Pekný večer varecháči, opäť sa s vami, skúsenejšími, chcem poradiť
: ako vytiahnuť kosti zo pstruha ?
Dnes som prvýkrát robil rybu vcelku, nie filé, konkrétne pstruha s
hubovo-petržlenovou plnkou, bolo to vynikajúce, ale vadilo mi to
množstvo kostičiek. Podľa návodu na obale sa mi podarilo vytiahnuť
chrbtovú kostru, hoci trochu negustovne :)), ale aj tak ostalo v
mäsa veľa kostičiek. Urobil som niekde chybu - vari som tú kostru
vytiahol zle ? Alebo sa tým kostičkám vyhnúť nedá ?
Po krátkej chvíli som sa vykašľal na príbor a jedol to ako rebierka :
pekne rukami, jednou som si vkladal mäso do úst a druhou
vyťahoval kostičky :-)) Ďakujem za vaše rady priatelia ! :))
ryby pripravujem pravidelne (hlavne v celku) a s "manažovaním" kostí pri jedení to robím aj takto (bod 7,)
goo.gl/9SNUMJ...
toto tu je tiež pstruh, dúhový zo Zákamenného
Na rybu si treba nájsť čas, ľudí ktorých máš rád a dobré víno.
Už som to písal viackrát, pre mňa je príprava a jedenie ryby oslava života .......
ale @eraserhead to v poslednej vete dokonale vystihol... dobre pripravená ryba vyžaduje pomalé až slávnostné jedenie, v dobrej spoločnosti a príjemnej konverzácii to je celkom iné ako keď človek do seba nahádže jedlo rýchlo, rýchlo a potom ledva fučí :-) kto nemá rád ryby nevie o čo prichádza :-)
@martinis si ešte mladý, chce to len tréning, určite sa to naučíš....
..alebo je nejaký špeciálny recept, ktorý si vyžaduje filetovanie pstruha?
posuň ho sem na varechu...
dobrý tip, v mrazáku je ešte jeden kus, tak to skúsim podľa teba. ten tvoj vyzerá výýborne - je pečený v rúre ?
ryby milujem, tvoja veta sa mi páči :))
@evusik : podobne, mne robí "vykosťovača" tato :)) jedlo si treba vychutnávať, najmä ak vyžaduje zložitú prípravu, však si to zaslúži(me) :O) potrénujem, hádam sa čoskoro podarí aj na prvý pokus ...
@gabriele : tiež zaujímavý tip. viem si to predstaviť, ale zrejme naozaj bude treba dodržať čas pečenia, aby sa mi podarilo vytiahnuť aj tie brušné kostičky :))
@ubka : samozrejme, aj ja sa chcem kostí zbaviť až o upečení, nie za studena :))