukru, do toho na spevnenie želatína, nechať odstáť v chlade a natierať, toto ľúbia aj deti, ked pridáte ovocie maliny, jahody, resp džem, život chce zmenu a urobila som aj mascarpone a šľahačka, tiež zožal úspech
kecupicek
Robievam rôzne krémy na zákusky. Napíšem vám z minulých dní, pri príležitosti Dňa matiek.Volá sa Nanukové rezy. Podkladom je orechové cesto. Plnka: 250 ml mlieka, 2 lyžice hrubej múky, 1 žĺtok, 1 vanilkový cukor- rozmiešame a uvaríme hustejšiu kašu. Až vychladne preložíme ju do mixéra, kde máme 100g masla, 100g práš.cukru, 50g mletých orechov, 1 žĺtok- vymiešaných. Spolu všetko premiešame do penista a natrieme na vychladnutý koláč. Polejeme čokoládou, keď zostanú posekané orechy, alebo mandle opražené ich posypeme
po čokoláde. Krájame trojuholníčky ,ako na torte, na tanierik môžme dať kôpku šľahačky a polku pekne nakrájanej broskyne, ale aj iné ovocie sezónneho typu. keď je dobre vychladený pripomína chuť nanukov našich mladých liet.
silvia16
Tak ja som teraz vyskúšala šľahačku s nutellou. Chutil vynikajúco a je ľahučký pre začiatočníkov.
silvia16
Tak tento víkend som zmakla Švajčiarsky maslový krém. Pozrela som si pár videorecept na YouTube a išla krok za krokom. Krém chutí vynikajúco. Je to makačka vymiešať ručným mixérom. Asi budem potrebovať robot na nieto krémy.