Milí Varecháči,
rada by som sa Vás spýtala, či máte niekto nejaké skúsenosti s prípravou zeleninky "karela" známej aj pod názvom "bitter melon" (horký melón)? Viem o nej, že je zdraviu prospešná, hlavne pre diabetikov. No keďže má naozaj horkú chuť, rada by som sa spýtala, ako ju čo najlepšie pripraviť. Na nete je veľa receptov, ale tu som zatiaľ žiadny nenašla, ale možno niekto s touto zeleninou už skúsenosti máte. Ďakujem za všetky rady. :)
(predpokladám, že ani ja ju často pripravovať nebudem, ale vraj sem-tam sa treba premôcť, lebo je zdravá :))
To mám umrieť bez toho že by som neochutnala karelu? Neviem síce čo to je ale že ste mňa vynechali tak to ma uráža. Daj sem foto tej tekvice @kumari !
Nuž čo: asi ako každé jedlo aj karela má svojich sympatizantov a odporcov.
a @hubata vnučka je zlatá - jasné, skôr, než ich pripravíme, budú z nich aligátory (myslím, že môjmu malému synovi sa tento nápad určite zapáči) :))) ...(len škoda, že tá kabelka sa z nich nebude dať spraviť :))
V slanej vode par krat a potom miesto smotany kokisove mlieko