Moja rodinka nemá moc rada experimenty takže by sa tomuto škoricovému paprikášu moc nepotešila. Nuž mi nezostalo nič iné len mäso pekne poumývať, popražiť slaninku s cibuľkou a cesnakom - aby som tu škoricovú vôňu prerazila. A možno že im tento paprikáš bude chutiť viac ako inokedy. Nechám sa prekvapiť.
Moja rodinka nemá moc rada experimenty takže by sa tomuto škoricovému paprikášu moc nepotešila. Nuž mi nezostalo nič iné len mäso pekne poumývať, popražiť slaninku s cibuľkou a cesnakom - aby som tu škoricovú vôňu prerazila. A možno že im tento paprikáš bude chutiť viac ako inokedy. Nechám sa prekvapiť.
ja nepouzivam vegetu. tu kupensku. robim si sama. minuly rok sa mi nechcelo, vypytala som si od kamosky, ona tiez vyraba taku vegetovu zmes doma. a od inej znamej som dostala ako prezent nejaku kavovu zmes, hned to bolo aj ocukrene a s mliekom - no proste nieco, co nejem ani nepijem. tak som ten zazrak presypala zo sacku do flasky so zabrusenou zatkou, v akej skladujem koreniny, ved aby som videla, co v nej mam. s nadejou, ze to hadam niekedy niekto vypije alebo inak zuzitkuje. po hodne dlhej dobe od uskladnenia tychto dvoch pochutin som isla varit hovadziu polievku a cert mi nasepkal, aby som do nej prisypala vegetu. tak som prisypala. mala sice mierne inu farbu ako ta moja, na ktoru som zvyknuta, ale ved kamoska nema presne rovnaky recept. tak som dala maso, kosti, vsetky ostatne cary-mary, zaliala vodou a nasypala vegetu. a potom som - panbohviepreco - spravila nieco, co nikdy (!) nerobim. flasku s vegetou som ovonala. preboha, co v tej flaske predtym bolo, preco ta vegeta vonia tak sladko? az potom ma osvietilo: kava!! davno som ja na nu zabudla. tak som mile maso vybrala, dobre vyumyvala, ostatne vyhodila a nachystala novy zaklad na vyvar. kavu aj cudziu vegetu som vyhodila tiez, ved istota je istota. polievka bola dobra, ale kedze ja ochotne mojimi trapasmi zabavam obecenstvo, synovi som povedala a ten sa tyzden bavil.
ale aj tak sme, myslim, amaterky proti kamaratkinmu manzelovi, ktory hotovu babovku pred naservirovanim navsteve najprv bohato posolil, potom povysaval, nasledne ju posypal hladkou mukou, opat povysaval az konecne systemom pokus/omyl (olizany prst strcil do kazdeho bieleho prasku v kredenci a ochutnal) natrafil na cukor. :-)))
no a chlapík s bábovkou ktorého spomenula @rea mi ešte veľa krát vyčarí úsmev na tvári :D
ešte som si spomenula príhodu ktorú vyrobila moja kolegynka: raz pri nejakej slávnostnej príležitosti boli u rodičov na obed - a mamka ju poslala po cibuľu do polievky. Dala si záležať a zobrala čo najväčšiu - jej manžel ma strašne rád uvarenú cibuľu - lenže táto mala trošku zvláštnu chuť. Veď jasné - preberní chlapi, no nie? Aké však bolo prekvapenie keď prišli na to že to bola cibuľa gladioly...
No a tie omyly máme všetky za sebou: keď ten cukor, múka, soľ sa tak podobajú!
dobrú noc všetkým, možno aj niektorým na druhej strane Dobré ráno.