Ako použiť primrznuté zemiaky?

ria52Ria52 9. januára 2018 o 20:10

Poradi mi niekto ako pouzit primrznute zemiaky aby neboli sladke?

@zareaguj


9 odpovedí:
  • kukulienka71 - fotkaKukulienka71 9. januára 2018 o 21:16

    tie budú sladké, žiaľ. Skús ich použiť do receptu na sladko,napr. do závinov zo zemiakového cesta, tam to vadiť nebude;-)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 9. januára 2018 o 21:28

    Jak píše hore @Kukulienka - použít do receptů na sladko. Celkem se mi osvědčila i poctivá bramborová kaše, bramborové knedlíky. Ale stejně je to sladší víc než obvykle.
    @zareaguj
  • alena45 - fotkaAlena45 9. januára 2018 o 22:07

    ak Ti nebudú chutiť a máš záhradu, tak drobné bobuloviny, ako sú ríbezle, maliny a pod. ich majú radi ako hnojivo. Pokrájať na plátky a posypať ku koreňom.
    @zareaguj
  • nadia56 - fotkaNadia56 10. januára 2018 o 00:23

    Primrznuté zemiaky prenesieme do tmavej miestnosti, ktorá má teplotu asi 10 stupňov Celzia a voľne ich rozložíme. „Dýchaním“ stratia časť cukru, ktorý sa v nich vytvoril. Potom ich ošúpeme a dáme do teplej vody variť. Keď voda vrie, zlejeme ju a zemiaky zalejeme novou vriacou vodou s lyžičkou octu a potom uvaríme.

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)
    » www.babskeveci.sk/s-tymito-trikmi-do-kuchyne-zo-zosita-mo...

    @zareaguj
  • babinka - fotkaBabinka 10. januára 2018 o 18:38

    ja by som z nich urobila zemiaky na kyslo, pridavala do ostrejsich polievok pripadne spolu s kyslou kapustou je pouzitie bez problemov.
    @zareaguj
  • bembo - fotkaBembo 12. januára 2018 o 16:53

    Možno sa budete čudovať,ale mne chutia práve takéto sladké zamrznuté,keď si ich upečiem v trúbe na masti,posolené,a posypané rascou.
    @zareaguj
  • radox1 - fotkaRadox1 12. januára 2018 o 17:26






    Žena z indiánskeho kmeňa Ajmarov roztláča bosými nohami zamrznuté zemiaky v horách La Cumbre 22. júla 2013. Po stáročia ľudia v bolívijských Andách jedia zemiaky sušené mrazom, pričom využívajú nízke teploty v horách. Na konci zberu poľnohospodári vynášajú obrovské vrecia zemiakov až na zasnežené Andy, rozložia zemiaky na zem a čakajú tri dni, kým nezmrznú. Potom zemiaky s holými nohami roztlačia a výslednú kašu sušia na slnku, kým nestmavnú. Extrémne teplotné výkyvy v Andách predstavujú ideálne prostredie pre prastarú metódu spracovania a uchovávania inak horkých a nejedlých zemiakov - chuno. Sú ideálnou potravou na dlhé pochody a tešia sa veľkej obľube zákazníkov na miestnych trhoch.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarRadost 12. januára 2018 o 18:07

    @Radox1 (12.1.2018 17:26)

    ...moje nervy...:-)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 12. januára 2018 o 18:26

    @Radox1 (12.1.2018 17:26)
    Z tohoto úhlu pohledu jsme rozežraní až stydno.
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist