Prvý deň v škole

babkamt - fotkababkamt, 29. januára 2016
Na deťoch vidíme, ako starneme. Len nedávno som vnúčika prebaľovala. A teraz je z neho prváčik. Pyšne mi ukazoval rovnošaty, tašku do školy. Zahral sa na manekýna, aby mi ich mohol lepšie predviesť. U protinožcov, tak ako v Amerike chodia deti do školy oblečené rovnako. Tak predvčerom nastal ten slávnostný okamih. Prvý deň v škole absolvoval v pohode. Po škole sa v družine chodia deti vyblázniť do bazéna. Vonku 35°, bol by hriech sedieť v triede. Adrián si vyzliekol rovnošatu, poskladal si ju a vložil do batoha. Išiel si zaplávať. Už v škôlke chodil na plavecký kurz. Denne využíva aj bazén, čo majú doma. Vraj preplával v pohode 200 m. Po skončení plávania sa utrel, obliekol si rovnošatu, ktorá bola položená na jeho batohu. Zrazu vysvitlo, že jeden starší chlapec si nemal čo obliecť. Pýtal sa Adriana, či tá rovnošata, čo má na sebe, je jeho. No malý tvrdil, že je jeho., veď bola položená na jeho batohu:-) Adrián má číslo uniformy 4. Tá, čo mal na sebe, mala číslo 10. Samozrejme, že mu bola veľká. Túto záhadu sa snažila vyriešiť aj družinárka. Museli malého dlho presviedčať, že tá uniforma nie je jeho, že mu je veľká. Pani učiteľka z družiny sa ho pýtala, kde sedel, kto sedel vedľa neho. Malý sa ohradil, že on mal celý deň taký naplnený, že nemal čas sedieť:-)
Za dobré správanie prišiel domov so zelenou stužkou pripnutou na prsiach. Vraj ju dostali len dobré deti:-)
@zareaguj


Diskusia k článku

stefanm
Milá @babkamat. Ani nevieš ako si ma svojim príspevkom potešila. S od 1. 1. 2016 treťou osobou, okrem mňa, kto sa odvážil pridať tu nejaký zážitok!!! Už som myslel, že už nikto nič nepridá.
Na tvojom príspevku ma zaujal dátum začiatku školského roka - 27. 01. ... O tom, že deti v družine si môžu zaplávať v bazéne radšej nič nekomentujem pre momentálny stav (štrajk) v našom školstve. No a uniformy na školopovinných deťoch Slovensku si nedokážem predstaviť! Ty hej? Pozdravujem a vnúčikovi (aj tebe) prajem veľa zelených stužiek na hrudi!!!
sovka62
Ach, @babkamt , máš pravdu, čas letí ako bláznivý. Keď tak rozmýšľam, prešlo už vyše dvadsať rokov, čo náš najstarší vnúčik bol prváčikom. Dnes ho už dva roky oslovujú "pán inžinier" a ja ani neviem, kde sa všetky tie roky medzitým podeli.
Teším sa s tebou, viem si predstaviť tvoju radosť a hrdosť na šikovného vnúčika, ktorý sa len tak nedá, svoju pravdu si vybojuje, ale ak sa ukáže, že pravdu nemá, dokáže to stráviť. Želám mu veľa školských úspechov, nech tých stužtičiek má celú kopu.
denyany
Ach, to si viem predstaviť, ako si vnúčik chcel ubrániť svoju uniformu.:-) Aj moje deti boli nedávno malé prváčky, dnes mladšia je prváčkou na gymnáziu a staršia nosí hrdo stužku, tiež zelenú, ale ako symbol nádeje, že o pár mesiacov zmaturuje. Čas naozaj tak letí...
babkamt
@stefanm musím sa syna spýtať na presný dátum nástupu do školy. Hovorili sme spolu na druhý deň, ako sa stala táto príhoda. U nás by sa nosenie rovnošát asi neudomácnilo. Pýtala som sa vnučky Terezky, ako by sa jej to páčilo, že by nemusela ráno vymýšľať, čo si oblečie do školy:-) Udivene sa na mňa pozrela s jasným nesúhlasom v očiach:-) Sňáď sa to rozbehne a budú pribúdať zážitky, nádej zomiera posledná.
babkamt
@sovka62 vidíš, ty už máš doma vyštudovaného inžiniera. Ja mám ešte malé vnúčatká, hoci už mám vek aj na staršie. Dúfam, že sa dožijem, kým deti dokončia vzdelanie. Rovesníci mojich detí už majú sami dospelé deti. Malý sa veľmi tešil do školy, že bude aj on nosiť uniformu, ako jeho staršia sestra:-)
@denyany veru, je to ako v tej starej českej pesničke. Večer si do postele líha malé dievčatko, ráno z nej vstáva mladá žena. A my sa nestačíme čudovať, ako ten čas letí.
babav
@babkamt , moja prvorodena vnucka oslavi vo februari " sweet 16 " a jej mladsia sestricka je od septembra hrda prvacka ako tvoj vnucik . Radost a stastie, ktore mi toto zazracne dieta kazdy den do mojho zivota prinasa je nezaplatitelna . Rozumiem velmi dobre ako sa z vnucika tesis . Ta zelena stuzka bola zasluzena !!
babkamt
vnúčatká sú moje slniečka. Človek pri nich pookreje. Tvoja dcérka je na prahu života, všetko má ešte pred sebou. Takže aj ty máš doma prváčku. Život bez detí by bol smutný. Držím palce, nech sa tvojim dievčatám dobre darí v škole.



 



TOPlist