Rôzne

Aktuálne sajensfikšn .

stefanm - fotkastefanm, 9. septembra 2013

Už som tu pridal rôzne literárne žánre , tak prečo nie aj "sci-fi" ??

„Je...desať...hodín...teplota... 36...stupňov...Celzia...! Vstávaj...! Chcel... si ...si...dnes....v...dvanástom...mesiaci ...roku...dvetisícštrnasť...privstať “! ... Je ...desať ....hodín...

Opakujúci sa , ostrý hlas budíka ťa budí zo spánku , ty vstávaš a snažíš sa spomenúť si čo ťa dnes čaká . Nedarí sa ti to . Musíš použiť "spomienkovač" . Prikladáš bruško palca pravej ruky na obrazovku tabletu , na ikonu „spomienky-pripomienky“ a ozýva sa príjemný hlas tvojej elektronickej sekretárky :

„Dnes máš o pol jednej dohodnuté stretnutie v hlavnom meste Slovákhungár republiky , v Cabajczápore , s ministrom gastroministerstva . Doporučené najrýchlejšie spojenie je metrom z domu na sídlisku III v Prešove k požičovní automobilov Farary . Potom použi diaľnicu F2 s tunelom popod Donovaly a pri dodržaní povolenej rýchlosti 330km/h dorazíš na miesto stretnutia o dvanásť nula sedem . Obed v tvojej obľúbenej reštaurácii „Vegetarianhillton“ vynechaj , budete s ministrom degustovať nové bioprodukty , ktoré vypestovala , a jedlá z nich pripravila skupina gastroamatérov , ktorá sa volá „Varecháči“ a vedie ju ambiciózny člen , ktorý ma nik @Pustahubata “.

S potešením prijímaš túto pripomienku , narýchlo „zraňajkuješ“ vitamínový kokteil , na posilňovacom stroji stlačíš gombík „ľahký“ a precvičíš si brušné svalstvo aby sa tvoje tehličky , ktorým , mimochodom , tvoja manželka hovorí rozkošne „kachličky“ , vyformovali do požadovaného tvaru , postavíš sa , už osprchovaný a teplovzdušnými tryskami usušený , nahý pred zrkadlo v obliekarni , roztiahneš ruky a nohy a za pol minúty po stlačení gombíka „off“ , prístroj zvolí a oblečie ti vhodné oblečenie a upraví účes , odstráni chlpy z uší a nosa a vyčistí nechty .

Presne načas prichádzaš k ministrovi . Jeho tvár , ktorú dobre poznáš z historickej televíznej relácie , z rokov 1970 až dodnes , imigrant Priemysel Podlaha zo susedného , západného kráľovstva „Václavovo“ , ktoré práve v referende hlasuje či sa zmení na „Milošovo“ alebo na „Zemanovo“ , žiari spokojnosťou a čítaš v nej aj náznaky obdivu a závisti . A nemýliš sa . Minister ťa víta podaním „gimifajfky“ a s úsmevom na tvári ti oznamuje :

„Produkty a jedlá z nich pripravené , ktoré nám dodala gastroskupina „Varecháči“ , a ktoré sme v našom laboratóriu , ktoré sídli v štvrti „Méltártó“ v meste „Seged-ín-gulász“ preverili , overili a posúdili , sú na úrovni špičkových produktov dovážaných z gastonómicky vyspelých krajín . Preto ich doporučujeme zaradiť do distribúcie v sieti našich maloreťazcových predajní z dvora . A teraz vás pozývam na ich ochutnávku“.

Ochutnávaš jedlá , ktoré vymysleli , spracovali a na www stránke Varecha.sk zverejnili fantastický ameterkuchári a pekári a žasneš nad ich invenciou , nápaditosťou a šikovnosťou . Svojim podpisom a pečaťou potvrdzuješ návrh gastroministra o povolení ich distribúcie .

Súkromným lietadlom , ktorým bola tvoja manželka v neďalekom mestečku Bratislava , kde si bola pozrieť ako v skutočnosti vyzerajú rozbité cesty , dopravné zápchy a super a hypermarkety preplnené chemikáliami napichanými údeninami , zo severnej krajiny dovezeným kuracím mäsom napusteným roztokom z cestárskej soli , predraženým hovädzím a prázdnymi regálmi pri oddelení zelenina a ovocie , odlietaš späť do rodného Prešova .

Cestou zo svojho heliportu sa náhodne zastavíš v malom obchodíku s biopotravinami a k svojej spokojnosti zisťuješ , že výrobky , ktoré si svojim podpisom pred hodinou schváli k predaju , už trónia na viditeľnom mieste v regáli , žmúrkneš na predavačku kyprých tvarov a nenápadne je strkáš lístok na ktorom je napísane : ...„zajtra večer , ako včera !! cmuk “! Ona nepatrne súhlasne prikyvuje hlavou , usmeje sa a ty s pocitom dobre vykonanej dennej práce odchádzaš domov .

Pred spaní si zaješ domáci jogurt značky @Havino ( varecha.pravda.sk/recepty/domaci-jogurt-velmi-husty/44106...
) a s blaženým úsmevom líhaš a tešiac sa na nový deň zaspávaš .

Otázka :
Toto sa môže stať :
A . v blízkej budúcnosti (do ktorej som to situoval ja)
B . vo veľmi ďalekej budúcnosti
C . nikdy
D . len vo sne alebo mojej fantastickej fantázií
E . s drobnými obmenami – hocikedy

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Komentár mi zmizol...! Ešte raz: Ja by som tipla, že toto sa môže stať za D), ale nevylučujem ani za B), lebo mnoho z toho je už aj za A). Ale fantázia ti funguje naplno, @stefanm. A prečo ten nick, háááá, ale som sa nasmiala......no, ako pozerám, keď som si to ešte raz prebehla, tak vidím, že je to tak trochu aj aktuálne a platí preto aj za E). To znamená, že tvoja fantázia je popretkávaná skutočnosťou a nie je nič, čo by sa naozaj nemohlo stať. Mne by najviac vyhovovala tá automatizácia napr. pri obliekaní, ale aj nejaký raňajkomat, čo by mi už podal hotové raňajky. Všetko sa dá , verím, že už sa an tom pracuje a ty popracuj na nejakom dobrom sci-fi románe z budúcnosti o minulosti. Punkt.
hannah22
no dobre sci-fi , beriem ale prečo Slovákhungár..... :(
stefanm
@hannah22 lebo v najbližšie parlamentne voľby vyhrá Bugár , spojí sa Czákym a namiesto klasickej nedeľnej slepačej polievky a rezňa budeme povinne variť Halászle a Koložvár káposta !!! Alebo nie ??
hubata
To čo chceš @stefanm povedať, že mi Pusta zviedla Hubatého a teraz sa volá @Pustahubat á????

To bolo naposledy čo si tu písal takéto scifiny, to si vyprosím aby sa Hubatý zamiloval do nejakej varecháčky!! Jáá sa mu tu snažím ulahodiť, na večeru som mu spravila jeho najobľúbenejšie jedlo cibuľu na masti ..... a on poza bučky je zaťažený na varecháčky???

Toto sa nikdy nestane, Cééé) je správne, všetci klikajte na Cééé)!!!

(Veru by nebolo zlé sem nakuknúť tak o 50 rokov.....)
hannah22
jááj to som netušila, nesledujem dianie na politik.scéne v SK, teraz žijem v Prahe a tu je tiež dost politických šašov... radšej nesledujem.. radšej Country rádio a Varechu........ no uvidíme čo nás čaká a neminie, aj ked mne by stačil szegedín guláš a nie dáky Czáky..... a veru preto tiež beriem Cééé..... :)
stefanm
Milá @Hubata tak som si prečítal tvoj komentár k môjmu sci-fi príbehu a chcem ťa upozorniť , že rozčuľovaním nič nevyriešiš . Skôr by si si mala fakt viac strážiť svojho @Hubateho a dať si na @Pusta pozor pretože , tvojím miláčikom najobľúbenejšiu lahôdku , vie urobiť najlepšie na svete . Pozri si tento jej recept , a aj komentáre k nemu , a bude ti to jasné!!!
 varecha.pravda.sk/recepty/bravcova-pecen-zo-szekelyhidu-f...

Ja som si čítal jej komentáre ku komentárom a bolo tam toto , to som len narýchlo povyberal :
... môžem zodpovedne potvrdiť, že je to neskutočná lahôdka...
Táto lahôdka pochádza z...
... a môžem povedať, že tento spôsob je najlahodnejší. ...
... a potvrdzujem, že je to neskutočná lahôdka. ...
... je to lahôdka,...
... faktom je, že je to neskutočná lahôdka...
... tak tiež môžeš potvrdiť, že je to fajnová lahôdka.
radost
@stefanm
si moc vtipný človek..seba bavíš..nás tu bavíš..len pokračuj.ved-čo s tým spravíš..???..:-)
tiginko
tak toto si zabil, ako hovorí klasik, čo žije s Darinkou Zvončekovou ... len pozor na klinčeka, čo si trafil po hlavičke :-)