len Vám chcem povedať, že pri konzumácii ustríc sa neradte podla toho ako to jedia pri druhom stole...
Ja som to vo Francúzsku skúsil, aj som zamachroval ako starší pán pri druhom stole a výsledok bol potom taký, že jedna ustrica namiesto toho, aby naštartovala moje chuťové bunky naštartovala chemickú reakciu na mojej polokošele (bielej).
Potom mi milá servírka priniesla podbradník pre kojencov, svojím spôsobom som jej bol dosť povďačný, len mi trochu vadili zbytočné skrivene a deformované tváre mojich kolegov.
Tož, keďže som mienil vychutnať aspoň zostávajúce štyri ustrice, tak som použil svoj bezpečnejší spôsob konzumácie.
A preto ľudia, žiadne experimenty, ale pekne s lyžicou...
Bonne nuit
Takze pre mna "varene" a len klasicke Kilpatric to je tak blizsie Slovenskej chutovej palete:
1- anglicka slaninka na drobno nakrajana (dakde ju oprazia na masle samostatne a daju na ustrice dakdo dava surovu -podla chuti )
2- mala lyzicka vorcersterskej omacky
3-trosku morskej soli
4- citronova stava
5,6,,7 ( daktore varianty pridavaju Tobasco, trosku cesnaku , petrzlen na dozdobenie atd..)
Sup pod grill na chvilu , su super
images.google.com.au/imgres?imgurl=http://www.taste.com.au/i...
Nikdy viac, priatelia. Ani šupnuté pod gril ani vôbec...
Včera som pozerala "Bez servítky" a tam dvaja týpkovia varili guláš z chobotnice. jeden chudák, ktorý to potom musel jesť, to tiež nezvládal...všade videl oči tej paskudy :)) tak moja empatia bola obrovská :-D
Mala som vsak moznost ochutnat vyprazane ustrice , tie boli skutocne chutne.
vidím, že téma sa celkom pekne ujala, čo ma veľmi teší:))
Nabudúce napíšem niečo na spôsob varenie guláša v kotlíku a dochutenie červeným vínkom. Len otázne je, či bol z toho vína červený guláš alebo skôr kuchár:))
Čo sa témy čerstvých ustríc týka, ja osobne som s konzumáciou problém nemal, ba čo viac na moje milé prekvapenie mi aj chutili.
Môj apetít je asi medzinárodný:))
Skôr by som povedal, že moji prísediaci mali rôzne žaludočné neduhy pri pohľade na moju predprípravu a následnú konzumáciu ustríc, tak sa radšej zelený otáčali, aby nemuseli byť svedkami tejto procedúry.
Prajem Vám všetkým prim večer a veľa gurmánskych inšpirácií.