Tehulka

an3da - fotkaan3da, 21. januára 2012
Ked som bola dooost mladšia a tehotná, varila som fazulu.
Všetko som dala do hrnca, mrkvu. petržlen, paštrnák, cibulu,
cesnak, zemiaky, najprv sa dobre povarilo mäso, krásne to
voňalo...A tak ked som išla premiešat vidím že mi niečo chýba...
Zabudla som dat samú fazulu! Nebolo pozde, pridala, uvarila,
urobila zápražku a bolo mňam.
@zareaguj


Diskusia k článku

hubata
Hihi, ...... a nezvádzaj svoju zábudlivosť na bábätko! Ale toto sa ešte dalo napraviť a nakoniec aj bez fazule by bola polievka jedlá. Horšie je keď sa napr. zemiaky varia bez soli, to už nenapravíš, lebo ak soľ nimi neprejde tak nie sú chutné.
sovka62
Ja už fazuľu málokedy pridávam na začiatku, nechce sa mi ju namáčať a variť, tak do polievky nakoniec vylejem plechovicu konzervovanej. To sa časy zmenili, čo?
Keď som bola prvý raz tehotná ja, varila som (hlavne v druhej polovici gravidity) kyslú zemiakovú omáčku dva razy do týždňa a to vždy na tri dni. Nič iné mi nechutilo.Manžel bol celý týždeň preč, doma bol len v nedeľu, vtedy som varila mäso, ale ja by som si aj vtedy bola dala tú omáčku.
an3da
Tak tá zábudlivosť je skôr chyba mladosti, moje bábätko bolo
skvelé aj v brušku aj von z bruška...
babidka
keby si nevedela , ze varis fazulovu polievocku , tak by si nepritomnost fazule ani nezbadala :-)
eva53
to ja som ako čerstvá mladomanželka varila fazuľovú polievku so všetkými ingrediencami v novom hrnci,ale s manželom sme sa nejako zamotali v spálni.Polievka sa nedala zachrániť,ani hrniec,zato sa nám o 9 mesiacov narodila krásna dcérka.
sovka62
@eva53 , dobrééééé, čo tam po hrnci, veď hlad ste hádam ani necítili.....
viera1
Mne sa zdá,že konzervovaná fazuľa je ľahšie stráviteľná a nespôsobuje nadúvanie (musí byť ale prepláchnutá ).Odkedy ju používam,nemávam tieto problémy a to som bez žlčníka.Možno máte aj iní takúto skúsenosť.
anina43
čím som staršia, tým menej sa mi chce variť jedlá, s ktorými je viac práce-ako napr. s fazuľou, aj ja kupujem konzervovanú fazuľu, vždy mám doma v zásobe bielu, i tmavú, i pikantnú, sme už len dvaja stravníci a tak je prívarok raz dva hotový. Jedna konzerva nám úplne stačí môžem potvrdiť, že s jej trávením nemáme problémy ako píše @viera1. Konzervovaná fazuľa je výbornej chuti, môže sa využiť na rôzne spôsoby : pridať do leča, pridať k opečenej údenine, na prívarok, chutnú polievku s koreň. zeleninou, a dá sa zjesť aj rovno z konzervy ako pochúťka alebo pridať do šalátu, odporúčam, aj keď niekto môže namietať, že jedlá z konzervy nie sú zdravé. veď sa to neje každý deň
rigocka
Ja tiež používam len fazulu z konzervy,to sme asi viaceré zleniveli:)))



 



TOPlist