Akú múku na pečenie pizze?

camembert - fotkaCamembert 27. septembra 2018 o 16:14

Zdravím, pracoval niekto v pizzérii tu alebo v zahraničí? Akú múku kúpiť na pizzu? A kde na Slovensku sa dá zohnať?

@zareaguj


5 odpovedí:
  • smejkad - fotkaSmejkad 27. septembra 2018 o 18:14

    Nerobila som ani ani, ale už tu podobná diskusia bola.
    Treba múku s čo najvyšším obsahom lepku, uvádza sa ako číslo napr 650,to je málo, ideálne je 1000 a viac.
    Ak nenájdeš priamo múku na pizzu (cez 2 roky som ju nevidela), dobrá je aj múka na záviny.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarViera1 27. septembra 2018 o 20:21

    Kúp si Babičkinu voľbu - múku na kysnuté cesto a verím,že bude výborná.Je na neuverenie,aký veľký rozdiel býva v kvalite múk od jednotlivých výrobcov.Treba si nájsť tú pravú :-) ,ale táto je TOP.
    @zareaguj
     1x evanaaa
  • marika9 - fotkaMarika9 29. septembra 2018 o 16:59

    Kedysi mali v Kauflande pizzovú múku. Ale tomu odzvonilo. Ja používam veľmi úspešne hladkú 650. Zásadne slovenskú. Nesmieš ju nechať kysnúť. A samozrejme vyvaľkať na tenko.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKecupicek 2. októbra 2018 o 11:51

    Podľa možnosti bielu, čierna by bola pre černochov, vymyslel môj vnúčik. Použite akú máte a upečené cesto to vyrieši za vás. Voľakedy sme piekli podpecníky z chlebového cesta a olizovali sme sa až za ušami. Dnes len samé gebuziny dávajú do tej pizze a nedá sa to ani odhryznúť, človek to trhá ako pes
    @zareaguj
  • evusik - fotkaEvusik 6. októbra 2018 o 09:29

    Na pizzu by sa mala používať múka s vysokým obsahom lepku, ktorý zaručuje dobrú ťažnosť cesta takže sa dá vytiahnuť na tenko a neroztrhá sa.
    Dostať kúpiť špeciálnu múku na pizzu, rôzne značky. Ja si ju občas kupujem ale keď použijem našu Babičkinu voľbu na kysnuté koláče výsledok je ten istý a ako vidím podľa komentárov, túto múku používa veľa ľudí.



    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist