Varenie

Ako dobre pripraviť mrazené rybie filé

anina6 - fotkaanina6, 20. novembra 2012

Poprosila by som nejaké dobré rady ako dobre pripraviť mrazené
rybie filé.

@zareaguj


Diskusia k téme

martinis
Troška masla alebo olivového oleja, rozohriať, pridať okorenené a osolené filé, dusiť domäkka :) Môžeš spestriť syrom, jablkami, paradajkami či paradajkovým pyré, fantázii sa medze nekladú. Ak stihnem, pridám ešte dnes svoj recept na karí tresku.
anina6
martinis, díky za tvoj recept, len chcem vedieť či ho rozmrazuješ celkom a treba ho aj namáčať v mlieku?
1x anka11
2010
Nekupujem, ale bol som u znamych a robili na rychlo daco taketo velmi jednoducho.
Rozmrazit ( poutierat vsetku vodu , potriet zmesou , majoneza , citronova stava sol ,korenie , posypat struhankou poliat trochu roztopenym maslom , dat piect do vyhriatej rury na cca 20 minut zalezi od hrubky.Ked mas prizdobit petrzlenovou vnatou ...ako z restiky.




tetuska
rozmrazím a vynikajúce sú osolené, obalené v hladkej múke a vajíčkach a hybaj vypražiť, sú jemné akoby v cestíčku, ináč robím zapekané a klasicky vyprážané v trojobale, alebo na masle posypané soľou a rascou a so zemiakovou kašou, teraz najnovšie kupujem Tilapiu, keď je v akcii, je to vynikajúca biela ryba bez kostí... skús a uvidíš...
anina6
ďakujem za dobré rady 2010 a tetuska. Ináč tú rybu bez kosti určite vyskúšam ked ju u nás niekde zoženiem.
turistka
@anina6 , kupujem alaska seelachsfilet značka Trawlic, sú tam 4 ks. Predávajú v Lidli, sú v krabičke, modrý obal s reklamou filety. Je dobrá, nie je nasatá vodou a potom sa i ľahko pripravuje. Ryba má rada soľ, tak osolím, okorením bielym korením, /nemusíš vôbec dávať do mlieka pred prípravou/ rozohrejem trošku oleja+maslo a na tom podusím pod pokrievkou asi 5 minút, odkryjem a otočím na druhú stranu a tak isto opekám cca 5 minút, ale už bez pokrievky, mám plyn tak si ho pri pečení znížim. Veľmi chutí s ľadovým šalátom, pokvapkaným jablčným octom a ešte naň dám ten dobrý výpek, neboj sa nebude prepálený.
ela77
Ak chceš môžeš skúsiť aj inak. Ja dávam rozmraziť iba čiastočne, aby sa na ňu dala prilepiť obalovacia zmes urobená z polohrubej múky a korenia na pečenie rýb (dostať hotové) Na plech nasekám veľa cibule , trocha cesnak a bazalku čerstvu. V polohrubej múke rozmiešam korenie na pečenú rybu a ryby v nej poobaľujem, Dám na nasekanú cibuľu a pečiem v rúre. S tou múkou a korením chytí jemnú voňavú kôrku. Takto robievam mnohými odsudzovaného pangasa. Len pozor pangas a pangasius by mali byť rovnaké, ale v hypermarketoch sú také akoby veľmi tučné, ružové a divne zapáchajúce po urobení. Kupujem v mraziaňach v ich predajni a dokonca omnoho lacnejšie ako v hypermarketoch a sú to pekné biele porcie, ktoré ak sa mi nechce rozpúšťať tak potriem jogurtom a tak potom poprášim zmesou múky a korenia. Osvedčilo sa mi takto robiť pangasa radšej ako vyprážať v trojobale.
1x marjon
evanaaa
Ja som mala tiež tú dilemu, ale všimla som si, že niekde býva na obale upozornenie : Pred úpravou nerozmrazovať, ale predsa, trošku treba, no ak úplne rozmrazím, niektoré filé sa mi pri úprave rozpadáva, vlastne nie filé ale filety z rýb. A ak ich obalím v trojobale, niekedy mi opadáva, inokedy nie, práve vtedy tá nerozhodnosť ako na to.
rybarkuchar
Rozmraziť, vysušiť, vysušiť a vysušiť. Mrazené ryby a zvlášť filé majú v sebe veľa vody (často aj tú, ktorú nemusia len aby vážili viac). Tej sa musíš zbaviť, inak sa pri spracovaní bude mäso rozpadať. Ak Ti môžem poradiť, kupuj radšej rybu ako filé. Filé niemusí byť práve zárukou kvalitného rybacieho mäsa.
anina6
veľmi pekne ďakujem za všetky vaše rady a recepty. ela77 máš pravdu s tým pangasiuosom, ked som ho pripravila ozaj divne zapáchal a tak so ho radšej vyhodila. odvtedy ho radšej nekupujem, získala som voči tomu nejakú averziu. A kedže nemám možnosť kupovať ryby priamo v mraziarniach, musím si vystačiť len s hypermarketmi. No po vašich dobrých radách, už aspoň viem aké ryby mám kupovať. ešte raz vrelá vďaka všetkým.
radox1
ako pripravit file?nijako.netreba tento pomlety odpad kupovat,a pokial mozno ani mrazene ryby,lebo obsahuju tolko vody,ze sa nedaju pred pripravou poriadne vysusit.dnes uz nie je problem kupit cerstvu rybu.
malusa
Myslim ze hlavne je kupit dobre file alebo rybu a staci osolit a okorenit na masle a vysledok je vynikajuci.
aroooo
Minulý týždeň som prepínala TV až som prišla na zaujímavú debatu o rybách a tomto probléme s mrazenými rybami a vodou v nich. Tá pani tam hovorila, že hoci kúpime mrazenú rybu, je tam aj vyše 50% vody, teda sa oplatí kúpiť nemrazenú. Ak ak už mrazené filety tak také ako píše turistka tie, čo sú označované seelachsfilet /či ako/, lebo tie sú spracovávané priamo na lodiach, teda balené a zmrazované bez vody. Ostatné vraj zmrazujú vo veľkých kockách, ktoré po vyložení vo fabrike rozmrazia, upravia aj vodou, potom ešte glazujú - ďalšia voda, takže mi kupujeme vlastne vodu s trochou mäsa.Ja som tak pochodila, keď som chcela spraviť Szracovu tresku, diskusiu som sem na to pridala ešte asi vlani aj s váhou ryby-mäsa, čo mi zostalo po uvarení l kg mrazenej tresky, ak ma pamäť neklami niečo okolo 30 dkg.
anina6
veľmi pekne ďakujem za vaše rady a odporúčania, musím však priznať, že ryby robievam ozaj veľmi málo. Asi je to tým, že mi raz ostala kostička v hrdle. Tak radšej chcem niečo také, čo nemá kosti. Samozrejme, že na Vianoce máme každý rok kapra. Mojej rodine by sa ináč Vianoce nerátali. S papaním rýb nemá nikto problém.
Ked ešte boli deti malé, celá kúpelňa, lebo tam si kápor plával vo vani,
bola stále plná vody. Chodili ho hladkať a pozerať sa ako kapor pláva.
zvoncek
tiež používame to filé, o ktorom píše @turistka , môj muž si ho robieva sám, (ja som na ryby alergická) , dno jenskej misy vytrie s ghi,(môže byť aj olej) na ne položí kúsky file, zvrchu osolí, okorení, pokvapká citr. šťavou, strčí do mikrovlnky na 4 min. vyberie, file otočí , a postup zopakuje.,
najradšej to má so špenátovou zemiakovou kašou., no a ja jem ku kaši v cestičku obalený vyprážaný syr,( zeler, cuketu, kaleráb, baklažán)
smahula
Ešte som nerobila ryby v mikrovlnke,skúsim recept v rúre,niet čo pokaziť.
ligotka25
mikrovlnke sa treba čo najviac vyhýbať, to žiarenie nie je zdravé
marjam49
Priatelia, ani neviem, či som sa niečo dozvedela na otázku, čo s mrazeným filé - zemiaky v rúre sa už pečú, z mrazáka som vybrala porcované filé, a keďže časť rodiny čaká na obed, asi ho mierne rozmrazené švihnem na maslo-posolené, porascované, popraprikované. Mám taký pocit, že rozmrazené, od ktoréhokoľvek výrobcu, by sa rozpadlo. Alebo nie? Dám vedieť.
andronika
ja rybie filé nekupujem, nedá sa to obaliť, rozpadáva sa, ani na panvici usmažiť, a pri pečení v jenskej mise ma tiež chytal záchvat zúrivosti...skúšala som rôzne značky v rôznych shopoch, ale stále nula bodov..proste stále SAMÁ VODA ktorá nejde vypariť z ryby von, tak som toto trápenie ukončila a radšej si priplatím, aj keď tie hnusoby čo predávajú pod názvom rybie filé tiež nie sú lacné,kupujem už len čerstvé pstruhy a čerstvého lososa, to aj keď si dám zmraziť je to RYBA!!!