tomto podujatí. Z Bratislavy sme sa pohodlne osobákom dostali do Trnavy. So Sovkou som
sa už stretla a tak som sa tešila na opätovné stretnutie a samozrejme aj na ostatné
varecháčky. Boli sme štyri @sovka62 , @bambitka a @yoginka a ja. Máličko ale potešilo.
Prvé spoznávanie bolo ako vždy mierne rozpačité, ale veľmi milé, pretože ako
vieme rodina varecháčiek je milá a hlavne súdržná, aj keď nie vždy so všetkým súhlasíme.
Cestou popri stánkoch som dostávala informácie od Sovkynho manžela o histórii Trnavy.
Stánky boli s rozmanitým tovarom a vôňami a už sme aj nakupovali. Mňa zaujal kozí syr v
olivovom oleji ako aj tvrdý vyzretý kozí syr, ktorý bol jedinečný, garam masala korenie a
pre manžela mexické papričky jalapeňos.
Dúfam, že Bambitka sa trafila do veľkosti vestičky, ktorou chcela potešiť otca. Vegetarianka nám ukázala vonné guličky, ktoré sme si kúpili. Celé mesto voňalo cigánskými pečienkami, kačkami a trdelníkmi. Nechýbali ani slovenské vína a burčiak. Na Hlavnej sme objavili kováča, ktoý mal najviac obdivovateľov. Pri radnici
sme sa odfotili(viď foto). Pri káve sme sa porozprávali o sebe, receptoch a živote.
Sovka ako pozorná hostiteľka sa venovala každému a nám s manželom venovala čas pri prehliadke
starou Trnavou, ktorá priam dýchala históriou. Prešli sme od kostolov po synagógy, z
ktorých jedna je zrekonštruovaná na výstavné účely a v tom čase tam práve vystavovali
fotografie pána Blaškoviča, z ktorých väčšia časť bola venovaná práve Trnave. Boli veľmi,
veľmi zaujímavé a nádherné. Zastavili sme sa pri arcibiskupskom paláci, univerzite, kde sme
naše vyše dvojhodinové stretnutie ukončili s milým objatím a prianím ďalšieho stretnutia.
P.s. Ospravedlňujem sa @vegerarianke1 za to, že som ju zakomponovala do môjho zážitku. @yoginka , tiež sa ospravedlňujem za tvoje premenovanie.
@tetu ška viem, že toto sa ani ináč zavidieť nedá. Som presvedčená, že na @vareche vždy závidíme len v dobrom.
Bývam v 18- tke. Díky za reakciu , ahoj!
Už sa polepším. Inak ma napadlo, že mám jeden fantasticý recept na kvasenú zeleninu v súdku, originál od nebohého strýka -Bulhara. Robíme každý rok. Len neviem, kam to mám napísať( do ktorej rubriky)