Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 21 najnovší komentár dnes 09:59
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár 1. novembra 2024
- Katka4: Hľadám recept na dánsku tradične vianočnú pochúťku 3 najnovší komentár 2. októbra 2024
- Daniela15: Marhuľový kompót 2 najnovší komentár 20. septembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 21 najnovší komentár dnes 09:59
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár 1. novembra 2024
- Pumbaa: D-manosa na močové cesty? 21 najnovší komentár 29. októbra 2024
- Slnecnica1: Suché oči 16 najnovší komentár 21. októbra 2024
- Dm: Parná rúra 6 najnovší komentár 16. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 152 najnovší komentár 1. novembra 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Priveľa námrazy v mrazničke? Pomôžte si od nej týmto malým trikom VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Obrátené hovädzie rezne so syrom VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Zapekané rezne so šampiňónmi a s cibuľou VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Drahá surovina: 12 zákuskov bez masla. Do týchto krémov ho nepotrebujete ani gram
- Rýchlovky aj klasiky: Čo variť tento týždeň cez pracovné dni aj predĺžený dušičkový víkend
- Chutí celej rodine: Keď neviete, čo navariť, kura na paprike to istí. 9 receptov na obľúbenú klasiku
- Jednohubky aj obložené chlebíčky v pohári: 12 tipov, čím pohostiť rodinnú návštevu
- S pomocníkmi v zálohe: 9x jablková štrúdľa rýchlo a jednoducho. Takto ju zvrtnete aj v strede týždňa
- Strašidelné Pečie celé Slovensko: Budú sa piecť aj rakvičky. Máme recept aj dobré rady známeho cukrára z českej verzie sladkej šou
- Niečo aj pre padavky: Máte jablká nevhodné na skladovanie? Toto je 10 tipov, ako z nich mať úžitok
Dáme maso?
Čistá provokace! Dobré ráno bylo s kafíčkem, velmi brzké. A snídaně až doma po nákupu, tedy velmi pozdě, po 11. 00 hod. - čerstvá křupavá bageta, máslíčko a poslední díl uzené vepřové pečeně. Ale to tvoje uzené máš výstavní, mám naslintáno v technice.
Krásný den!
A dela to s tebou neco? :)
Léta jsem snídávala vločkovou kaši. Zprvu kupovanou v pytlíku, se sušenými jahodami, zalije se horkou vodou. Pak jsem si zvykla snídaňovou vločkovou kaši vařit doma, posypanou skořicí s kouskem máslíčka, někdy jsem do ní nastrouhala jablíčko i s kabátkem. Mňam. Poděkují ti žaludek, střeva, zasytí, chutná.
Krásné nedělní ráno! Dnes kousek suché bagety. Cíleně, nejspíš si budu muset vzít prášek od bolesti, ťapka se ozývá víc než obvykle. U nás prší, někdy od brzkého rána. A kotí čím dál víc, 15°C. Mno, hodilo mi to vidle do programu - hřbitov. Ke kámošce na oběd to dám, snad někde před 11.00 hod. přestane... pořád se něco děje.
Možno to robí dobre črevám. Ale chutiť to chutí skvele. Okrem toho občas v teplej vode rozmiešam malú lyžičku kurkumy, šťavu z polovičky citróna a kvapku olivového oleja a to vypijem nalačno. Ešte som asi zabudla - do tých vločiek na raňajky primiešam aj lyžičku mletej škorice - vraj je to dobré pri zvýšenom cukre v krvi, asi je to aj fakt, lebo pri kontrolách mávam cukor celkom dobrý.
Zajimava snidane ale proc ne. Skorici do ruznych jidel, vlocky nerada a sladke jist rano fakt ne. Jogurtu jim dost, urcite ruzne kysane mlecne vyrobky. A nejradsi, co se normalne u nas neprodava, jen ve slovenskem jednom kramku, je kysana smetana. Tu si kupuju, tu miluju. Samotnou, nebo se suchou houskou. I to muzu jist ke snidani. Diky za vysvetleni! Skorici rada, ale dost ji davam do jidel. Vim ze je zdrava!
Ani ja sladké nejem ráno, jogurt je bez cukru a žiaden cukor ani nepridám.
Krásný den přeji všem!
Rozinky kdyz mam, máčené, je pro mě víc než nějaký koláč. Asi jsem divná? :-)
...v čom namáčaš???...prezraď
Jen do vody!!! Ona je pak desne dobra, sladoucka :-)
...tu sa namáčaju samozrejme do rumu...ale či je potom sladučký to neviem...ja rum nepijem!!🙂
Chutna mi oboji :-)
... prajem pekný deň 🙂
@stefanm ty jsi ukázkově vzorný, nejen se snídaněmi. Dobře pořiď a všechno vyřiď! Já vyrážela několik dní do terénu a jsem vycucaná jako hašlerka.
U nás je slunečno, příjemných 15°C, hlásí déšť, tady nejdřív odpoledne.
..."klobasado" homemade delicious 🙂 a pifičko a ráno (nie dnešné) bolo krásne 😀
oooch, krasa vonava, ke snídani jak dělaná!
No a jasan : kafíko. A na balkóne :-)
Krasny talir, jeste krasnejsi syr!! Tomu rikam snidane!!
Z dovolenky, z Grécka, som si doniesla jeden tanierik a jednu misku. Neuveríš mi, ale vieš, že keď som ich kupovala som si spomenula na teba? :-))
Ja taky vzpomenu kdyz vybiram nadobi! Miska s talirkem neco upne jinyho, super!! Se tesim az na ne neco naservirujes!! Mas predstavu uz?
K druhé, velmi velmi pozdní snídani vyzrálý banán.
Krásný den, nahoře i dole!
Jsem pred hodinou koukala na šuny :-) ale držgrešle jsem! Zato mam hooodne vajicek a krasny kureci ctvrtky a moskevsky chleba :-)
Porad na to divam, to se ti povidlo, jen jsem fakt zvedava, jakym jidlem misku a talirek ozdobis!?
Jasné, kupuji ji jen když je v akci. Hlavně v létě. Na podzim přejdu na šunkový salám, ale i ten už je drahý. Zase tak často nesnídám, nevečeřím, je to zpestření. Miluju ovoce. A tam začíná být také cenová neútulnost. Vejce mám zpravidla jako hlavní chod - v rámci pestrosti.
... čaj?...fakt čaj?!?!
Ano, ja rada dobry caj! A cejlonsky mi chutná nejvíc. Piju casto odpoledne s mlíkem. A taková snídaně je něco jako hormon štěstí :-)
Dobrou chuť, krásné ráno a ještě hezčí den!
...pozriem z "pelieška" na pravo -neprši, na ľavo - neprší...bude pekný deň???
Skvělá snídaně, sardinková pomazánka je moje oblíbená! Dobrú chuť!
Mno, už nepozerám z pelíšku, ale z okna. Nalevo neprší, napravo též ne. Za chvíli vyrážím do terénu a když nebude pršet před nosem, bude to výhra. Krásný den bude "s" i "bez"!
...ja len, že my chýba tradičná ranná kávička 🤔
...moja manželka chodí zo sestrami skoro každé ráno do jednej kaviarničky na "terasku" v širšom centre mesta...ale včera bolo im už chladno tak boli dnu a poslali mi toto foto:
... horný citát:... Nie je hanba nevypiť si dobrú kávu každý deň, ale je to nepríjemné!
... dolný citát "... Naša káva ti dvihne tlak viac ako tvoja svokra!😄
Fakt se schazeji kazde rano? Hezky a zavidenihodny vztah :-)
...skoro každé...od pol ôsmej
... hneď neďaleko býva ich mamka (91), potom idú ku nej (nakúpiť, upratať a poklebetiť) a tak už po svojom
Ja tomu rikam po staru, koktejl a delam cely rok, kdyz mam chut a z ceho
...tak pracovne odpočívam, ale jesť musím
...ráno som pozrel som cez okno a počasie mi, neviem prečo, dostalo do hlavy prvú vetu z poviedky od B. Hrabala, ktorú som prvý krát čítal v r. 1975 v útvarovej knižnici v kasárňach v juhočeskom mestečku ...
Automat Svět: "Za skleněnou stěnou automatu stékaly stříbrné curůčky večerního deště, ...."
...tak som si/nám pripravil na raňajky (vrstvy od spodu🙂)...biely chlieb, drahé maslo, taveny syr, kurkuma, vajco, pažítka, ľan a soľ, no a teplý, ovocný čaj
Nooo, od vcera slovy klasika "chčije a chčije". A snidaně? Byla a uz neni :)
Haha, ja v tom zadny zločin nespatřuju, proč ne? :-)
Vítej! Hlásím se do klubu, jsem na tom už léta letoucí stejně. Někdy poruším tradici a ze zoufalství opravdu snídám. Abych se mohla potupně vrátit ke starému, dobrému dvousložkovému zvyku: K + C.
...škvarky lahôdka 😋...ale mne by k ním chýbala ky. uhorka!!!
Lepsi mit ty škvarky bez okurky, nez okurky bez škvarků :-) No a já mám (měla jsem) to první!
Fajnová snídaně, škvarky, když jsou doma, mě spolehlivě vytáhnou z peří - nejen k snídani. Pěkná miska, byť je z ní vidět jenom okraje.
Já dnes snídám chlebíčky od sousedky. Včera večer jsem se ukrotila a vložila je do ledničky. Dnes jako kdybych je našla. A našla!
Krásné pozdravení!
Kdybych uz vydrzel je nesezrat, urcite bych je nechala osychat na stole :-) Netluč me, vzdyt i chleba mam rada oschly! :-) Studeny ale nemusi byt! Škvarky byly horky, opeceny, uzasny, jako u tebe. Zmizely jak para nad hrncem! :-)
A ako vidiet, uz su aj u vas noci chladnejsie :-))).
To jsem jeste nezkusila, pouzivam sojove rada. Ale susene. Nekdy koupim a ochutnam i tohle.
... čierna soľ ma zaujala...ale "šokovala" ma tá sklenená soľnička... hneď ma to hodilo do sedemdesiatych-osemdesiatych rokov minulého storočia, keď v každej reštaurácii pri vazičke s jedným karafiatom stala presne takáto...priznaj sa či sa ešte pamätáš odkiaľ ju máš?!?
...my sme "kradli" poldecaky len keď nám priniesli nedoliate po čiarku!!!🙂
:-) ja mam tyhle stare veci rada a pouzivam je. Vzdyt mam i ty prvorepublikove talire. Slanku sezenes v ruznych bazarech internetovych.
ostatni.bazos.cz/inzerat/156143226/retro-solnicka.php...
urcite pohledej i na slov. strankach.
dom.bazos.sk/inzerat/141630318/retro-solnicka-a-kore...
...aha...svet sa mení... niekedy sa pridávala "štipka" (špetka?) soli..teraz keď nemáš solničku na baterky tak tak nie si cool
...ja pridávam s malou čajovú lyžičkou
... myslím, že vzhľadom na to aká je "sezóna" tušíte čo bolo dnes jej raňajkovým obsahom 🙂
... takéto raňajky si doprajem raz za rok a stačí mi to
...poznamka:...jedlo je solené Prešovskou jodidovanou soľou, som lokalpatriot!!!😋😄
V Presove jsou solne doly? :-)
... ťažila sa tu viac než 400 rokov
...vygoogli si
Akurát že posledné vyrobené vrecko soli v Prešove bolo v máji 2009. Odvtedy sa predáva soľ z Rakúska.
... máš pravdu, že "soli"!!!
...ale svet sa vyvíja a každý si môže kúpiť aku ráči... Českú, Poľsku, morskú, Himalajsku ružovú, Havajsku červenú aj tú čiernu z Pakistanu
...a aj mne dlho trvalo kým som sa prispôsobil dochucovaniu jedla Rakúskou soľou predavanou pod značkou Prešovská alebo Solivarská soľ ...furt som presololil
...dokonca si spomínam na obdobie, keď som soliť jedlá volal manželku, lebo ma stále napominala, že som zas jedlo presolil
... škoda, že už sa tu momentálne neťaží!!!...bola to to fakt "Soľ nad zlato"!
Byly.
Česká sůl není. Alespoň já českou ani moravskou, slezskou sůl neznám. Kupuji zpravidla vždy jinou sůl - jiné značky. A to je pak dílo, osolit akorát. Když už to konečně trefím, pytlík končí. Klidně může být i sůl nově rozdělávaná totožné značky jako ta předchozí a solí jinak. Jeden se pořád učí.
Krásné dobré ráno a klidnou sobotu přeji všem!
Dnes som mal aj ja bryndzu čistú s grahamovou bagetou a mlieko k tomu.
...vydarili sa a neuveríte, ale celé sa nám podarili bez "manželského konfliktu", ktorý často sprevádza našu spoločnú prácu!!! (ale to asi všade, nie??)
Pěkné foto, servis a muffinky jak malované! Spolupráce, když se zadaří, je moc fajn!
Jak pise @haji , pekna fotka i snidane :)
... vychutnávam si domácu stravu lebo od zajtra ma čaká nemocničná ☹️
Nebud tam dlouho, koukej se dat doporadku, dlouhodoba absence se neprijima! :-)
Ja sa na raňajky teším už večer!
Dnes domáci cibuľový bagel so syrom, údenou šunkou a "branston pickle", ktorú mám veľmi rada.
A keďže už ráno o 7hod som mala veľkú šálku kávy, tak teraz čierny čaj s mliekom.
Dobre rano od meho kaficka :-)
Take se nekdy tesim na snidani, zvlast kdyz uz vim, co dobreho me ceka a kdyz nikam nemusim! Tvoje dnesni housticka, patricne vytuněná na krásném talířku me poucila. Musela jsem hned vyhledat ten pickle. To je :-) Hned ted prvni jsem zhodnotila, ze ho delali pejsek s kocickou! No ty dalsi take, ale jiný pár :-) Asi to delat nebudu, tyhle sladke pickles nemusim. Ale proc nevedet, co radi jinde. Ale napad, dat to do cibulove housticky me insiroval na priste!
Dnes snidane velmi pohodova, french press kavicka, castecne hořká, zbytek s mlíkem. Opečená polovina nejaké bagety, potrenaá máslem, které se do ní vsáklo a na to roztažené vajíčko sypané klíčkama.
My někteří se máme, viď?
Přeji všem usměvavé a vyatuněné ráno :-)
U nás dnes svátek,
Pozdravujem do nemocnice dúfajúc, že to tam dobre zvládaš a čoskoro budeš medzi nami s tvojimi inšpiráciami na stole. Držím palce!
Také pozdravuji, myslím na tebe, přeji hodně sil, ať to zvládneš a jsi co nejdřív doma. Speciálně ráno si vybavím tvoje raňajkové fotečky, v poledne obědové. A řeknu si, bůhví co máš dnes k snídani, obědu...?... Tak snad je tam blízko někde bufet! Držím pěsti obouruč! Drž sa!
Sem tam si s kamoškami urobíme pekný začiatok dňa / týždňa a ideme aj my na raňajkový pokec.
Tak som si dala capuccino a bagel. Kamošky si dali lievance s javorovým sirupom, nápoj z červenej repy, zázvoru a ananásu…
Bol to pekný začiatok dňa.
Nadherna tvoje snidane, ty kulaty bagel asi fakt upecu!!
... tu??
Vítej!! :-)
Hezky!! Když nepočítám hotelové snídaně, nikdy jsem nesnídala v terénu... hmm Mám zážitkové nedodělky/nedostatky. Pořád je co objevovat.
Každé ráno je krásné. Některé víc, jiné méně. Milé sdílení. Kafíčko se srdíčkem by mě ráno dostalo...
Uz jsem tu nekde psala, v dobe detstvi jsme si to s mamou delaly k veceri, k tomu michany vajicka a hraly jsme karty a cekaly az se tata vrati z prace.
A jejda, přeji brzké uzdravení! Pro mě je chléb s dušenou cibulí novinka, a to jsem cibuložrout. Hlavně aby to na tvou indispozici pomohlo!
Ano, s blokací reklamy je to na kočku, někam se člověk vůbec nedostane. Moc si toho vážíme, že přetrpíš reklamní válcování a jsi tu s námi! Chyběla bys citelně, o tom žádná!
Krásný talířek, pokaždé mě potěší, díky! Drž sa mi v teple a v postýlce, ano?!
Ano, už jsme talířek @frezia68 obdivovali a několikrát. Vždy mě potěší, má svoje kouzlo/čaro!