Zdravá výživa

Ako skladovat ovocie......

babav - fotkababav, 2. januára 2013

Diskusia k téme

kimlo
Najlepšie do suda a potom vo fľaškách. :-)
babav
@kimlo , fmas pravdu ;-),ale tu sa jedna o ovocie,ktore uz sme vylozili ....aby vyzeralo dlhsie cerstve.Nevedela som,ze banany sa nekamaratia s ostatnym ovocim.....pretoze potrebuju vzduch,maju byt ulozene samostatne,ostatne ovocie treba ulozit na stopku a citrusove plody skladovat v chladnicke.
turistka
@babav , vídejko som si prehrala, dobré rady, neviem ako ty, ale ja všetko všupnem dole do prepravky v chladničke, pravidelne spotrebujem no už sa mi stalo, že ovocie "chytilo". Tak budem ukladať ako mladý káže :-)
dodo46
@kimlo
súhlasím s tebou. Určite je lepšie skladovať vo fľaškách, ako zhnité v komorách .
radost
@babav-vdaka za stručný výklad..ja totižto viem v tejto reči iba spať a jesť!!nerozumiem...:-)))))
zato rade od @kimlo rozumiem..:-))))
nuž čo s negramotnou babou...:-((
alexdidi
@babav ,určite dobrá informácia,ja som napr.citrusy nenechávala v chladničke,dík:)
rastlinkysk
Ovocie treba uskladniť v chladničke v boxoch na to určených. Jablká, citrusy. Banány sa v chladničke neuskladňujú. Ovocie vložte aj do uzatvárateľných dóz, vreciek, fólii, udržíte ich čerstvé dlhšie. Drobné bobuľové ovocie však vydrží čerstvé v chladničke len 2 dni. Jahody, černice, maliny, slivky, ríbezle môžete aj mraziť. Ak máte veľa jabĺk, tak z nich pripravte vždy čerstvý kompót k obedu, nemusíte siahať a zaváraniny.
2010
Najlepsie skladovat vsetko ovocie v pivnici ... vacsina ju nema, stara
ladnicka spravi tu istu sluzbu ,len treba zvysit teplotu tak na 10 C a vsetko do nej aj banany ked su zrele .V papiery individualne zabalene citrusy vydrzia mesiac.
babav
@rastinkysk , @2010 , nemala som na mysli skladovanie urody ovocia,iba ma inspirovalo video...ako vylozit ovocie na misu pred konzumaciou.....