Učím sa piecť cez Youtube

silvia16 - fotkasilvia16, 5. júla 2020
Milujem varenie a pečenie a
nerada sa nudím. Milujem pečenie
ale párkrát niečo nevyšlo a ja som
to rýchlo vzdala za mlada. Myslela
som si, že pečenie je viac pre
odborníkov. Tak som sa na
posledný Nový rok rozhodla naučiť
piecť cez Youtube videá. Keď idem
presne podľa receptu, tak mi to
akosi ide. Jasné že potrebujem
viacej praxe. Ale všetkým, ktorí
rozmýšľajú nad pečením chcem
dať vedieť: nevzdávajte to po
prvom páde. Pri pečení
potrebujete trpezlivosť, ale s
praktizovaním je všetko možné.
@zareaguj


Diskusia k článku

evanaaa
Tie torty sú krásne a iste chutné, páči sa mi, že sú jednoducho zdobené, neviem si navyknúť na také, ktoré sú všeličím obložené, dokonca aj nejedlými časťami dekorácií, neviem si predstaviť, ako ich potom jesť. Obdivujem tie korpusy, sú vydarené, len sa mi zdajú moc vysoké na to množstvo krému, trochu by som ich znížila alebo pridala viac krému medzi ne......kedysi som piekla, ale to bolo dávno.....
silvia16
@evanaaa (6.7.2020 17:48)

Áno áno súhlasím, že korpusy sú dosť vysoké. Tiež som nad tým rozmýšľala, že nabudúce musím dať menej cesta do pekarnice alebo ich rozkrojíme napoly. Zatiaľ skúšam a sú to moje prvé pokusy. Tak som otvorená k úprimným momentom. Ďakujem.
kecupicek
Pokračuj v pečení, máš to naozaj pekné, časom natrafíš na formu, ktorá bude na určitý pomer surovín akurát. Ja mám plechy na staré dávky a tiež sa niekedy prekvapím ako je toho cesta málo. Obyčajne sa mi vždy podaril zákusok, ktorý som piekla prvýkrát najlepšie. Potom som to dala tak od oka a už nebol taký dobrý. No fantázii sa medze nekladú a vždy sa to nejako zachránilo. Prajem ti veľa trpezlivosti a vytrvaj vo svojom predsavzatí. Najlepší zákusok je vždy ten domáci, robený s láskou.
sovka62
Áno, na You Tube je tých receptov celé more, občas sa očkom mrknem a po hodine zistím, že ma bolí chrbát, lebo sa od toho neviem odtrhnúť. Niektoré som vyskúšala a podarili sa. Napr. také domáce lístkové cesto, kde sa maslo strúha do múky tak, že tá kocka masla sa zakaždým obalí v múke a potom sa to len zmiesi s trochou octovej vody, nemá chybu. Rôzne čokoládové ozdoby, dobré krémy, naozaj to ťažko zavrieť.
Tak len pokračuj, skúšanie robí majstra a na to, aby si mala tortové plát nižšie, si stačí obstarať formu s väčším priemerom.
silvia16
Dakujem. Ja si cesto delím na menšie porcie, aby som zbytočne nerobila nadbytky ale tie formy čo používam sú úplne maličké. Tak budem musieť ešte asi urobiť menej cesta. Dobre sa s nimi učí, lebo nepotrebujem všetkého tak veľa aj keď krému a čokolády mi zostalo fúru. Ale dala som ju zamraziť a použijem zase ak to pôjde
1x haji
finczi
Mne sa Vaše pečenie veľmi páči, len vytrvajte a majte z toho radosť! Ja už mám nejaký ten rôčik a tiež sa stále učím. Varecha je pre mňa super, veľa som sa naučila. Získavam dobré rady aj z komentárov. Sú tu neuveriteľne šikovní a zruční ľudia, obdivujem ich. Pridanou hodnotou je ochota podeliť sa s dobrými radami a skúsenosťami. Týmto aj všetkým pekne ďakujem. Vám Držím palce, nech sasa darí!
haji
Dnes jde hodně věcí líp, youtube je chytrá věc a dobrá věc. Praxe ještě lepší. Já se učila všemožně, ve škole, chodila i na kurzy, držela se receptů i rad zkušených žen i mužů z oboru. O videu v době mých začátků nebyla řeč, ani telka se recepty nezabývala, to všechno přišlo daleko později. Držím pěsti, hlavně že máš chuť do práce a tvoření! Bez chuti a odvahy nejde dělat nic. Ať se ti ve všem daří, jsi šikulka! Souhlas s @finczi v komentoch je plno dobrých rad, nejen v postupoch. Víc hlav víc ví.
kuko95
Ja síce nepeciem ale varenie na YT pozeravam výborný kanál má pipmaster aj keď on je zameraný na grilovanie ale neskutočne zaujímavý chlapík a potom tiež warlocorn má dobre videá dokonca aj šaláty ktoré kimlo pridáva podľa normy tam má..
slavnicanka
Já som bola tiež prekvapená,keď som videla formu na tortu-pečie v nej Veronika Bušová priemer že 16.cm.Treba potom robiť z dupľovanej dávky.
izabella929
@silvia16 ,ak ťa baví pečenie, venuj sa tomu, určite po rokoch získaš aj prax.Ja som začala piecť zákusky pred 10 rokmi a veľa som na sebe pracovala, aby som vedela chutne piecť, až postupne som sa naučila aj krájať.Recepty, ktoré nájdeš na nete, nie všetky sú spoľahlivé.Nájdi si svoj vzor, teda niekoho komu môžeš v jeho recepty veriť.Na začiatku som mala priateľku v Maďarsku p. Editu, ktorej som verila a aj keď recepty boli bez fotky, dokázala som podľa jej receptu nič nepokaziť.Neskôr som videla videá a po tomto som už získala istotu a veľkým vzorom sa mi stala Angelika Schwalber.Jej dokonalá práca mi ukázala, ako sa do pečenia zamilovať a byť precízna.To čo robíš, sa musí predovšetkým páčiť a chutiť tebe, možno si potom získaš srdcia aj obdivovateľov tvojho diela.Nikdy nepeč, keď más v duši nepokoj a smútok, vtedy sa ti nebude dariť.používaj hlavne dostupné a domáce potraviny.Zdobenie musí byť jednoduché a torta aj zákusok musí v prvom rade lákať oči až potom chcieť ochutnať.Nie všetko, čo vidíš na nete a je to práve trend musí byť chutné aj pekné.Po čase získaš prax a budeš tvoriť svoje recepty ako ja. Nedaj sa odradiť prvými neúspechmi, niekoľko koláčov som tiež musela vyhodiť, lebo som naletela kráse, za ktorou sa ukrývalo klamstvo.Veľa šťastia a verím že tvoje diela nás raz všetkých oslovia, ale nebude to ešte zajtra.
45678
@izabella929 (31.8.2020 06:48)

Svätá pravda, človek sa učí na svojich chybách a napreduje svojimi skúsenosťami, netreba sa vzdávať pri neúspechu, ale inšpirovať sa svojim cieľom. @Silvia16 si šikovná, máš cit pre estetiku a hlavne vidno, že Ťa to baví, palec hore a prajem Ti veľa trpezlivosti:-)
silvia16
@izabella929 (31.8.2020 06:48)

Ďakujem za krásny komentár. Takéto komentáre ti dodajú silu a energiu. Máš krásne koláčiky aj recepty. Budem musieť daktoré vyskúšať.
silvia16
@45678 (31.8.2020 12:45)

Ďakujem. Áno veľmi ma to baví. Aj keď tie videá stoja zabrať času, ale potom keď dokončím tak to stoji za to.
silvia16
Tak tento víkend som zmakla mrkvovú tortu a ktomu dva piškóty. Video na mrkvovú tortu už mám hotové. Tá vôňa keď pečieme so škoricou sa nedá opísať. Pripomenulo mi to vianoce a časy strávené s rodinou.
silvia16
Tak tento víkend som zmakla Švajčiarsky maslový krém. Pozrela som si pár videorecept na YouTube a išla krok za krokom. Krém chutí vynikajúco. Je to makačka vymiešať ručným mixérom. Asi budem potrebovať robot na nieto krémy.
mamamaria1
@silvia16 (8.11.2020 11:26)

Ahoj. Nikdy som nepiekla podľa YT. Nemám na to nervy. Ale zato milujem knihy a mám ich doma stovky. Všetky knihy bez rozdielu. A aj kuchárske. Kuchyňa sa akosi stala mojím svetom a kuchárske knihy kamarátmi. Mám ich asi 150 a čerpám z nich inšpiráciu. Veľmi dobre si pamätám moje prvé pečenie. Mala som 10 rokov, obeť sa volala bábovka a dodnes nechápem, ako sa mohla pri mojom postupe podariť 😂
Keď som začala fungovať vo vlastnej kuchyni, tak to občas vyzeralo všelijako, ale čas je najlepší učiteľ. Teraz robím napríklad aj takéto tortičky


silvia16
@mamamaria1 (18.11.2020 23:08)

Wau. Krásna torta. Pravda, tiež milujem knihy. Teraz som si požičala z knižnice peknú súpravu kníh. Najradšej mám knihy ktoré majú aj foto recepty.
mamamaria1
@silvia16 (19.11.2020 23:44)

Ďakujem. Nie je až taká vymakaná, ale to je aj preto, že nepoužívam poťahové hmoty, ale len čistý marcipán. Je s tým viac práce, ale výsledok je 100x chutnejší. Držím palce, nech sa ti darí 😊
avuska
Mas to pekne,chvalim,zaciatky su vselijake,prides na chyby,zdokonalis sa,majstra robi prax,🙂,treba skusat nove postupy,aj toto umenie ma svoj trend,poobzeraj sa aj v predajnach pre cukrarov,maju stale novinky a co je dobre,ulahcia pracu a potesia oko aj brusko, do pecenia
silvia16
@avuska (22.11.2020 23:22)
ďakujem. A určite súhlasím. Aj na tom youtube, čo pozerám video, to rozmýšľam, že budem musieť určite vyskúšať ;-)
emmuska7
Tie torty vyzerajú brutálne dobre a cením si, že si dá niekto tajú námahu, aby vytvoril aj pekné video a my sme sa mohli inšpirovať
silvia16
Tak teda môžem zhodnotiť a povedať, že sa dá naučiť piecť aj cez Youtube. Ďaľší koláčik za mnou a teraz som si už piškót aj plnky pripravila podľa svojej predstavi. Toto všetko som sa naučila doma skúšaním a pozeraním youtube videí. Nehovorím, že som profík a v škole sa to dá určite ináč naučiť, ale naučila som sa. Ďakujem všetkým za podporu ;-)



 



TOPlist