Varenie

Ako dlho vydrží tahini ?

martinis - fotkamartinis, 15. novembra 2013

Pekný piatkový večer prajem, mám doma dosť veľký pohár tahini
pasty a zaujímalo by ma, ako dlho mi po otvorení vydrží v chladničke -
vie mi niekto poradiť, kto má skúsenosť ? :)) A tiež - k čomu alebo do
čoho ju používate ? Aj som googlil, ale zaujímajú ma vaše skúsenosti
:)

@zareaguj


Diskusia k téme

methi
Martin podla datumu spotreby na obale asi. Ja som ju pouzila len do hummusu a do shawarmi.
elixir
@martinis aj po otvoreni vydrzi ako mas vyznaceny datum spotreby. vseobecne to pristane do omacok a natierok..
hanka56


Sezamový krém Tahini bez soli, je vyroben z čerstvě opražených a rozemletých sezamových semínek. Je tradiční součástí středozemní pomazánky - hummusu, v jídelníčku plnohodnotně nahrazuje máslo.
Před použitím promíchejte. K namazání na chléb, sušenky, crackery, do omáček.Tahini obsahuje řadu vitamínů skupiny B, důležité minerály (draslík, vápník, hořčík, železo a zinek) a stopové prvky. Je doporučováno při onemocněních kůže, sliznic, nehtů a vlasů, ke zvýšení imunity a zlepšení látkové výměny.Případné usazeniny oleje na povrchu výrobku jsou přirozeným jevem.
Ale jak dlouho vydrží to nevím :-))))
martinis
Veľká vďaka za informácie, bol som len zvedavý, či sa doba spotreby po otvorení neskracuje - ale pokiaľ tvrdíte, že by mala v chladničke vydržať rovnako dlho, tak to je super :-)) Vyskúšam aj vaše tipy na použite ;)
quirchi
pouzivam Tahina-sezamova pasta vydrzi dlho a nemusi byt v chladnicke; pouzivam do vynikajucej cicerovej polievky; cicer mozno kupit kdekolvek, len za 0,89€ a 800g velku dozu len v Penny v obchode, doporucujem je vyborny. ak mate zaujem recept vam poslem
amelie
@martinis , dávam tahini do chladničky, kde mi vydrží cca 2 mesiace (ak ju nespotrebujem skôr). potom zvykne zrednúť, asi sa rozdelí na pôvodné ingrediencie.
julica
Mne vydržala až do spotrebovania, asi 4 mesiace. Niekedy som ju jedla s chlebom a malinovým džemom :)
2010
Nasiel som zabudnutu v zadu v ladnicke separovanu - olej na vrchu spodok tvrdy, ( uz tam je najmanej polroka ? asi )bol som sa pytat u arabov. Takze ako vonia ? , ked vonia zatuchnuto vyhodit, ked vonia ako sezam staci otocit naopak na cas alebo vybrat a zohriat a premiesat. Moja ma dobu spotreby do 03 2015.( to je myslene pri spajzovej teplote ).
paploska
@martinis ja ho mám tak necelý rok, kým spotrebujem jedno balenie, vydrží bez problémov v chladničke. a určite odporúčam, milujem hummus :-)