Nápady

Ako rychlo osupeme uvarene zemiaky.

babav - fotkababav, 25. novembra 2014

Diskusia k téme

sovka62
Keď zlejem horúcu vodu, zalejem zemiaky studenou, vylejem aj tú a zopakujem. Šupa sa oduje a ide dolu skoro sama. Lenže! Nie u všetkých odrôd, najlepšie idú tie s hladkou šupkou. Tie drsnejšie sa vzpierajú, takú mám skúsenosť.
babav
V podstate robis to iste ako ukazuje video @sovka , rozdiel je iba v tom lade.
So zemiakmi mas tiez pravdu , nie vsetky odrody sa rovnako supu ,nove zemiaky v mnohych studenych salatoch uvaria a nesupu vobec.
evanaaa
Niekde som už toto video videla, ale ma nenapadlo vyskúšať, ja v šupke nevarím veľké zemiaky, len tie maličké, teda menšie, tiež ich chladím v niekoľkých vodách, alebo si ich uvarím deň vopred a na druhý šúpem. Ale ak nezabudnem, vyskúšam, len si musím dať ľad namraziť.
bozulka
Na zapekané zemiaky môže byť,ale na šalát by som to nerobila lebo šalát je chutnejší keď sa zemiaky omastia a ochutia ešte za tepla.Majonéza sa dá až na potom,na chladné.
honestka
@bozulka : ten par sekundovy sok v ladovej vode zemiaky velmi neochladi, su akurat studene iba na dotyk ze ta nepalia v ruke ked ich supes - dalej ostanu teple takze tvoj sposob na omastenie mozes tu pouzit.
Dievcata, pozdravujem vas, ako tu brazdim dobre je vidiet aj mne zname mena.
bozulka
Aj mňa teší že som vás videla všetky čo ste sa tu ozvali...Cmuk!!!