Postup konzumácie ústric...

gabriel82thesant - fotkagabriel82thesant, 9. februára 2010
Olla vospolok,

len Vám chcem povedať, že pri konzumácii ustríc sa neradte podla toho ako to jedia pri druhom stole...
Ja som to vo Francúzsku skúsil, aj som zamachroval ako starší pán pri druhom stole a výsledok bol potom taký, že jedna ustrica namiesto toho, aby naštartovala moje chuťové bunky naštartovala chemickú reakciu na mojej polokošele (bielej).
Potom mi milá servírka priniesla podbradník pre kojencov, svojím spôsobom som jej bol dosť povďačný, len mi trochu vadili zbytočné skrivene a deformované tváre mojich kolegov.
Tož, keďže som mienil vychutnať aspoň zostávajúce štyri ustrice, tak som použil svoj bezpečnejší spôsob konzumácie.
A preto ľudia, žiadne experimenty, ale pekne s lyžicou...

Bonne nuit
@zareaguj


Diskusia k článku

2010
Sorry, dievcata a chlapci, od vtedy ked sme si dali az velmi cerstve ustrice v pristave , a kolega ju postriekal citronom a zacala "zmurkat a pluvat" zaobidem sa bez certsvych...A necham to na gurmanov ktory nedopustia na surove len s citronom.
Takze pre mna "varene" a len klasicke Kilpatric to je tak blizsie Slovenskej chutovej palete:
1- anglicka slaninka na drobno nakrajana (dakde ju oprazia na masle samostatne a daju na ustrice dakdo dava surovu -podla chuti )
2- mala lyzicka vorcersterskej omacky
3-trosku morskej soli
4- citronova stava
5,6,,7 ( daktore varianty pridavaju Tobasco, trosku cesnaku , petrzlen na dozdobenie atd..)
Sup pod grill na chvilu , su super
 images.google.com.au/imgres?imgurl=http://www.taste.com.au/i...


sandratamer
Tiež som mala tú česť... Sledovali ma pri tom manažér reštaurácie, šéfkuchár a pán "hlavný". Vedela som dopredu, že bude zle. Pokvapkala som ustricu citrónom a s hrôzou sledovala pohyby toho čuda. Pohľady troch spomínaných upreté na mňa mi nedávali na výber, tak som si ju priložila k ústam a čakala, kedy do mňa vypadne. Nevypadla. Pokúsla som sa ju zhodiť, ale držala ako prilepená sekunďákom. Nakoniec som ju odškrabla vidličkou a rýchlo hodila do úst. Ani za svet som sa však nemohla prinútiť "to" prehltnúť. A tak som tam stála s vypleštenými očami, a traja ľudia z reštiky ma pri tom s úsmevom pozorovali. Už sa mi začali tisnúť slzy do očí, že tú hanbu neprežijem keď to pred nimi vypľujem z úst. Z posledných síl, zahanbená a vyčerpaná od premáhania sa mi podarilo preglgnúť. Ustrica si to vplávala do môjho žalúdka. S kyslým ale víťazoslávnym úsmevom a zdvihnutými palcami som naznačila, že takú mňamku som ešte nejedla. Potom som vypila pol litra minerálky aby som zahnala tú chuť a predstavovala si, ako ustrica pláva v mojom bruchu.
Nikdy viac, priatelia. Ani šupnuté pod gril ani vôbec...
nyja
chichichi :))) dobrý zážitok si mala...smelé dievča :))) Mňa by k tomu nedonútili ani párom volov. Nuž ale ty si asi z profesionálneho hľadiska ochutnať musela. Predstavujem si, že to je niečo slizké... to je moja fóbia, to neznášam, neprehltla by som.
Včera som pozerala "Bez servítky" a tam dvaja týpkovia varili guláš z chobotnice. jeden chudák, ktorý to potom musel jesť, to tiež nezvládal...všade videl oči tej paskudy :)) tak moja empatia bola obrovská :-D
babidka
tak TOTO by som nezvladla !!!! a nik by ma neprinuti ani co by co bolo . Ale "nikdy nehovor nikdy" . mohli mi dcery ospevovat ake su surove ustrice vyborne , lahodne a ake je zabavne ked sa to este hybe v ustach a stekli v hrdle ....mozno to robili narocky , ked videli aku hrozu mam v ociach pri pomysleni , ze by som to nedajboze mala zjest .susi aj sasimi som sa odvazila ochutnat a mozem povedat , ze ani toto ma neoslnilo . pritom tatarsky biftek som za mlada ladovala do seba bez problemov.
sovka62
Živé??? Neviem, či by som sa prekonala. Keď Záhorací komentujú jedlo povedia "hlavne, že sa v hube netrepe" a toto by sa asi trepalo, čo? Pre mňa sú ústrice, suši a sašimi len slová, som alergická na ryby (a asi aj na ústrice), takže určite nikdy neochutnám, len si budem predstavovať ten zážitok!
babav
Surove ustrice su pochutkou pre mnohych vystrednikov,ktori ich konzumuju z dovodov pre" vnutrozemcov" tazko pochopitelnych.
Mala som vsak moznost ochutnat vyprazane ustrice , tie boli skutocne chutne.
bozulka
Krevety,kalmary,chobotničky,mušle to milujem a kludne by mohli byť aj niekoľko krát za týždeň,ale museli by nám zvýšiť dôchodky-no ústrice to som ešte nezvládla hoci "nikdy nehovor nikdy" morské potvorky som tiež nemala rada a zmenilo sato,pritom rakov som od detstva velmi milovala len mi bolo ľúto to hodenie do vriacej vody.Škoda,že sme znečistili životné prostredie nielen pre rakov.
gabriel82thesant
Brý večer vospolok,
vidím, že téma sa celkom pekne ujala, čo ma veľmi teší:))
Nabudúce napíšem niečo na spôsob varenie guláša v kotlíku a dochutenie červeným vínkom. Len otázne je, či bol z toho vína červený guláš alebo skôr kuchár:))
Čo sa témy čerstvých ustríc týka, ja osobne som s konzumáciou problém nemal, ba čo viac na moje milé prekvapenie mi aj chutili.
Môj apetít je asi medzinárodný:))
Skôr by som povedal, že moji prísediaci mali rôzne žaludočné neduhy pri pohľade na moju predprípravu a následnú konzumáciu ustríc, tak sa radšej zelený otáčali, aby nemuseli byť svedkami tejto procedúry.
Prajem Vám všetkým prim večer a veľa gurmánskych inšpirácií.
tinca
Morské potvory mám rada,ale surové nikdy. Jedine losos v suši. Napr. v Itálii som jedla chobotnicu, ale tepelne upravenú a bola výborná, hoci mi ešte na tanieri mávala .
dolka1951
ja som zatial okostovala len kalmare,tie su vyborne.treba ich dobre pokvapkat citronom.daju sa pripravovat obalovane v trojobale,potom na kmine.vzdy nam chutia.akurat treba po ich priprave dobre vyvetrat.ale to je sai nutne vzdy po morskych potvorkach



 



TOPlist