Rôzne

Aj vy by ste sa hanbili?

denyany - fotkadenyany, 5. apríla 2015

Môj muž je fajn, ale občas ani nie je, veď chlap...
Včera, bola sobota a ja pred nočnou som mala akýsi lenivý deň. Na obed iba špagety(deň pred bolo mäso a domáca knedľa), po obede som sedela na gauči a rozmýšľala, že popresádzam kvety, pár ich to už nutne potrebuje.
Asi sa niektorí teraz čudujete, že som nevarila, nepiekla, neupratovala, keďže je tu Veľká noc. No, nič z toho som nerobila, ani nebudem, teda nie kvôli Veľkej noci. Tú jednoducho odignorujem, nič mi to nerobí, že všetci ba...bla..., lebo ja nie som všetci. A pochádzam z rodiny, kde sa všetko to besnenie dodržiava, ale ja jednoducho nie.
Tak som teda na balkón vyteperila prvého pacienta a než som sa pustila do presádzania, dostala som chuť popočúvať nejakú hlasnejšiu muzičku. Mávam ju tak raz za trištvrte roka. Tú chuť.Tak som teda dcére diktovala, čo má pustiť a ako hlasno. Bolo to dosť hlasno, lebo Guns, Halloween, Metalicca,Scorpions, a Bon Joviho mám najradšej nahlas.Dcéra si pridala niečo svoje, tiež pekne hlasno. Kvet som presadila rýchlo a utekala dnu. Aj napriek slniečku bolo dosť chladno.
Manžel si dal najprv štuple do uší, čo vyfasoval proti hluku v robote, potom išiel von, niečo šprtal v aute odstavenom pod balkónmi. V našom aute, samozrejme. Po návrate zvonku mi povedal, že sa musel hanbiť, vraj nás počúvalo 200susedov. Dcéra hneď logicky argumentovala, že veď ako by mohli vedieť, od koho tá hudba ide? Ja, že keby prišiel niekto, že mu to vadí, tak to stíšim a nebola tu ani jedna z troch najbližších susediek(najmladšia má okolo 70r.), tak čo. A ďalej, nech si trhnú, veď keď raz ide hluk od nás, tak čo? Ináč sme tichá, usporiadaná rodina bez zvýšených zvukových prejavov. Čo už, keď to raz za čas na mňa príde?!

@zareaguj


Diskusia k téme

denyany
Sorry, neviem, prečo mi zverejnili aj neupravené verzie, hádam to odstránia!
rulik
konečne moja krvná skupina, všetci na VN umývajú okná či je -5°C alebo 35, kým cez ne ide svetlo nie je dôvod
smejkad
diskusia, aby sme si podebatili na danu temu :-)
musela som sa usmiat, az mi drahy nazizal na monitor, comu sa tak vytesujem :-)
nelietam v tom sama, parada, mas palec hore aj odo mna :-)
denyany
Aha, to som nevedela, že sa neupravujú! No a diskusia, nech sa vyjadrí širšia obec... Až taký zážitok to zas nebol, mávam aj inakšie úlety ....
denyany
Chápete, moj muž, čo si inak nepotrpí na verejnú mienku(a na šťastie ani na VN) sa zrazu hanbil, a za také dačo? No niekedy zíram!
mariamka
@denyany , :)) dobry vkus, z toho si nic nerob, u nas este aj ked sa vysava, musi hrat hudba, teda a nech je ju aj pocut!, si ma pobavila, aj s tou ignoraciou velkej noci :)) mne dnes tiez hrala antena rock /dufam, ze nerobim reklamu/, inak by ma to chystanie absolutne nebavilo.. a okna? tie pojdu asi do cistiarne, chudatka :)
elixir
Vianoce mám rada také echt, ale obdobie Veľkej noci som tento rok tiež zobrala tak vlažnejšie. Vareniu, pečeniu a veľkému upratovaniu som sa vyhla, zato som si našla čas na návštevu predajne bicyklov a na jednej "trofeji" som šťastlivo odfičala domov ako vietor, až sa mi skoro sukňa nad hlavu zdvihla, aj malá modrina sa mi podarila. :)
mariamka
@elixir :)) scena jak z Postřižin :) ja veru tiez musim nablyskat mojho tatosa, tak nech sluzi
elixir
@mariamka Postřižiny som ešte nevidela, ale našla som si recenziu na ČSFD, podľa hereckého obsadenia to je ozaj čosi veselého, tak uvidíme, kedy sa mi podarí si to pozrieť. :)
radost
hudby zvuk mi nevadí..sama niekedy-napriek šedivej už vekom hlave-vrieskam..takou Špinarovou napríklad sa mi žiada..
lenže taký zvuk-vrtačky -celý tento týždeň po 21 hodine od nášho nového suseda..a dnes-na Vzkriesenie..o 14tej..mi skutočne naplo nervy..to nevesta musela ísť s malým vnúčikom von-bo nemohol zaspať..
a že si iná..??si sama sebou..všetci robíme tak,aby nám prinášalo radosť..:-)
denyany
Vďaka, baby! Hneď si idem zas dačo dobré pustiť, ale len tak diétne, keď už je večer. Natoľko som ešte uvedomelá.@elixir , tie Postřižiny si pozri, a ten bike si užívaj v zdraví a dlho! A bez modrín.
@mariamka , však aj cez naše okná ešte vidno a až bude teplejšie a chuť, tak ich po jednom poumývam, čo už?
denyany
Milá@rados ť, aj u nás niekedy vŕtajú od vidím do nevidím a po nočnej pred dennou(lebo občas aj tak mávam služby), to naozaj poteší! Svoju inakosť neriešim. Sú aj iné inakosti, hodné liečby...;-)
1x elixir
mesiar50
Nemáš sa začo hanbiť.Ja som tiež neumýval okná,vo varení som sa tiež nepretrhol a HARD ROCK mám velmi rád.Pekné sviatky želám.
ariela6
ja mam sviatky rada s upratovanim sa nepretrhnem ale rada si vyzdobim byt kvetmi a rada aj napečiem nejakych zajačikov a mafinky pre mojich vnukov a hlučnu hudbu nemam rada radčej spev vtakov ved každy sme iny a v tom je svet pekny
kukulienka71
It´s My Life je moja obľúbená, keď potrebujem energiu:-), u nás skoro non-stop hrá nejaká hudba, milujeme ju všetci. Človek má občas aj také dni, keď je rebelom:-) ja ťa chápem. Kým sme bývali v bytovke, cítila som sa rušená z každej strany, bolo to také "živé" sídlisko, v lete som viedla nočné hovory s mestskou políciou kvôli rušeniu nočného kľudu z neďalekej krčmy, bývali tam tanečné zábavy, mulatós sa ozývali až do rána a ráno do roboty, kde som celé dni počítala...čo je oproti tomu tá tvoja polhodinka?:-)) ale si si mohla dať sluchátka, milá @denyany a užívať si tú parádu bez zlého pocitu manžela.
Si nekonvenčná, ja sa tiež nerada prispôsobujem niečomu, keď "musím", lebo to robia aj iní a patrí sa mať upratané, navarené, napečené. Upratujem priebežne, okná 4x do roka, ale vtedy, keď mám chuť a je pekne, a či je pred a či po sviatkoch, mne je to jedno, nikomu účty skladať nemusím, stačí sa naháňať a stresovať v robote, doma má byť pohodička;-)
denyany
@ariela6 , áno v rozmanitosti je krása, keby sme boli všetci rovnakí, svet by bol nudným miestom;-)
denyany
Milá@kukulienka , ja mám rada aj ticho, ani len rádio si niekedy nezapnem. Ale vtedy som mala chuť na hlasnú hudbu a zo sluchátok to nie je ono, asi chápeš... A muž to prežil bez ujmy na zdraví.;-)
manya
@denyany , ja som pravý opak, doma mám ticho, nezapínam nič, v práci sústavne hluk a keď náhodou vypadne elektrina, to božské ticho....sviatky také či také ma už vôbec neiritujú, lebo všetky si ich odmakám v práci, pred dňami obžerstva je to v obchodoch s potravinami úžasné;
denyany
@manya , s tými sviatkami obžerstva akoby si ma citovala. Aj ja som dnes v práci a vlastne tak to bolo aj na Vianoce, ktoré by som zo zákona zrušila. Niežeby som ich neznášala, ale to, na čo sa to zvrhlo, tak to pomenúvam nie práve publikovateľnýni názvami.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Netreba sa dať strhnúť davom, iní upratujú hurá budem aj ja, ja upratujem kedy sa mi chce a treba, moje okná sú tiež neumyté, ale tí čo umyli budú mať už znova špinavé a ja budem mať čisté :-). Vianoce milujem, Veľkú noc už nie tak, ba skoro vôbec, ale nepreháňam to ani s upratovaním, ani s vypekaním a vyváraním.
Ale hlasnú hudbu od susedov nemusím, to je fakt, ja mám doma rada kľud.
1x rela
denyany
@dr , milujem hudbu aj ticho. A jeden z názorov na moje,,ja nie som všetci" bol, že som nafúkaná, čo naozaj ku mne ale vôbec nepasuje. Ale preto mám rada ľudí, pre tú rôznorodosť , a vypočujem si každý názor, či sa mi páči alebo nie.
jozka2
denyany,neviem,myslim,ze mnohi s tebou nesuhlasia a byt tebou hanbila by som sa to tu dat.Narodeni po vojne, sme vsetci pod cervenou vlajkou zrodeni.Vsetci sme boli narazeni komunistickou ideologiou,ci sa nam to paci,alebo nie,ale z ucty k veriacim by som si to nikdy nedovolila na bielu sobotu pustit hudbu ako pubertacka nahlas.
Respektovala by som akekolvek pravidlo kazdeho vyznania.Ja neverim,ze si to urobila,povazujem to od teba za provokaciu ako ludia budu reagovat.Po druhe ak si to urobila, predstav si,ze prave ty mas silnu migrenu a tvojej susede sa zachcelo pocuvat hudbu na plne pecky,ako by si reagovala.Never tomu ze tie 70 a nad su stareny snad iba v tvojich ociach,ale ver mi preskocia ta vo vsetkom svojimi skusenostami,niektore este aj v behu.
methi
Trocha hudby, no boze. Ak chcete vediet, co je hluk, podte sa pozriet do Indie :D Ja ked pridem na Slovensko, vzdy ma ovali to ticho. Uz vo Viedni na letisku, ked kracam halou - ticho. Ja mam blizko svadobnu halu a konaju sa tam rozne party, nie len svadby, takze si uzijeme.


methi
A takto to vyzera, ked sa svadobcania do tej haly presuvaju :)


smejkad
aj ja mam rada hudbu, rozne zanre, ale nerada pocuvam prilis nahlas, skor susedia pocuvaju tak, ze ja ani nepotrebujem nic zapnut a mam diskoteku :-)
pokial to nie je v noci, neriesim, ked zije vela ludi pokope, je to proste tak, ze obcas ma dovod na hluk ten, obcas onen...
aj moja mamina byva v bytovke, su tam hlavne starsi ludia a ked tam bola moja dievka na prazdninach, chcela som sa ospravedlnit, ze dupala a tak pri tancovani a suseda ze je rada, ked nieco pocuje, ze sa neciti tak sama a ze uplne najradsej by bola, keby mala ku nej obcas zasla :-)
iny priklad - susedy nado mnou a podo mnou fajcia a rovno pod mojim balkonom je aj lavicka, kde sa schadza mladez a debatujuc fajcia...
ak mam prave vyvesene pradlo a stretne sa ich takto fajciacich viac sucasne, mozem ho rovno hodit naspat do pracky :-( a nie je to zriedkavost, o vetrani uz ani nehovorim, v mihu mam dymu plny byt :-(((
ked som sa to pokusala vydebatovat, dozvedela som sa, ze oni si predsa v byte smrad robit nebudu a smrad v mojom byte ich nezaujima a vo svojom byte ci balkone si mozu robit co chcu
alebo som vylozila na balkon chladit kolac a potom som na nom nasla chumac vlasov a srsti pozmetanej aj so spinou, psov je v bytovke tolko, ze sa nedopatram, odkial to bolo
tym len chcem povedat, ze ludia su rozni, vsade sa nieco riesi, su ludia, ktori beru ohlad na vsetkych a vsetko, a su aj taki, ktori ho neberu na nikoho a nic
u mna clovek stupa na hodnote, ked si nenecha skakat po hlave a sucasne dokaze v dobrom vychadzat s inymi ludmi, aj ked maju ine nazory ci sposob zivota
nieco v duchu - zi a nechaj zit :-)
prajem vsetkym krasny den :-)
denyany
@jo žka, nehanbím sa, ak by sa niekto prišiel sťažovať, ihneď uberiem zvuk. A susedy - tie sú fajn a nikdy by som si nedovolila podceňovať ich v akomkoľvek smere. A pomáham im s kadečím a v jednom prípade viac ako pomáha rodina, ale to som už niekde písala, tuším. Nie som veriaca, aj keď pichádzam z rodiny, kde sú všetci veriaci a o náboženstvách a cirkvi si myslím svoje. Ale neodsudzujem veriacich, ak niekto potrebuje veriť, nech si verí, to ma netrápi, ale aj mňa nech nechajú na pokoji. O migrene a hudbe od susedov viem svoje, užila som si, ale nešla som tam, jednoducho som to prežila.
denyany
@methi , do Indie by som sa rada pozrela, musí to tam byť zaujímavé. Tvoje príspevky sa mi nepodarilo otvoriť, občas mi blbne tablet, skúsim neskôr. Ale aj tak ďakujem.
denyany
@smejkad , viem presne o čom hovoríš. U nás nefajčí nikto, ani moje susedky a ja nachádzam popol a špaky na našom balkóne, občas na prádle a najradšej mám., keď zavesím prádlo o o chvíľu na to niekto umýva balkón a špinavá voda stečie až ku mne! O zvyškoch jedla-nie našich, na balkónovom zábradlí sa ani nevyjadrujem. A hudbu milujem, tiž rôzne žánre, od heavy metalu, cez poprock až po folkór a operu. Vážne, moje deti udivujem rozsahom môjho repertoára ľudových piesní, s kvalitou podania je to už slabšie, ale vždy od srdca:-). A aspoň dvakrát v sezóne idem do divadla, väčšinou na operu al.operetu. A takisto mám rada aj ticho, má svoje čaro, ako všetko, len ho treba nájsť...
kukulienka71
@methi , mňa by tam asi porazilo:-)) okrem tých ohňostrojov, tie milujem.
Táto diskusia je dobrá práve preto, aby sme videli, kde sa ako žije, ako málo treba k tomu, aby mal človek dobrý či zlý deň kvôli iného bezohľadnosti, hlavne, čo sa tých dymom obťažujúcich týka. V našej ulici je veľa orechových stromov, na jeseň je to hrôza, keď sa pália listy, nielen prádlo vyvešať ale ani vetrať sa moc nedá, lebo každú chvíľu odniekiaľ dymí. Darmo je to zakázané, to lístie jednoducho inam dať nevedia, len spáliť. Ja chápem, ale ideme sa zadusiť a na dvor sa s malou ani nedostanem, radšej sadnem do auta ak sa dá a ideme kade ľahšie. A práve v aute si viem užiť dobrú hudbu, ak idem sama, dám na plné pecky! inak spievame, bavíme sa na dcérke, ktorá vie naspamäť všetky obohraté anglické pesničky:-))
Spolunažívanie s inými ľuďmi je príjemné len vtedy, ak na seba navzájom berieme ohľad, tak ako písala @smejkad , ak si nevieme pomôcť, aspoň si neškoďme. Pekný deň vám prajem:-)
methi
@kuku mne to ani nevadi ta hudba. Mam rada to ich bubnovanie a zase kazdy den sa to nekona. Niekedy tu do toho na ulici aj tancuju. Mne to skor urobi fajn naladu. Mozno keby boli moje deti este babatka a budilo ich to, by som rozmyslala inak.
denyany
Len tak na okraj, konečne som sa dostala do postele po 24-hodinovej službe. Aj keď som riadne unavená, neviem, či tak skoro zaspím, lebo suseda pod nami má taký hlasný prejav, že rozumiem takmer každé slovo. A to ešte nekričí. A kričí pomerne často v tých najnemožnejších časoch, raz dokonca pred 5.ráno a občas celé doobedie al.poobedie. Môj hudobný úlet, ktorý v sobotu trval zhruba pol hodiny je proti tomuto teroru úplná malina. Dobrú...
rea1
:-))) tiež mávam občas záchvaty, pri ktorých si púšťam Guns..., Rammstein, Aerosmith a podobné spôsobom zvaným "na plné gule". zatiaľ sa nikto zo susedov neprišiel sťažovať - obávam sa, že je to preto, že si každý myslí, že to je hudba mojich synov a že prípadného sťažovateľa by poslali do kelu. poslali, isteže - teda teraz už iba to posledné dieťa, ktoré u mňa ostalo. asi nikto nepredpokladá, že tie šialené zvuky sú "moja" hudba, dokonca veľmi obľúbená. ale ochotne by som sťažovateľa vyhodila aj ja, lebo takéto extempore sa u mňa koná iba veľmi občas a ja tiež nechodím otravovať susedov, keď vŕtajú, trieskajú, plieskajú a podobné rôzne. každý má občas právo vypustiť ventil. a čo sa týka veľkej noci ... no a čo. mňa sa netýka, upratujem si priebežne, kedy sa mi chce a iným ich sviatočné upratovacie šialenstvo doprajem. stádny pud je veľká vec, a keď niekto musí mať okná lesklejšie ako suseda, doprajme im to, veď účastní na bláznení byť nemusíme. :-)) ináč - máš príjemný hudobný vkus. :-)
denyany
Milá @rea1 , už som nezaspala, tak idem variť a môj chudák manžel, pri mne tak nesmierne trpiaci, doniesol asi 5kg banánov a deti hneď, že taký banánový koláčik by bodol, tak idem pozrieť nejaké recepty a upečiem. Úplne si mi prevravela z duše, vo všetkom sa s tebou stotožňujem.Krásny deň ti želám!;-)
rea1
@deny , mám recept na úúúplne úžasný banánový koláč, len ho nemám v receptoch, dlhodobo recepty nepridávam. ako ti ho pošlem?