Rôzne

Ako vyrobiť rôzne dekorácie z čokolády

violetacamorova - fotkavioletacamorova, 11. marca 2012

Dnes som našla video ako si pripraviť pekné čoko-dekorácie
napríklad na ozdobu torty, ktoré môžu mnohé pekárky-cukrárky
inšpirovať.

 www.akosatorobi.sk/video/2528/cokoladove-dekoracie-1-3-...
" target="_blank" rel="nofollow" class="linkavkomente"> www.akosatorobi.sk/video/2528/cokoladove-dekoracie-1-3-...

ako-vyrobit-dekoracie-z-cokolady

 www.akosatorobi.sk/video/2528/cokoladove-dekoracie-1-3-...
" target="_blank" rel="nofollow" class="linkavkomente"> www.akosatorobi.sk/video/2528/cokoladove-dekoracie-1-3-...

ako-vyrobit-dekoracie-z-cokolady

 www.akosatorobi.sk/video/2526/cokoladove-dekoracie-3-3-...

ako-vyrobit-rozne-dekoracie-z-cokolady

Dúfam, že to bude fungovať.

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Nefunguje. ale mne by to aj tak bolo platné ako psovi piata noha, už som skúšala a výsledky boli nevalné, takže som ich nakoniec zhrnula do pohára a vyrobila polevu.
hubata
Pre mňa je to tiež strata času: zbodnú mi to neozdobené, ba chcú aby som aj zákusky krájala na veľké porcie ........ štrúdľa sa u nás jedáva tak že sa polka nohy drží v ruke a nie nakrájaná na malé kúsky. Nám nikdy nič nezostane, nič sa nevyhadzuje, všetko sa poje, hoci mám pocit že varím viac a viac.
1x sisuk
prdelinka
ja urcite nieco vyskusam,svoju prvu toru uz mam za sebou,tak ma cakaju dalsie a dalsie :)))
celeblith
mne to tiez neslo otvorit, tak som musela googlit
vyzera to uzasne, mne osobne sa to paci viac ako zurive potahovane ozdoby, ale nemam k dispozicii asi tristvrte veci, co tam pouziva, takze by to v mojom podani vyzeralo upatlane, takze radsej ozbdobit ako viem a zje sa to s rovnakou chutou :) @hubata ani u nas sa nic nevyhadzuje, ani suche rozky alebo chleba (pri najhorsom to dostanu psy) a zo sladkosti tak to uz vobec nie :)
--
 www.akosatorobi.sk/video/2528/cokoladove-dekoracie-1-3-ako...

--
 www.akosatorobi.sk/video/2527/cokoladove-dekoracie-2-3-ako...

--
 www.akosatorobi.sk/video/2526/cokoladove-dekoracie-3-3-ako...

--
marcy
je to svelá inšpirácia,vyšší level....záleží len na povahe,či vyskúša.....mne by sa topilo všetko v rukách,hoci som zimomravá a ruky mám ľadové :o))
fiby
To je niečo úžasné, žiaľ Bohu ani ja nemám také náradie a taktiež čokoláda musí byť kvalitná.
sima27
Perfektné len pre nás začiatočníkov by to bolo dosť ťažké.Akú čokoládu by ste doporučili?Figaro to asi nebude :-) Keby som sa nahodou odhodlala
jelenik
prave vcera som robila velku tortu na oslavu 90-tky byvaleho kolegu. Poliala som ju cokoladou a ozdobila netradicne. Kedze slo o pana, ktory sa musel v mladosti vyucit za masiara /ale cely zivot bol ucitelom/, tak na torte boli marcipanove "klobasky,
nozik s bruskou a kus masa . A s ozdobnym vreckom klasicky urobena 90-tka a ozdobeny okraj torty. Hlavna vec, ze sa pacila a chutila. Ved som ju robila z lasky. No taketo cokoladove ozdoby su paradne, ale asi by som nejednu pokazila, kym by sa mi podarila akotak schopna kvetinka.
A zahoracke "hodove, ci svadobne kolacky" tiez moc chutili :)
kuchtik
keď už zdobíme torty, ja som raz tiež našla na nete čosi pekné
pozrite sa a trebárs vyskúšajte, ja som len žasla
Pastry Decorating : How to Make Frosting Flowers
rosettes 014.AVI
pacik
Nemám náradie a ani také vrtké prstíky, ale niečo sa z toho dá vyskúšať. Holt čokoláda je čokoláda, poťahovka je až za ňou :-)
violetacamorova
Tie moje linky nefungujú, ale tie, ktoré pridala @celeblith už idú. Ja teraz veľmi torty nepečiem, ale viem, že niekedy ich bolo oveľa viac a najväčší problém bolo ozdobiť ich. Tiež sa mi zdajú čokoládové chutnejšie, ale veľmi obdivujem aj tých, ktorí to zvládnu veľmi pekne s poťahovou hmotou, alebo marcipánom. V diskusii pod videami sa píše, že ide o plastickú čokoládu, ktorú je možno dostať v cukrárskych potrebách. Tak si myslím, že koho to baví tak to naozaj stojí za vyskúšanie a pobavenie. A mrzí ma, že neidú tie moje odkazy, ale aspoň tie druhé fičia! Ďakujem vám všetkým za komentáre.
violetacamorova
@sovka ja si myslím, že na prvý pokus by som dopadla ako ty píšeš, všetko zhrnúť do pohára a máme polevu. @hubata , skoro ti závidím, to je radosť variť takým papačom, akých máš doma. @sladkacokolada ide to všetko prehrať ale v tých odkazoch, ktoré pridala @celeblith. @prdelinka , tie ďalšie a ďalšie už budú len lepšie a lepšie. @marcy ja by som určite niečo vyskúšala, aj keď by som to nakoniec mala zhrnúť do hrnca na polevu. Tie úvodné "rolky" ktoré sa robia z neroztopenej čokolády, iba tvrdej sa mi vidia urobiteľné, len skúsiť. @sima 27 ide o plastickú čokoládu, ktorú je možno dostať v cukrárskych potrebách.