Nápady

Ako viazat cibulu do tzv. vrkoca

te3mko - bez fotkyte3mko, 25. augusta 2013

Dobry den vie mi niekto poradit ako sa viaze cibula do vrkoca aby
sa potom pekne mohla niekde zavesit a preschnut ??? Skusal som
to a nijako sa mi nedari som vdacny za kazdu radu :)
Dakujem a prajem pekny den.

@zareaguj


Diskusia k téme

ankabanka
velmi jednoducho ako zapletana vianocka alebo vlasy.
Dobre je vsak pridat spagat uz k PREsusenej vnati, viaze sa tak lahsie ako uplne cerstva lebo niekedy su tvrde. na YT mas vela viedos, napr.:



alebo



nech pomoze a good luck.
evusik
môj 92-ročný otec zapletá cibuľu aj cesnak úplne dokonale... aj keď som sa to od neho učila nikdy nemám vrkoče také pekné ako on, chce to pevnú ruku... vrkoč sa pletie z troch copov, zoberieš tri cibule z dlhými chvostami a tie si podložíš silným sisalovým (alebo iným) špagátom a vlastne tú cibuľu spletáš spolu so špagátom, sú rôzne druhy spletania... mne sa najviac osvedčil ten, že spletiem tri cibule potom pár krát spletiem do vrkoča len chvosty so špagátom pridám ďalšiu cibuľu, takto pokračujem a na konci zo špagátu uviažem slučku na ktorú veniec zavesím... cibuľa nie je celkom tesne vedľa seba, ale dobre sa oddeľuje a veniec sa nerozpadne.... ešte lepšie to vyzerá pri cesnaku... a s tým sa aj lepšie pracuje, lebo má tie chvosty oveľa dlhšie a pevnejšie...
našla som jeden článok, síce v angličtine, ale s obrázkami...
 www.bloomingfieldsfarm.com/garbrdhow.html...
alena45
do vrkoča ? Môj starý otec zapletal cesnak do niečoho, čo vyzeralo akoby hranol po upletení. Neviem ako to robil, to bolo prvé, čo ma napadlo, že už sa nenaučím, keď zomrel.
Do vrkoča som robievala aj ja, ale posledné roky bol problém, aby mi zostala pevná stopky, väčšinou sa odtrhla, ak som vrkoč pritiahla. Takže už nepletiem. Aj cibuľu som pletávala, bavilo ma to, keď mi na balkóne visela a ja som si bola odrezať, alebo odstrihnúť ako na dedine.
ubka
páči sa mi táto téma aj názorné ukážky, @alena45 do "hranola sa zapletá rovnako ako sa pletie korbáč a to asi v Tvojom okolí minimálne chlapci poznajú...:-))
rulik
tak ako píšu varecháči s tým špagátom je to lepšie, stačí aj nejaký obyčajný konopný, aby sa časom neroztrhol a je dobré to dobre uťahovať aby sa cibule alebo cesnak po zoschnutí nevyšmykol a potom na konci urobiť slučku(očko) a zavesiť niekam do prievanu aby ešte dobre preschla