Rôzne

Aj Vy ste si všimli, že...

oriesok - fotkaoriesok, 24. júla 2013

Milí priatelia,
aj Vy ste si všimli, že slnečnice sa už pekných pár rokov neotáčajú počas dňa za naším Slnkom?

@zareaguj


Diskusia k téme

rea1
kto si pamätá pesničku: tak jako slunečnice každým dnem
otáčí se za sluncem
tak já stále hlavu svou
otáčím jen za tebou ...
tak ako, že sa neotáčajú? čo sú to za slnečnicové nepodarky? každá poriadna slnečnica hodná svojho mena sa musí otáčať. a nie čučať na jednu stranu - a ešte k tomu na východ! :-))
tiginko
tak túto zvláštnosť som si veru nevšimla, začnem pozorovať....
irenaw
@rea1 Janka, asi to nemajú centrálne schválené ;-))) všetky jedným smerom, maximálne 180 cm dlhá stonka, hlavička s priemerom do 30 cm...
radost
slnečnice mám na záhrade-moja láska-a otáčajú sa..tak neviem..
helica
No chvalobohu! Ja som si to tiež všimla, ale som si myslela, že problém je v mojej hlave, tak som radšej čučala...-)))
perla61
No ja som si práve dnes všimla, že tie naše sa otáčajú tak ako sa majú. Tak teda neviem?????
evanaaa
Otočené na východ? A kde by mali byť, na západ? Veď vyčkávajú na východ slnka, nie?
jerica
Môžem potvrdiť, stále jedným smerom , fakt na východ. A to som si všimla , hneď ked začali mať hlavicu. Myslela som si , že sú klonované, zaujímavý tvoj postreh, som rada, že nie som sama .
dnešné foto :






hubata
Nielen slnečnice sú na tom zle, zle je na tom aj materina dúška: zmizla z lúk, niet jej. Zmizla aj dobrá kukurica taká, ktorou sa kŕmili svine. Dnes som si doniesla síce pochúťkovú zo záhrady - ale niet do čoho zatnúť zuby, má mrňavé zrnká, netečie z nich mlieko, nevonia keď sa varí a ešte je zrelá už v júli namiesto toho aby bola až v auguste ....
paeva
s tou poľnohospodárskou slnečnicou je to možno po tých postrekoch, že sa neotáča, doma sa vám otáča

no a hubatá má kukuricu takú nedorastenú asi preto, že je teraz véľké sucho.
bobarka
Tie slnečnice som si všimla v našej záhrade aj ja,ale som si myslela,že sa obzerajú, či ich idem poliať.
ubka
aj naše slnečnice sa neotáčajú a tiež som si to všimla že sa pozerajú ponad plot do susednej záhrady...mám zasadené okrasné, mali mať výšku do 120 cm ale vyrástli 3 metre ...možno fakt hromadný protest slnečníc proti Západnej politike :-))
rea1
@jerica , a ty, prosím ťa, čo chceš, aby sa otáčali, keď máš každú jednu zaťaženú čmeliakom! uvoľni ich spod čmeľa a uvidíš, ako sa budú zvŕtať.
@ubka , možno máte pekného suseda, preto sa aj tak vytiahli aj zaujali postoj vpravo (vľavo) hľaď? veď aj slnečnica je len človek.
oriesok
@kimlo , nuz, ono mozno nie si ani tak daleko od pravdy. Len ci to oslobodenie pride odtial, odkial myslis, to veru neviem(e). :)
Priatelia, slnecnice na poliach sa neotacaju cely den za Slnkom, ako by mali (napr. vo francuzstine to maju i priamo v mene: "le tournesol" = od slovesa tourner=otacat, soleil=Slnko). Tie vysadene na zahradkach zrejme ano, ako potvrdzujete. Ocividne na zahradky nekupujeme geneticky modifikovane semena. :( Je to smutne, ze sa takto neprirodzene meni rastlinkam ich najzakladnejsi "program"...
Je to ako... tupy noz, uterak, co nesaje, sucha voda... slnecnica, co sa neotaca za Slnkom...
Kam ten svet speje?
jerica
@ rea1 ešte, že nemajú sukne, to by sa otáčali za mojim, tak radšej nech sú otočené na ten východ.
Ináč@ milá téma:-)
jeka
Nemôžu sa otáčať,ved im skrátili nohu,tí hore nechcu aby im konkurovala.
morza
Je to pravda aj moje slnečničky sú otočené stále na východ. Já som si myslela, že asi im vadí polotieň altánku. Chyba bude asi niekde inde. Kto príde na túto záhadu nech napíše.
rea1
milí slnečnicopestovatelia, mám návrh, a to takýto: všetky slnečnice, ktoré s nádejou v oku upierajú svoj pohľad na východ, treba okamžite, ale okamžite zlikvidovať, odpíliť, odseknúť alebo ináč odpojiť od života. už sme tu mali tvory, aj keď to neboli rastliny, upierajúce oči na východ a ako to dopadlo? no? kto mi vie odpovedať? ja viem, všetci. takže s východom pozor. hoci - ani ten pohľad na západ není bůhvíco. tak čo teraz?
ako vidíte, už mi z toho tepla celkom úhľadne zašibáva. ale aj tak vás zdravím a prajem príjemný víkend. :-)) jana