Ako zohriať dukátové buchtičky?

evelynbaEvelynba 14. apríla 2018 o 12:41

Pekný deň, milí Varecháči,
vie mi, prosím, niekto poradiť, akým spôsobom sa dajú, resp. majú zohriať dukátové buchtičky (ešte bez krému), aby neboli tvrdé (to by bol asi prípad mikrovlnky) ani mokré a mäkké (čo by asi vzniklo na paráku). Hľadala som všelikde nejakú radu, ale nenašla som. Môj syn, ktorý ich miluje a ktorý žije v zahraničí, kde nie sú, by si rád zobral so sebou zamrazené a potom by si už iba na ne urobil krém. A ja neviem, ako by si ich mal po rozmrazení ohriať. Prosím Vás, kto máte nejakú skúsenosť alebo radu, vopred pekne ďakujem.

@zareaguj


17 odpovedí:
  • používateľ nemá avatarHaji 14. apríla 2018 o 13:01

    Jednoduchá porada - ještě zamrazené dát rozpéct do trouby. Bude dobré to natrénovat - jestli péct zakryté, odkryté, jak dlouho, na kolika stupních apod. Prostě testovat. Trénink dělá závodníka. Aj v mikrovlnce by to šlo - zamrazené rozmrazit - vždy to bude teplé - a to v tomto případě chceme. Opět vyzkoušet teplotu, délku ohřevu. Držím pěsti!
    @zareaguj
  • strucik - fotkaStrucik 14. apríla 2018 o 14:19

    @Evelynba

    Ja som za mikrovlnku.
    @zareaguj
  • babidka - fotkaBabidka 14. apríla 2018 o 14:24

    Predsa len skus mikrovlnku .Ale inym sposobom . Daj uz rozmrazene buchticky do mikrotenoveho vrecka , uzavri ho / trebars na uzlik /a nechaj ich ohrievat na 500 alebo 750 W tak 20sekund.Nebudu mat sice chrumkavu korku , ale budu take akurat. Alebo trosilinku "namahavejsi" sposob - ohriat v rure. To uz popisala @haji. Ja to robim takto - najprv ich v mikrotenovom vrecku v MV rozmrazim , potom skontrolujem ci su vsetky rozmrazene a nasledne to iste vrecko zauzlikujem a ohrejem . Zatial vnucky neprotestovali :-)
    @zareaguj
     1x anina6
  • afataga - fotkaAfataga 14. apríla 2018 o 14:54

  • používateľ nemá avatarHaji 14. apríla 2018 o 15:25

    Tady je postup jak rozmrazit koláče:
    » clanky.vareni.cz/zmrazovani-cerstveho-peciva/...
    - odstavec zamrazené kynuté koláče
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 14. apríla 2018 o 15:52

    Ja zohrievam aj rozmrazujem v rúre na plechu na cca 80°c, dajú sa hneď jesť, nepripečú sa, neoschnú ani nezvlhnú. Z mikrovlnky, kým som ešte mala, som vytiahla také gumové cucky.
    @zareaguj
     1x 45678
  • používateľ nemá avatarEvelynba 14. apríla 2018 o 18:15

    Ďakujem za všetky užitočné rady, budeme skúšať. S MV nemám dobré skúsenosti v tom, že pečivo, pagáč, koláč a pod. sa dá fajn zohriať aj to krásne zmäkne, ale tak na pár sekúnd, kým to nevychladne. Potom je to betón. Asi bude lepšia rúra (trouba), len švanda je, že vlastne ani neviem, či môj synátor vôbec rúru má. :-))) Musím sa opýtať. A ak sa môžem ešte spýtať, pri rozpekaní v rúre treba to niečím natrieť? Napr. maslom, olejom, mliekom, vodou, aby boli čo najbližšie čerstvým? Ešte raz ďakujem, vedela som, že Varecháči nesklamú.
    @zareaguj
  • marika9 - fotkaMarika9 15. apríla 2018 o 09:23

    Ja zohrievam všetko v MVR. Keď ide o cesto, pokvapkám mierne vodou a zakryjem sáčkom alebo poklopom do MVR. Nikto u nás sa nesťažoval.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 15. apríla 2018 o 10:26

    @ Bubaya (14.4.2018 15:52)
    @ Evelynba určitě bych se držela postupu podle @ Bubaya - má to ozkoušené. Pro klid duše bych podložila pečícím papírem. Nech synovi prostor pro improvizaci. Vede ho chuť na buchtičky, určitě to zvládne. Ještě mě napadá, že když nemá rúru, mikrovlnku, může vyzkoušet topinkovač - většinou má uzpůsobení k rozpékání pečiva - drátky se rozdělají - a na ně se položí pečivo. V této variantě bych volila rozmrzlé buchtičky položit na pečící papír a šup s nimi nahoru na topinkovač. Možná to zbytečně "hustě" řešíme, stačí trocha ohřát, buchtičky se zalévají horkým krémem - ono se to na talíři srovná.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarViera1 15. apríla 2018 o 13:01

    @Evelynba

    Zohrievať v MW len pár sekúnd (5-7s),inak stvrdnú na kameň alebo ako moja dcéra :nechá rozmraziť len tak,voľne a poleje horúcim krémom a pod tým sa zahrejú...takto to jedáva :). Skôr nerozumiem tomu,ako vydržia zmrazené cestu do UK.Asi si ich odvezie čerstvé a zmrazuje tam,nie?
    @zareaguj
     1x evanaaa
  • používateľ nemá avatar2010 15. apríla 2018 o 14:33

    Kupit v supermarkete krabicu vanilkoveho kremu ( ready to eat custard) pokrajat croissanty alebo briosku, poliat a zapiect. Perfektna nahrada.




    @zareaguj
     1x 45678
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 15. apríla 2018 o 18:06

    Ja by som to riešila ako radí @Viera1....najjednoduch ší spôsob, ale ma tiež zaujíma, ako alebo v čo si ich chce preniesť zamrazené? Prečo nie čersvé a dobre zabalené?
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarEvelynba 15. apríla 2018 o 19:51

    Vďaka Vám všetkým, milí Varecháči, nechcela som to nejak "hustě" riešiť, nie je zo žiadny svetoborný problém, ale určite chápete, že mama chce, aby to jej synáčik mal čo najlepšie. :-))) Medzitým som zistila, že rúru má, takže môže vyskúšať rozpiecť v rúre, asi bude stačiť trošku, lebo ako píše Haji a Viera1, keď sa to zaleje horúcim krémom, sa to zohreje. No a na otázky Viera1 a Evanaaa - zamrazené preto, že už zamrazené sú. Keďže domov chodí raz, max. 2x do roka, tak mu už dopredu chystám, mám už v mrazáku kapustnicu, sármu, hovädzie na hríbkoch, mäsové guľky v kôprovej omáčke atď. a tiež dukátové buchtičky. No a nejde do UK (neviem, kde sa to vzalo :-)) ) ale do Álp na hranicu Rakúska a Švajčiarska. No a s prevozom už máme skúsenosti. Keď mu naplním izolačnú tašku všetkými tými zamrazenými vecami a pridám ešte pre istotu dve zmrznuté 1/2 litrové fľašky vody, vydrží to zmrznuté v pohode.
    Pekný nedeľný večer prajem.
    @zareaguj
     2x haji, evanaaa
  • dvorka - fotkaDvorka 16. apríla 2018 o 12:08

    Ja neriešim na rozmrazenie pečiva ani mikrovlnku ani rúru. Upečené pečivo, chlieb a aj spomínané dukátové buchtičky a iné kysnuté aj nekysnuté pečivá ktoré si zamrazím dám len vonku, prípadne zabalím do utierky aby zbytočne nenavlhli a nechám rozmraziť na izbovú teplotu. Ak chce robiť na obed, stačí vybrať doobedu. Sú malé rozmrazia sa rýchlo. A potom už len zaliať krémom. Žiadna veda.
    @zareaguj
     1x mares
  • používateľ nemá avatarKecupicek 20. apríla 2018 o 11:16

    Pači sa mi tvoj postup, robím to podobne, neviem si predstaviť svojich chlapov aby si niečo sami zohrievali. Môj svokor nikdy nejedol zohriate, ani jedlo od obeda. @Dvorka (16.4.2018 12:08)

    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarAsalternativa 20. apríla 2018 o 22:57

    Ja zohrievam rozmrazené buchtičky (1 - 2 porcie) na nahriatej panvici alebo v menšom hrnci s hrubým dnom za pomalého premiešavania širšou drevenou vareškou alebo potriasavaním nádobou. Zo začiatku sa chvíľu môžu zohrievať prikryté. Občas kvapnem trošku vody na dno. Para ich pomôže rýchlejšie prehriať. Máme radi, ak chytia zlatistý nádych a sú trošku chrumkavé aj boky. Je to rýchlejšie aj úspornejšie ako nahrievanie rúry na jednu porciu.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarEvelynba 21. apríla 2018 o 07:35

    @Asalternativa (20.4.2018 22:57)

    Ďakujem za ďalší tip, takto to bude pre neho možno naozaj efektívnejšie, ak si bude chcieť zohriať len jednu porciu. A keď budú aj chrumkavejšie, zaliate teplým krémom zasa trochu zmäknú. Takže ď.
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist