Boršč

gurman01 - bez fotkygurman01, 10. apríla 2024
Boršč
Foto: gurman01

Suroviny

800 g s kosťou (alebo bravčové rebrá)
250 g
4-5 ks
2 ks stredná
1 ks
400 g uvarená
1-2 PL
3 strúčiky
10 ks
3 ks
podľa chuti
 (alebo bravčová masť)
Na podávanie:




Postup

  1. 1

    Mäso dáme variť do hrnca s 2,5 litrami vody a varíme 1 a pol hodiny na slabom ohni. Keď sa mäso uvarí, tak ho vyberieme a do vývaru pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme 10 minút, pridáme 10 guličiek celého čierneho korenia, 3 bobkové listy a na pásiky nakrájanú kapustu a varíme ďalších 10 minút.

  2. 2

    V druhom hrnci na oleji popražíme nakrájanú cibuľu, primiešame nastrúhanú mrkvu a pražíme 2 minúty. Potom pridáme nastrúhanú uvarenú cviklu a pražíme ďalšie 2 minútky, pridáme 1 ČL soli a paradajkový pretlak, podlejeme trochou vývaru a necháme dusiť 15 minút.

  3. 3

    Uvarené mäso pokrájame na kocky, pridáme k zemiakom a kapuste, osolíme, primiešame podusenú zeleninu. Po troch minútach pridáme prelisovaný cesnak, petržlenovú vňať a necháme variť 15 minút.

  4. 4

    Hotovy boršč servírujeme s kyslou smotanou a tmavým chlebom.

Diskusia k receptu

papava
Paráda! Už som dlho boršč nevarila, toto musím napraviť.
1x sobon
pivonka
Dnes som uvarila podľa tohto receptu a je fakt výborný! Musím varievať častejšie, vďaka za pripomenutie aj za recept!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia