Učím sa piecť cez Youtube

silvia16 - fotkasilvia16, 5. júla 2020
Milujem varenie a pečenie a
nerada sa nudím. Milujem pečenie
ale párkrát niečo nevyšlo a ja som
to rýchlo vzdala za mlada. Myslela
som si, že pečenie je viac pre
odborníkov. Tak som sa na
posledný Nový rok rozhodla naučiť
piecť cez Youtube videá. Keď idem
presne podľa receptu, tak mi to
akosi ide. Jasné že potrebujem
viacej praxe. Ale všetkým, ktorí
rozmýšľajú nad pečením chcem
dať vedieť: nevzdávajte to po
prvom páde. Pri pečení
potrebujete trpezlivosť, ale s
praktizovaním je všetko možné.
@zareaguj


Diskusia k článku

16 komentáre k článku
Tie torty sú krásne a iste chutné, páči sa mi, že sú jednoducho zdobené, neviem si navyknúť na také, ktoré sú všeličím obložené, dokonca aj nejedlými časťami dekorácií, neviem si predstaviť, ako ich potom jesť. Obdivujem tie korpusy, sú vydarené, len sa mi zdajú moc vysoké na to množstvo krému, trochu by som ich znížila alebo pridala viac krému medzi ne......kedysi som piekla, ale to bolo dávno.....
@evanaaa (6.7.2020 17:48)

Áno áno súhlasím, že korpusy sú dosť vysoké. Tiež som nad tým rozmýšľala, že nabudúce musím dať menej cesta do pekarnice alebo ich rozkrojíme napoly. Zatiaľ skúšam a sú to moje prvé pokusy. Tak som otvorená k úprimným momentom. Ďakujem.
Pokračuj v pečení, máš to naozaj pekné, časom natrafíš na formu, ktorá bude na určitý pomer surovín akurát. Ja mám plechy na staré dávky a tiež sa niekedy prekvapím ako je toho cesta málo. Obyčajne sa mi vždy podaril zákusok, ktorý som piekla prvýkrát najlepšie. Potom som to dala tak od oka a už nebol taký dobrý. No fantázii sa medze nekladú a vždy sa to nejako zachránilo. Prajem ti veľa trpezlivosti a vytrvaj vo svojom predsavzatí. Najlepší zákusok je vždy ten domáci, robený s láskou.
Áno, na You Tube je tých receptov celé more, občas sa očkom mrknem a po hodine zistím, že ma bolí chrbát, lebo sa od toho neviem odtrhnúť. Niektoré som vyskúšala a podarili sa. Napr. také domáce lístkové cesto, kde sa maslo strúha do múky tak, že tá kocka masla sa zakaždým obalí v múke a potom sa to len zmiesi s trochou octovej vody, nemá chybu. Rôzne čokoládové ozdoby, dobré krémy, naozaj to ťažko zavrieť.
Tak len pokračuj, skúšanie robí majstra a na to, aby si mala tortové plát nižšie, si stačí obstarať formu s väčším priemerom.
Dakujem. Ja si cesto delím na menšie porcie, aby som zbytočne nerobila nadbytky ale tie formy čo používam sú úplne maličké. Tak budem musieť ešte asi urobiť menej cesta. Dobre sa s nimi učí, lebo nepotrebujem všetkého tak veľa aj keď krému a čokolády mi zostalo fúru. Ale dala som ju zamraziť a použijem zase ak to pôjde
1x haji
Mne sa Vaše pečenie veľmi páči, len vytrvajte a majte z toho radosť! Ja už mám nejaký ten rôčik a tiež sa stále učím. Varecha je pre mňa super, veľa som sa naučila. Získavam dobré rady aj z komentárov. Sú tu neuveriteľne šikovní a zruční ľudia, obdivujem ich. Pridanou hodnotou je ochota podeliť sa s dobrými radami a skúsenosťami. Týmto aj všetkým pekne ďakujem. Vám Držím palce, nech sasa darí!
Dnes jde hodně věcí líp, youtube je chytrá věc a dobrá věc. Praxe ještě lepší. Já se učila všemožně, ve škole, chodila i na kurzy, držela se receptů i rad zkušených žen i mužů z oboru. O videu v době mých začátků nebyla řeč, ani telka se recepty nezabývala, to všechno přišlo daleko později. Držím pěsti, hlavně že máš chuť do práce a tvoření! Bez chuti a odvahy nejde dělat nic. Ať se ti ve všem daří, jsi šikulka! Souhlas s @finczi v komentoch je plno dobrých rad, nejen v postupoch. Víc hlav víc ví.
Ja síce nepeciem ale varenie na YT pozeravam výborný kanál má pipmaster aj keď on je zameraný na grilovanie ale neskutočne zaujímavý chlapík a potom tiež warlocorn má dobre videá dokonca aj šaláty ktoré kimlo pridáva podľa normy tam má..
Já som bola tiež prekvapená,keď som videla formu na tortu-pečie v nej Veronika Bušová priemer že 16.cm.Treba potom robiť z dupľovanej dávky.
@slavnicanka (25.7.2020 15:51)

16cm forma má plochu 201cm2 a ak chceš piecť v 24cm forme,musíš vynásobiť suroviny koeficientom 2,25.A tak sa postupuje aj pri prepočtoch plechu.





TOPlist