Zivot po 21 dnoch postu

arko - fotkaarko, 22. marca 2012
Dnes som ukoncil som prvy 21 dnovy post, pocas ktoreho som pil iba cistu vodu.

Dnes v case hojnosti a moznosti sa stravovat od vymyslu sveta je to takmer skuska ohnom zotrvat. Vela ludi si spaja post s obdobim odopierania masa. V povodnom krestanstve a tiez vsetkych dalsich kulturach sa nachadzali ludia, ktori dokazali prezivat bez jedla dlhe tyzdne. Napr Jezis (40 dni na pusti - kde ho pokusal diabol - pre mna parafraza na jedlo), Budha,...

Pre tento post som sa rozhodol z viacerych dovodov. Kedze nam zacala jar a nase telo sa postupne prebudza, bolo vhodne telo precitit od toxinov nazbieranych pocas zimy a prejedania sa prefabrikovanych potravin. Dalej slo o zdravotnu stranku, zlepsit si zdravotny stav, znizenie tlaku a hmotnosti. A v neposlednom rade skusit kam siahaju nase vnutorne moznosti.

Pocas postu som prekonal rozne psychicke stavy, od cistej uforie az po naval agresie. Clovek by si povedal, ze clovek, ktory neje tak vela dni bude slaby. Ale uplne v pohode som zvladal pracu, prechadzky a tiez lahsie tury v prirode.

Za tieto dni sa mi moj krvny tlak znizil, schudol som priblizne 15 kg, moja pokozka je jemnejsia.

Je to len velmi malo postrehov z tohto postu. Dufam, ze to niekoho zaujme a buduci rok sa prida ku mne na dosiahnuti 40 dnoveho postu.

Pekny den prajem
@zareaguj


Diskusia k článku

julica
Blahoželám! Dala by som sa na pôst len mám toľko povinností, až sa obávam, ž eby mi ich pôst znemožnil plniť. No a keby som schudla 15 kíl, to už by zo mňa veľa neostalo :) V každom prípade vás obdivujem a bude mi to vŕtať v hlave.
arko
Nemusis mi vobec vykat. som rovnako stary ako ty. Ja som zacal postovat na vysokej skole pred skusami lebo sa mi lepsie koncentrovalo na ucenie. Ja som mal hodne zasoby tak som schudol tolko. Ludia s mensimi zasobami tuku by urcite tak dole nesli:)
marianne69
pravdu povediac neviem co ti na to napisat,lebo som sa este nestretla s clovekom,ktory by 21 dni pil len vodu,ale o tychto hladovkach som uz mnohe citala,no ci to uz bolo spravne alebo nespravne,uz len preto,ze si to vydrzal,si FRAJER,prepac za ten zovialny vyraz,ale viem ako mna lamalo,ked som len tychto 21 dni som z masa jedla,len ryby,ako ma lamalo,ked soma doma klobasu varili...vydrzala som,ale s tebou sa to porovnat neda...
pachola
klobúk dole ...áno aj liečitelia ako páter Ferda odporúčali takéto diéty, celkom sa telo obnoví ,len ja nemám pevnú vôľu,to by ma museli niekde odsťahovať na pustý ostrov:)))
marianne69
...len neviem,ci by to len predsa nebolo dobre odobrit lekarom,pretoze cukrovkari alebo kardiaci by to mali predsa len robit pod dohladom ak sa to vobec da,minimalne krvne testy spravit.Ale ak je clovek ako -tak v pohode,vyborna ocista a aj odhad svojich moznosti,verim ,ze si musel siahnut hlboko...este raz klobuk dole...
marcy
taký dramatický trest by som nezvládla,to radšej menej toxínov cez zimu :-) viacej jednoduchších jedál a kyslej kapusty k tomu ....u mladého človeka dať 15 kg dole je v pohode,elasticita funguje,ale v neskoršom veku človek vyzerá choro,strápene,lebo je zošuverený....nech Ti to padlo na úžitok :o)
arko
@marcy v tomto ti bude trocha oponovat. Trest to nie je. Po 2 - 3 dnoch nemas chut na jedlo. Jedine co to moze kazit je pritomnost v miestnosti kde je citit intenzivna vona jedla. Predsa takmer vsetky chute su tvorene v NOSE (vedecky dokazane, clovek ktory to studoval dostal nobelovu cenu za vyskum cuchu). S tym ze ludia vyzeraju po poste strapene a zosuverene... Neviem nemam ten pocit. Skor by som povedal, ze vyzeraju mladsie. Napr v niektorych kupeloch ludia 2 tyzdne skoro nic nejedia, maju masaze, dostavaju klystiry a ked sa vratia domov vyzeraju o 10 rokov mladsi:)
janealli
Máš môj velikánsky obdiv, ja by som to určite nevydržala a už vôbec nie pri plnej chladničke, komore a každodennom varení. Len mi prosím ťa povedz, veď keď si toľkou vodou vyplavil z tela vitamíny, minerály..., netrpelo ti svalstvo, nemal si kŕče, alebo si ich dopĺňal v syntetickej forme.
arko
Telo je zaujimave a domyselne a pri 3 dni sa vypne funkcia zaludka a inteznivne sa cisti. Neviem akym sposobom ale telo vyplavuje hlavne toxiny. V urcitej miere aj vitaminy a mineraly ale ani jeden den som netrpel krcmi. Ono je treba zdoraznit ze krce vznikaju hlavne pri nedostatku Horcika, Sodika, a draslika. Pil som len cistu filtrovanu vodu, ziadne mineralky. Nijako som do seba nic nedaval. Napr som bezproblemovo zvladal aj kratsie tury.

Vsetko potrebne by sa malo doplnat v obdobi navratu. Napr dnes som jedol naparene rajciny a aj to v obmedzenom mnozstve. cca hrst. Vtedy je zaklad jest zeleninu, najlepsie naparenu lebo surova zelenina je dost tazka pre takyto rozbeh.
nazarboncuk
veru klobuk dole, ale neviem si predstaviť ako by to napríklal zvládla taká mamina, ktorá musí každý deň navariť pre rodinu, ochutnávať a dojedať :))
marikafil
Nuž, o hladovkách sa aj lekári vyjadrujú dosť skepticky. Nie je to o chudnutí, človek samozrejme schudne, keď žije len o vode - druhá vec je, čo to človeku urobí s metabolizmom. Jedna teória hovorí, že keď telo dostane málo jedla, alebo vôbec - prepne na úsporný režim, čo znamená, že ukladá takmer všetko, čo dostane, do zásob - lebo telo vie, že ide byť zle, bude vojna a nebude čo jesť. Ale samozrejme, každý má svoj rozum a svoje skúsenosti, takže keď Ti to urobilo dobre a už si to prežil aj predtým, klobúk dole!
arko
Doktori su skepticki lebo prichadzaju o pracu. Vies pit vodu a vyliecit sa dajme tomu z rakoviny :) Z toho nepozera ziadny biznis... ale to je na inu temu.

Osobne mi to pomohlo aj fyzicky tak aj psychicky.
babav
Vyskusal si to na svojom tele ...gratulujem,ale neodporucam.Ako sa budes stravovat teraz?Telo sa bude snazit dobehnut stratene a hmotnost pojde zakonite hore,alebo musis jest zdravo ,vsetko s mierou a vela cvicit ,aby si nepriberal.Ta poznamka o doktoroch je nanajvys neferova....Keby taky post bol zdravy, nepochybujem ,
ze by o tom bola podrobna evidencia .....a kazdy pacient napr. rakoviny by take liecenie prijal s ulavou namiesto chemoterapie......
arko
Doteraz som sa stravoval v ramci vitarianstva. Teda uz som skor zapasil sam zo sebou. Teraz prejdem na lahku stravu, parena zelenina, ryza, sem tam kuracie maso. Cvicil som aj predtym cize s tym problem mat nebudem.

Najblizsich 10 dni mam naplanovanych rozbeh spociatku na velmi malych mnozstvach parenej zeleniny a neskor zacnem pridavat lisovane stavy. V dalsich dnoch ryza, atd...

Pozri nik ti moj nazor nenuti. Ja som len povedal svoje. Napr v amerike su zakazane kliniky s alternativnymi metodami liecby (lobby farmaceutickych spolocnosti), Ale nechcem sa o tom bavit.
angiek
je mi luto, ze si clovek takto nici metabolizmus a vlastne svaly, ja mam k takymto postom negativny postoj a naozaj obdivujem ludi, ktori v dobre viere, ze im to pomoze, su schopni ist do niecoho takeho..

predpokladam ze z tych 15 schudnutych kil bola 5 kil len viazana voda, ostatne co si schudol je pomer tuku a svalov, zial pri hladovkach je tou väcsou polovicou sval, telo na pokrytie fungovnia premiena vlastne svaly..akonahle telo registruje, ze nema prijem, prepne okamzite do usporneho rezimu, to znamena spolamuje a setri, takze vysledkom je spomaleny metabolizmus, co v konecnom dosledku znamena navrat kil rychlejsie a vo vo väcsom mnozstve, takze vysledok ohromujuci, ale naozaj to stalo zato? odporucam velmi opatry navrat k stravovaniu..
2010
Ked to robis z nabozenskych dovodov uplne super, ked to robis zo zdravotnych je to blaznovstvo co ti rozhadze metabolizmus a tych 40 dni to je ako ten cigan co ucil kona aby nezral ...( IMO ) v anglictine skratka podla mojho nazoru, cheers a good luck.
arko
@angliek samozrejme je to ako pises, voda, vykaly... cize ak sa mi naplni crevo tak pojde vaha 5 kg hore len taky sup.

Post nie je tema pre kazdeho a kto ju neskusil nemoze o tom nic hovorit. To je ako by clovek, ktory nejedol cokoladu povie ze chuti ako h.vno... :)

Tymto koncim diskusiu na danu temu. Majte sa krasne.
angiek
@arko neboj prezila som uz rozne veci a medzi tym aj diety a hladovku, po dlhorocnych skusenostiach so znizovanim vahy som rada, ze sa teraz pravidelne stravujem a konecne mam rozbehany metabolizmus, ja by som na hladovke umrela este v ten den :D takze nemozes vediet kto ma co vyskusane a co nie, ale ved ked ty si spokojny tak nie je co riesit, nato musi prist kazdy sam ze co a ako naklada so svojim telom a ci to je naozaj prospesne
babidka
@arko , ked ty si spokojny tak naozaj niet co riesit :-) Vidim ,ze sa ta trosku dotkli niektore "nenadsene" komentare . Ale kedze si otvoril tuto temu - musis ratat aj s negativnymi ohlasmi nielen s nadsenim :-)))))
Bola som 10 rokov vegetarianka s obcasnymi veganskymi ci dokonca vitarianskymi obdobiami , takze nie som v tejto oblasti neskusena .Ja sama som si vyskusala tiez 21 dnovy post a uz by som do toho nesla . Ked ze som pracovala v zdravotnictve a mohla som si kontrolovat vsetko co bolo treba hoci aj denne / od krvneho obrazu cez tuky , funkciu obliciek atd ./ tak viem , ze nejde vlastne o ziadnu detoxikaciu . To su rozpravky .... Telo dostalo tak zabrat , ze som sa musela "sanovat " - t.j. od latinskeho slova "sano= liecit" asi 3x dlhsie ako trval samotny post .
Dobry pocit u teba vyplyva skor z toho , ze si si to predtym usporiadal v hlave a nastartoval si sa pozitivne . Ked is schudol - je to sice prinos , ale ta strata vahy sa udrzi iba za cenu stalej kontroly a vyvazenosti stravy . Ked to zvladnes dlhodobo - mas vyhrane . podla mna toto je jediny prinos tohto postu . Drzim ti palce aby ti to vydrzalo co najdlhsie .
3sandra3
ja si neviem predstaviť, ako si pracoval,,, nemohol si mať žiadnu energiu
evanaaa
Neviem, nevyznám sa, nikdy som nemusela držať hladovku a nerobila som si žiadne očisty a detoxikácie, len si myslím, že ak by sa do toho dal 100 kilový človek, možno by mu tých pár dní hladovky nevadilo, mal ba stále dosť tukovej zásoby,a le tiež by nemohol zo dňa na deň prejsť na drastickú diétu, ale postupne, tak ako sa treba postupne navracať k normálnej strave.Ale taký 70 kg chlap by to asi skúšať nemohol. A potom, je to individuálne, ako to ktorý organizmus zvládne. Určite by to nebolo pre muža ( alebo aj ženu), ktorý ťažko manuálne pracuje. A bez niektorých živín to telo nemusí zvládať. No, viem bezpečne, že pre mňa by to nebolo.
arko
@babidka nedotklo sa ma to. Len je to stat na dvoch stanach gule z ktorej ma kazda polka inu farbu. Dvaja ludia by sa aj pozabijali lebo vidia len jednu farbu. Az ked pride treti tak im tu gulu ukaze z druhej stany a pochopia.

Ak by neslo o ziadnu detoxikaciu tak by som stale cikal iba cistu vodu ale od prveho do posledneho dna to bol silne pachnuci, hnedy moc... Vona mi pripominala vegetu a pritom ja vegetu nepouzivam.

A ako pises. Som spokojny a vsetky ostatne nazory mi na tomto pocite neuberu.

@3sandra3 pracoval som uplne v pohode, miesto obedov som sa chodil 30 minut prechadzat.

@evanaaa Predstav si ze som pocas predosleho 10 dnoveho postu brigadoval v sklade kde som fyzicky makal 8 hodin vkuse a zvladal som pracu uplne rovnako ako vsetci naokolo.
dadafranz
len mi ftipno citat tuto diskusiu na stranke s nazvom VARECHA - rozumej pomocke na "varenie"..... viem si ju predstavit na nejakej stranke o zdravi, ale tu ?
irenaw
každý si žijeme svoj život a zodpovedáme si za svoje zdravie. viac ani neviem, čo mám napísať. je to pre organizmus záťaž, hoci sa to teraz nemusí zdať. telo siaha do zásob a raz mu to bude chýbať. tým nemyslím tuk.
kuchticka
K tejto debate bolo povedane vela nazorov, s ktorymi suhlasim. Ja osobne bych tuto krutu skusku nerobila. Niekolko dni je OK, ale tak dlho iste poznamena nepriaznivo organizmus kazdeho cloveka.
Chcem ta opravit o znalosti o znalosti "alternativnej mediciny" v USA. Nie je tu zakazana, naopak. Cim dalej tym viacej ludi sa nechava liecit. Zijem v state, kde je univerzita alternativnej mediciny.
henyinnsbruck
uau...to ta teda obdivujem...
ako viacery tu na, ja by som tiez nieco take nemohla urobit... ked ma kebyze pijem 21dni len vodu tak asi zomriem na podvyzivu :)
...ale par dnova nejaka detoxikacna kura by mi veru nezaskodila. len ja nemam bohuzial pevnu volu :(((
alzbetka2
Pred asi 4 rokmi som tiež skúsila, ale len týždňovú, vlastne som len chcela... 2-3 dni pred detoxikáciou som jedla už pomenej a niečo len ozaj ľahké-zelenina a tak a vydržala som len 3 dni, lebo sa mi točila hlava a bola som zoslabnutá, tak neviem. Takže z týždňa nebolo nič, ale som aspoň trocha schudla :) a na normálne stravovanie som nabiehala zas pomaly, najprv šťavy, džúsy,vývary a až potom znova zelenina a ostatné. Keďže si to vydržal 21 dní, tak Ťa skutočne obdivujem.
trencanka
Obdivujem ta, nevydrzala by som pit iba vodu. Uz piaty tyzden drzim pôst - vylucila som zo stravy kysnute pecivo, cervene maso a vyrobky z neho, sladke mlieko, kavu, alkohol, sladkosti....Jem vela zeleniny, aljasska treska, cervena repa, brokolica, orechy, med, biely obycajny jogurt...Je mi fajn, dobre sa citim, dodrziavam pitny rezim, bylinkove detoxikacne caje, caje na podporu funkcie pecene, obliciek...
jozefj
Ja sa na buduci rok pridam k Tebe.Budem už dôchodca.A dôchodcom sa to zide.Pokusim sa vydržať aj dlhšie.Štat na mne aspoň ušetri,...
bozulka
@dadafranz ,prepáč,ale nemáš pravdu, Diskusie a Zážitky sú tu aj na iné témy,nielen o varení.Tak to máme zaužívané od začiatku vzniku Varechy.
Čo sa týka hladovky,to nieje nič pre mňa,jednak z dôvodu zdravia a jednak môjho veku.Ale detox môj syn veľmi doporučuje.
xxdankaxx
prijmi moju uprimnu gratulaciu!
napis ako postupujes dalej a ak budes mat super zdravy recpt tak sa s nami podel.
hubata
@xxdankaxx
hehe, že by sme si založili do KK takýto recept?
ingrediencie: 1 hrnček, 1 vodovod (môžme nahradiť studňou alebo dažďovou vodou z konvice na polievanie šalátu)
postup: umytý hrnček strčíme pod vodovod, otočíme kohútikom a naplníme. Pre lepšiu chuť pridáme zopár kvapiek horúcej vody z červeného kohútika. Kto chce môže sa ešte 30 minút poprechádzať.

Veď keď pije 21 dní len vodu, aký recept si chceš od neho založiť do KK hihi-hiii?
foska
@arko - mam za sebou 21 dni postu na cistej vode zo zdravotnych dovodov a dlhsiu dobu som koketovala s vitarianstvom, takze Ti myslim rozumiem. Preto sa sklanam nie pred Tvojou 21kou, no pred odvahou zacat tuto temu na fore Varecha. Ludia tu vacsinou nemaju nastudovane absolutne NIC o poste, osobne by som nemala silu celit tymto reakciam. Preto Ti poradim - setri si energiu na poctivu navratovku a ak chces pri postoch zotrvat, skus si najst partaka na inych strankach (pust.cz? vitarian.cz?). Ja osobne dlhsie posty uz robit nebudem, iba ak by ma k nemu opat dohnali vazne problemy.
tykadielko
ja som sa tiež nestretla s človiečikom,čo bol 21 dní len o vode....no neviem,či je to v pohode,lebo telo si pamätá až tri mesiace dozadu,snáď ti to neublíži :)
palokuchki
V prvom rade ti chcem napisat ze obdivujem tvoju pevnu volu. Vydrzat tolko dni iba na vode, na to clovek potrebuje byt poriadne upriameny na dovod preco sa do toho vlastne pustil. Moj muz vydrzal takto 7 dni. Bolo to uz pred par rokmi a stale na to spomina. Pocas tohto postu stale chodil do prace-pracoval ako strojny zamocnik.
jezibabka1
1. gratulujem, 2.gratulujem, 3.gratulujem, ale ináč je to totálna blbosť, ako povedala @hubata , ale pre všetkých skeptikov - učte sa od @arko , lebo za chvíľu táto dieta nebude dieta, ale naše dennodenne stravovanie
hanee
Tiez by som Ti chcela pogratulovat k pevnej voli, klobuk dolu. Si PAN! Vsetko ma svoje pre a proti, acylpirin tiez nie kazdemu robi dobre (napriklad ja mam n neho alergiu .o)).
Ak sa TY citis lepsie, skvely vysledok!!! Robil si to pre seba, sam si spokojnejsi, ziadny lepsi vysledok sa nemohol dostavit o)
Kazdy ma svoj nazor, ludia ta mozu obdivovat, zavidiet, odsudzovat, nechapat, zatracovat.... whatever
Osobne, som vystudovana dietna sestra, viem ze jedlom si ludia mozu VELMI pomoct a naopak VELMI ublizit.
Ak Vam nieco nerobi dobre, zbytocne sa dotoho netreba nutit. Pocuvajte svoje telo a bude sa Vam zit lepsie, zdravsie, lahsie, krajsie... slubujem! .o)
an3da
Neviem či by som to dokázala, asi nie. Jeden deň áno ale bez väčšej
aktivity. Zmenšiť porcie, jesť iba zeleniny a ovocie, to môžem.
Ale ked milujem mäso, sladkosti, koláče...
Klobúk dole, obdivujem a gratulujem.
kuchtik
pozrite link www.svz.szm.sk - najdete tak isto o detoxe všetko,

tam je aj čaj a 1 liter ovocnej alebo zeleninovej šťavy a sampzrejme voda , po 48 hod. sa prestane tvoriť žaludočná kyselina, nie ste hladní
ale energia neubúda ale naopak. Na stránke je aj popis ako sa stravovať ako aj recepty a je to celé pod dohľadom p. MUDr. Fulovej
45678
@arco , zapájam sa do diskusie veľmi sporadicky, no sú témy, ktoré si zo záujmom prečítam a práve Tvoja ma oslovila. Nie, nechcem Ti gratulovat, ani Ta neobdivujem, myslím, že sám o to nestojíš, bolo to Tvoje rozhodnutie a predpokladám, že si nám napísal o tom preto, že si sa chcel podeliť s pocitmi.
Každá dieta , či očista, ba každý jeden náš počin sa odohráva v našej hlave a ak si dokážeme urobiť poriadok a dáme si cieľ, prečo to chceme robiť,potom netreba hovoriť o obdive.
Poznám osobne človeka, videla som aj jeho prednášky, ktorý sa 9 rokov živí "Pránou" neprijíma žiadnu potravu a vyzerá vitálne, pokojne...poznám ľudí, ktorí sa pridali k nemu a chcú sa pridať, iba čakajú na správny čas. Či je to možné? Ano tiež som mala prvotné pochybnosti, no zároveň nemám dôvod prečo to spochybňovať. je to vecou tolerancie, aby sme verili ľuďom to, o čom nás informujú.
Arko, tiež som sama absolvovala obdobie stravovania sa surovou stravou a tak ako popisuješ priebeh Tvojho pôstu, podobné príznaky som prežívala i ja...nerobila som to pre obdiv iných, nečakala som ovácie, ale dosiahla som uzdravenie, k vôli ktorému som to praktikovala.Je mi však ľúto, že som nebola natoľko silná, a nezostala som pri tomto spôsobe stravovania, tiež som to ospravedlňovala-myslím prerušenie, ako bude manžel, synovia, a kade koho a čo som dávala ako dôvod, no v prvom rade som to ja vzdala:-(
V jednom príspevku píšeš, že 5 kg bude hneď hore, ak sa naplnia črevá, celkom nesúhlasím, že tak musí byť :-) prepáč, nechcem byť za múdru, ale to záleží od nás, či tie črevá napechujeme, alebo naša strava bude obsahovať menej soli a viac vlákniny, aby všetko odchádzalo v správnom čase. Nie, ja nie som vzor počesnosti, ani pevnej vôle, len som chcela podporiť snahu tých, čo sa odvážia pre seba niečo urobiť.
Pozdravujem Ťa a želám Ti, aby Ti zdravíčko a odhodlanie vydržalo :-)
kimika
och, gratulujem.....ale mám otázku, možno sa to tu už niekto pýtal ale nechce sa mi čítať všetky príspevky....Čím si dopĺňal minerály a vitamíny lebo voda obsahuje minerály ale asi nie také množstvo dennej potreby...nekrvácali ti ďasná ani si nemal tzv.vedľajšie účinky? Kedy si mal najväčšiu krízu? Ďakujem za odpovede.
jarunka
Gratulujem a obdivujem. Ja sa obcas postievam za ucelom detoxikacie a tak som sa zbavila aj urcitych zdravotnych problemov. Ja som sa postila tento minuly weekend. Bola som sama doma, a tak som sa postila 3 dni. V pohode by som zvladla aj viac, ale ked je manzel doma tak sa to nie velmi da. Najviac som sa postila 4 dni, citila som sa vyborne a to som robila za ucelom zbavit sa zlcnikovych kamenou. Potom som pila v 15 min. interv. olivovy olej a cirtonovu stavu. Na druhy den som pocula cinkanie kamienkov ked som sa vyprzdnovala. To len tak na okraj. Riadila som sa radami a navodom z knizky od Cingosa "Sam sebe doktorom" Krsne meno mi vypadlo. Nie je doktor, skor zberatel ludoveho liecenia. Mnohe jeho rady pomohli mne aj mojim pratelkam, ktore ma k tomu priviedli a tiez absolvovali dlhodobe posty. Na tieto posty sa treba pripravit. Vyskusat skorej niekolko jednodnovych postov a potom aj viac dnove. Najhorsie su prve 3 dni, kedy dochadza k toceniu hlavy a slabosti a to je reakcia tela na ocistovanie. "Skorej sa treba naucit chodit a potom bezat" ako sa hovori. A potom je dolezita aj dieta niekolko dni pred a po poste. Ja by som chcela skorej skusit 7 dnovy post. Pocula som uz od viac ludi ako im posty pomohli....
arko
@45678 Dakujem za pekny koment. Videl som tu prednasku Henryho. Je to dokaz ze na svete nie sme LEN aby sme jedli:) Ale myslim, ze post a podobne veci su vcelku tabu pre ludi, ktori jedia 5 krat denne a vrchol zdravej stravy je babickyna domaca kuchyna.

No s tymi 5 kg som sa dost sekol. Stale chudnem pri navratovke. Jem povacsine male porcie naparenej zeleniny a veci su mi este volnejsie ako pocas postu.

@kimika pil som vodu ktora bola vycistena od mineralov cez reverznu osmozu cize som do seba nedaval ziadne mineraly. Nemal som ziadne vedlajsie ucinky, mal som dostatok sil na vsetky potrebne aktivity. Zazil som 2 krizi jednu v 9 dni kedy som citil akoby horucku a potom v 21 dni na cca 3 hodiny. To sa eliminovalo cca 1 litrom vody.
feriojes
Ahoj klobúk dolu máš môj obdiv !!! Aj ja som si pozrel video a precital Machu. Je to úžasne čo naše telo dokáže. Chcem dosiahnuť 21 je to môj sen a chcel by som si reštartnút imun. systém. Ale či sa mi to podarí je vo hviezdach!! Po novom roku som začal trojku a to som si chcel dokázať , že to dosiahnem. Po sviatkoch bol som prežratý váha 78kg.výška 176cm .vek 59r.Prvý deň celkom fajn pil som len vodu na obed škŕkanie v žalúdku to som zahnal vodou v práci pocity blbé hlad!! Miesto obeda voda trochu sa to zlepšilo kolega došiel z obeda a jedol jablko začal som slintať ako doberman!! l! Žalúdok stiahnutý Keď som prišiel domov z práce Manželka varila údené koleno pyré chren to bolo pre mňa koniec!! Moje obľúbene jedlo tak som to prežil a nejedol som. Manželke aj dcére bolo čudné prečo nejem povedal som že som sa prejedol v robote.
Druhý deň som to prežil ,zima krče v žalúdku pitie čistej vody, ale som manželke povedal že po 15hod už nejem!! Tretí deň zima už som si zvykal, ale spánok bol výborný ,nedulo ma žiadna žáha no super !!!! Nevedel som že vôbec mám žalúdok super!!! Doma vojna žena a dcéra sa doma pustili či mi šibe na starosť a či sa chcem sám zničiť no hrúza !!! To bola prvá trojka a od nového roku každý piatok nejem . to bol január ,potom som mal ďalšiu trojku -február a začiatok marca som mal prvú sedmičku!! A to bol ultimátum na rozvod!!! Ale nebola čistá lebo na 7 deň som si dal ovocný čaj. A teraz chcem ďalšiu 7 ale čistú . Ešte že chodím do prace tak poviem že riadne raňajkujem a obedujem a po 15hod. nejem aj tak mi doma už neveria. Po dvoch trojkách a piatkoch som schudol zo 78kg na 74kg a po 7-čke som mal 68kg. Ale čo sa mi stalo po druhej trojke na tretí deň to som v živote nezažil dostal som takú energiu v práci idem na tretie poschodie po schodoch a nie som unavený doma som piloval drevo ručne žiadna únava a ešte som behal po záhrade z mojim dobermanom a bolo mínus -12 stupňov !! Nohy som mal také ľahké že samé chodili a vôbec som necítil únavu ak to bola prána tak takú energiu by som chcel mať do konca života!! Bolo to niečo úžasné. Potom som začal riadne jesť a bolo po energie!!Toto som zažil na vlastnej koži A to pochopí len ten kto zažil už nejaký post. Toto je môj zážitok
Chcem sa ospravedlniť za písmo.
feriojes
Po mesiaci som pribral 6kg teraz mam 74kg pred ďalšou 7-kou.
frkacule
Feriojes, myslis, ze take kolisanie vahy v priebehu mesiaca je v poriadku?
hubata
Pošlite sem pozdrav po dvoch rokoch z nemocnice keď budete hospitalizovaní pre rozhádzaný imunitný systém, s kapačkami v žilách na doplnenie stopových prvkov ktoré sa vám nedostávajú v prirodzenej forme z vody a mlieka: železo, draslík, vápnik ........

Takýchto samovrahov potom vylieči len babkina kuchyňa na www.varecha.sk
arko
@feriojes
Ja som sa prepostoval k 21 za 2 roky. Velmi dobre sa postupuje podla kalendara na pust.cz. Osobne si vzdy tie posty modifikujem podla lunarneho kalendara.

inak chcel by som vidiet co by ste napisali Jezisovi po 40 dnovom poste mudrlanti :)
yana
A mne sa nic nepovie. Foska, to schytas. @arko gratulujem, lebo ten post, co drzala Foska som drzala s nou. ona doma, ja v Kanade, kazde rano, ked som sa nalogovala, tak som kontrolovala, ci este taha, tahala potvora, takze sa ukoncit nedalo. A tych slovnych spojeni, co sme si vymenili ....
Aj ked sa zaludok maximalne do piatich dni vypne, treba davat pozor na vsetko, aby sa nenastartovalo travenie, aj na taku zubnu pastu.
yana
@feriojes restartnes, neboj. Na 13 den vravim Joga cvicitelke, ze neviem, ci pridem o tyzden, lebo to uz bude 20. Ani okom nemihla. Boli to prorocke slova, lebo presne ako Pavel pisal od rana som sa nedokazala vycurat a to mi voda aj z usi vytekala. Po 2 hodinach sa to uvolnilo a ja som bola ako nova.
yana
Pre zvedavcov, ked sa pije voda, tak sa pije voda, ziadne pirule k tomu, dasna nekrvacaju, kolena sa trasu prve dni. Robim asi 80 hodin tyzdenne (dobre citate, tyzdenne, staram sa o postihnutich a v praci mozem spat, len ten spanok za vela nestoji). Pocas postu som to tahala do 15 dna, potom som chodila do roboty len na nocne.
Riesila som postom nasledky liecby rakoviny. Rok som behala ako 16-tka, ziadne bolesti. Ale uz ma zase klby zacinaju boliet, asi to budem musiet zreprizovat. Kto sa prida?
bubuayogi
pridam sa k tejto diskusii, ja mam taku skusenost, ze pri diete VZDY priberiem, mam stale pocit vlcieho hladu a zozrala by som aj klince. raz v zivote som drzala post, cize len o vode ako pise arko, rozplanovala som si to vzdy na piatok a zazivala som podobne pocity ako pise feriojes. vaha mi nekolisala ale postupne pozvolna klesala...(az sa to sem bojim napisat, lebo ma urcite niekto za o ukamenuje) na 41 kg. nakonice sa to vsetko pobabralo s tou dietou, pri ktorej prisiel neskutocny hlad. arko hlasim sa na buduci rok postit s tebou :)
ruzova
Arco mas moj obdiv, ja som mala post len tri dni, doma som bola sama, robila som ho v splne, mala som vsetky priznaky detoxu, bolela ma hlava, urobil sa mi povlak na jazyku...Potom som si precitala knizku od Patakyovej a inych autorov o hladovani a urcite funguje teoria o samocisteni a samoobnove tela, teda akomsi restarte, tych 21 dni by som po zdravotnej stranke potrebovala ako sol, lenze sa obavam straty energie, mam, zial, pracu, pri ktorej by ma prevalcovali, keby som nebola v plnej forme...nechavam si to na dlhsiu dovolenku v lete, verim, ze budem mat dost vole. Myslis, ze sa to da zvladnut aj pri fyzicky a psychicky narocnom povolani?
45678
@ruzova , chcem ta podporiť :-)
ak sa rozhoduješ pre 21, ak nemáš cukrovku a kolísavý krvný tlak máš predpoklad, že to zvládneš, aj keď sa počas tohto obdobia vyskytne "liečebná kríza" teda bolesti hlavy, závrate a pod, ako popisuješ, že si mala. Ak si budeš plánovať hladovku, mala by si ju naplánovať tak, aby si 3.a4.tý deň mala víkend, teda mohla zostať doma, potom by si už mala bez problému zvládnuť aj pracovné zaťaženie. Držím palce :-)
feriojes
Ahojte práve som v tretom dni v sedmičke a poviem vám , že doteraz to bolo super v pohode až dneska keď kolega začal oslavovať narodky a vybalil na stôl koláčky , zákusky štrudlu atd. to ma trochu zobralo, ale som odolal a dúfam že túto 7-čku . vydržím do konca až do nedele!!! Zatiaľ to zvládam , ale najhoršia bude sobota musím si niečo vymyslieť ako to vysvetliť doma, lebo manželka má také isté názory ako niektorí tu!!!! Veľký piatok mi vyhovuje lebo vtedy nejem. Ďakujem všetkým čo ma podporujú a želám veľa vody !!!!
arko
@Ruzova ja som zacal postovat na vyske pred skuskami lebo som lepsie znasal stres a lepsie som sa koncentroval. Minule leto som siel 10 dnovy post a to som pracoval v sklade a tam som skutocne TVRDO makal + vysoke teploty. Cize ak sa nato citis tak preco nie. Ja som to skusil a slo to.

@feriojes blahozelam, dufam ze ti to vydrzi a zvladnes tu 7micku. Je to uz pekna trofej.
feriojes
Ahojte!!! Zdravím všetkých čo mi držali palce : arko, yana, bubuayogi,atd. a zato Ďakujem, Ďakujem, Ďakujem!!!!! Ste super!!!! Sedmičku som zvládol vďaka vám a vašej podpore, dostal som toľko energie čo mi fakt pomohla .Ale musím povedať , že to bolo dosť tuhé hlavne pri žene a dcére!! Čo som si všetko vypočul !! Post robím od 1.1.2012 a doteraz som nikdy post nemal a za 3 mesiace som nejedol iba pil vodu 26 dní nie v kuse , každý piatok ,2 x trojku, 1x 6-ku a 1x 7-ku!!!! ale aj tak je to dosť rýchle a musím trochu ubrať a pripraviť sa na post na 21 na rok!!! Teraz musím trochu pribrať a budem mat len piatky a neskôr uvidím . Teraz som padol na váhe zo 72kg na 66kg!!! V nedeľu som nabiehal o 9hod-hrst dusenej zeleniny , 11hod, jeden banán o 13hod, krajíček chleba z maslom a šípkový džem, ovocný čaj o 15hod, jedna párka, trochu horčice a chrenu , chleba z perlou nátierkou .o 19hod, lyžica šalátu tri hrste dusenej zeleniny a o 22-hod, koštovka zákusku malého. Upozorňujem, že to nie je pre každého , lebo ja som si to odskúšal predchádzajúcou 6-kou!!! Na druhý deň v pohode. ráno údená rolka chren, chleba z nátierkou a biela káva, obed polievka, rezeň šalát a zákusky!!! 15-ku a 21-ku by som chcel zvládnuť , až na budúci rok. a prechod na pránu !!! Žartujem , ale aspoň ten reštart by som chcel dosianúť ako že som lev a snažím sa bojovať ako sa dá!!!
Tak sa majte a užívajte !!! Želám veľa zdaru vposte!!!
arko
@feriojes Gratulujem! Velmi pekny vykon aj ked ta navratovka je .... zaujimava.
Osobne som prvy den postu len hrst naparenej zeleniny a zvysok dna len vodu. Druhy den hrst naparenej zeleniny a ked sa dostavil UKRUTNY HLAD a nie pazravost tak som si dal obdobnu porciu. Maso som ochutnal az po 14 dni navratovky. Aj to len kuracie. Ziadne udene maso (silne toxicke - vyroba v dyme = dioxiny).
V navratovke nie je priliz vhodne ovocie kdezto daleko viac detoxikuje ako zelenina a clovek potom neciti ten naval energie ktora prichadza zo zeleniny.
K rodine. U mna to tiez odsudzovali, bol som na smiech a podobne. Ale vysledky na konci NAVRATOVKY (ta je dolezitejsia ako samotny post) videli ze sa mylili.

Kazdopadne este raz blahozelam je to skvely vykon.
feriojes
Ahoj arko, viem , že som to trochu prehnal až, až, ale už takú navratovku by som nerobil bolo to len kvôli rodine ak zbadali že jem tak potom bolo všetko skoro v pohode tak ako píšeš aj ty s tým rozdielom ,že naším to ešte nedošlo!!! Inak údené jem 2krát za rok a chcem obmedziť aj maso a radšej viac zeleniny.!!
Ak by som robil návratovku tak minimálne 3-4 dni dus. zelenina a voda!! Dík za podporu Tento rok budem držať všetky piatky a sem tam nejakú troječku tá mi nerobí problém aby si to naši nevšimli. Ešte že chodím do roboty!!!
Ja keď spravím 21-tku až sa mi to podarí tak budem vyskakovať po strop!!!
Takže máš môj obdiv si super a dík za rady!!!!
arko
Mili odbornici. Moja vaha je o 2 kg menej ako v posledny den postu. :)
haamiah
ahoj arko,velka pochvala aj ja robievam posty,ale zeleninove a ovocne.....mas pravdu,clovek si prejde vsetkym.....ale je to uzasna energia aku clovek dostane a ulne staci jest surove ovocie,zeleninu a orechy,vodu,aby clovek dosiahol uzdravenie vsetkych chorob na svete......a vdaka tomu je nielen jasnejsia mysel,lepsi vykon,ale cloveku postupne prichadza,preco je tu na zemi,co sa ma naucit a ako ma riesit svoje zivotne ulohy......takze ak si vydrzal ten post a dokazal by si jest len surovu stravu....budes to sam poznat ,ze je vsetko pravda ,co pisem......lebo clovek moze povedat iba vtedy ze je to pravda,alebo nie,pokial to nevyskusal......urcite nestaci 1 alebo 3 dni,ale minimalne 3 tyz......odporucam knihu od WANDMAKER CO VAM DOKTORI NEREKNOU.....a PROF. ARNOLD EHRET -GESUNDE MENSCHEN....tato je len v nemcine alebo anglistine,lebo je to stare z roku 1900 a by sa vseky cudovali ake poznatky napisal Ehret,ked vyskusal ovocne posty a tak zil cely zivot bez jedinej choroby atd....je to na dlho pisania....len som ta chcela podporit.....a dodat,ze vsetci svätci a ludia ktori dosiahli poznanie a POSTILI.....
arko
Ja som uz dlhsiu dobu vitarian. Viem o com rozpravas:)



 



TOPlist