Chcem sa vas spytat,ci niekto nema skusenosti s vyuzitim rydzikov. Nazbierala som a este stale zbieram krasne, ciste rydziky a kazdy rok rozmyslam ako ich vyuzit. Cast som obvarila v slanej vode, cast nasusila a pomlela na prasok. Pridavam ich pod rozne masa a do omacok, ci polievok. Zvyraznia chut jedla.
Nakladat nechcem, mam este z min. roku, tak ich obvaram a mrazim, potom ich pripravujem oprazene na cibuli dochutene ako prilohu k roznym masam. Pytam sa preto, lebo som raz citala, ze okrem nakladania sa nedaju vyuzit. Poradil by mi niekto kto ma skusenosti s ich vyzitim v kulinarii ? Boli sme v nedelu na huby, tak sme ich davali jednemu poliakovi, ktory zbieral rydziky a on nam zase daval na oplatku sosnaky o ktore zasa on nemal zaujem. On vraj ich iba zavara, tak mi vela neporadil. Vdaka za radu.
Ja by som tie tvoje RYDZIKY spravila zrejme rovnako ako mas v plane ty. Milujem vsetky jedle huby. Su zdrave a su chutne. Pozdravujem a prajem velku urodu tychto chutnych zemskych plodov.
www.nahuby.sk/recepty.php?category_id=7...
@Kuchticka
Všeobecne je rýdzik po česky ryzec. Je ich však "milión" druhov. Pozri si tú stránku, tam ich nájdeš všetky a je tam aj český atlas húb.
www.veganotic.cz/clanky/201-ryzce-na-kmine-s-krupavou-ba...
www.toprecepty.cz/recept/40277-houbove-skvarky-z-ryzcu/...
Je to on ?
Kuchticka,nazbierala som tolko cervenakov,podpiniek,rydzikov a maslakov,ze uz som rada,ze prislo chladno.Zo vsetkych mam najradsej maslaky cerstve aj susene.Teraz si s dcerou vymyslame ako ich konzumovat
No,pomoze mi to,ale pripravit roznym sposobom moje rydziky.Este raz vdaka vam ako aj vsetkym.Zdravim.