Muzi co vedia varit

timotejka - fotkatimotejka, 17. novembra 2014
konecne som sa tu normalne zaregistrovala..a mozem tu fungovat..a to ma vemi tesi..,lebo rada varim,peciem a motam sa v kuchyni..ale co ma velmi prekvapilo,ze je tu vela muzov,co tiez pridavaju svoje recepty,rady a podobne..:-) naozaj..muzi vedia lepsie varit ako zeny :-) ja mam 26r a vela ma naucil moj muz v oblasti varenia..naozaj v tomto bol naozaj sikovny..:-) a hlavne chcem tym povedat,ze vraj najlepsi sefkuchari su muzi ..a to je asi naozaj overene.
@zareaguj


Diskusia k článku

smejkad
udajne je to tym, ze NEMUSIA :-)
tak ich to potom bavi aj vymyslat a tak :-)
vitaj medzi nami, @Timotejka , vela peknych zazitkov , dobrej nalady , inspiracie a budem sebec - aj vela tebou pridanych dobrych receptov a napadov zelam, nech sa nam vsetkym spolu paci :-)
martina0812
Môj otec varí lepšie, než mama. ALE!!!!! Trvá to celý deň, kuchyňa zacápaná striekancami jedla od podlahy až po strop vrátane záclony a nábytku, v drese sa kopí príšerná hromada špinavého riadu ( pri jedlách, na ktoré ja, či mama využijeme jeden hrniec + varešku ) a poloprázdna nádrž v aute, pretože ocinovi nerobí problém prejsť do mesta 10 km, z mesta 10 km a po meste pobehať ďalších 20 km, aby našiel tú správnu špéciu, bez ktorej sa predsa variť nedá! Keby mali chlapi variť tak ako my, to jest - z toho, čo nájdu doma, za maximálne hodinku a navyše povinne, ver mi, nevarili by tak dobre. OK, až na svetlé výnimky, ktoré poznáme tu na Vareche... :-D
evusik
aj môj muž výborne varí, až tak dobre, že niektoré jedlá varí iba on... ja by som takú sviečkovú ako on v živote neuvarila a to nehovorím o guláši a kapustnici... ale my sme sa učili variť obaja naraz... ja som variť nevedela vôbec a môj muž tiež nie, tak sme varili spolu, pomáhali si jeden druhému, ja som navarila, muž dochucoval... až to skončilo tak, že sme sa naučili variť obaja a potom aj naše deti a dnes varíme všetci...
prečo varia muži lepšie neviem, ani neviem či je to pravda, ale skúste sa opýtať šéfkuchára kde sa najlepšie naje a on vám odpovie, že predsa u svojej mamy :-)
sovka62
Noooo, ja by som ten titulok zmenila na "Muži, ktorí sú ochotní variť". Lebo o tom to je, nie o tom či vedia. Veď sa zamyslime, ktorá z vynikajúcich kuchárok na Vareche má príslušné odborné vzdelanie? Ak sa nájdu, bude ich pár. A pritom sú to kuchárky, ktorým šéfkuchári nedokážu konkurovať (viď tlačený magazín Varecha a výmysly a nezmysly, ktoré tam predkladajú).
Variť dokáže každý gramotný človek, stačí sa držať receptu. Časom sa vypracuje a varí podľa seba, zväčša výborne. Tak sme sa naučili variť my a to je to, čo väčšina mužov nie je ochotná spraviť (výnimkou sú naši skvelí vareškáci, nechcem menovať, aby som niekoho nevynechala).
Takže, vedel by každý, len sa mu nechce.....
rela
sovka, ty si to presne vystihla. Tomu mojmu nielenze sa nechce, prenho je to navyse zbytocna strata casu.
janealli
V dobrom závidím všetkým ženám, ktorým muži aspoň niekedy navaria. U nás v domácnosti sa to ešte za 40 rokov nestalo. Keď som bola v pôrodnici (bolo to veeeeľmi dávno v časoch hlbokého socializmu) navaril vtedy dva a pol ročnému synovi a sebe polievku zo sáčka, našťastie som bola v nemocnici len 3 dni. Takéto polievky sme doma nedržali, najskôr si ju musel kúpiť a tak uvariť.
hubata
A ja si zasa myslím že ak muž varí len špecialitky a nemusí myslieť na to, aby sa vyšlo s peniazmi do výplaty - tak ho to baví. Lenže ak v polke mesiaca by zistil že už nie je z čoho variť dobrotky - tak je po dobrom kuchárovi-špecialistovi. Lebo z dobrých, kvalitných surovín hádam už len dobré a kvalitné jedlo navarí aj chlap - ak mu teda neprihorí alebo ho nepresolí.
Umenie variť chutne aj z obyčajných surovín po celý mesiac, vmestiť sa do rozpočtu však podľa mňa dokáže len - žena.
elalea
@hubata....neviem ako to funguje u vas,ale u nas JA varim vsetko a vzdy,bez ohladu na rodinny rozpocet na stravu(je to vylucne moja starost,aby bola plna chladnicka a bolo co jest...),mangelka len pecie a robi palacinky(nemam na to nervy proste).tento tvoj koment proste uraza chlapov za sporakom....alebo si si zle vybrala....:-D
evanaaa
Môj muž neuvarí ani kávu, dokonca sa ani nevie rozhodnúť, akú mu mám uvariť, zato moji štyria bratia varia a aj pečú, dvaja z nich varievali asi viac než ich ženy, sú šikovní, neviem, asi to majú v génoch po mame, bola výborná kuchárka, ale nespozorovala som, žeby sa boli v mladosti ( ešte doma, zaslobodna) zaujímali až tak o varenie, až potom, keď dospeli. Myslím, že je to tým, že chlapi to berú ako záľubu, nie ako povinnosť a z prinútenia, keby ich to nebavilo, nevarili by, kým ženy to robiť ( väčšinou) musia pre rodinu, nemôžu jednoducho povedať: navarím, len keď a ak sa mi bude chcieť. No a sú aj ženy, ktoré už pred vydajom povedia: nemysli si, že sa budem krútiť len v kuchyni, na to sa vydávať nebudem ( poznám takú). Najlepšie je, keď aj žena varí nielen pretože musí, ale že ju to aj baví. A takých je aj tu, na Vareche dosť. A muži sú viac puntičkárski, snažia sa, aby bolo jedlo dokonalé, keď už ich to teda baví - to varenie.
kuchticka
@sovka - to je ono. !!!
Moj manzel sa vobec v kuchyni nevyzna (NECHCE VYZNAT), aby nemusel niekedy nieco varit. So vsetkym spolieha na mna a len pride zo svojho sukromia a nosom odhaduje co to asi varim a kedy to uz bude. No co uz, varenie ostava iba na mna po celucky dlhy rok.
timotejka
ahojte.tak dakujem za prijemne uvitanie do kolektivu :-) fuha tak pozeram,ze rozne nazory tu mame..ale teda drzim palce zienkam,co maju sikovnych partnerov,a vedia sa aj v kuchyni pozvrtat :-) je to dobre..podla mna velke plus u chlapa ak vie varit..teda nemusi byt sefkuchar,ale aspon spageti s omackou :-) a ti co im to velmi nejde pri hrncoch zelam,aby im aspon dobre chutilo, vsetko co im zienky pripravia..:) hlavne treba varit s laskou..:-) a potom je jedno,ci vari muz zene ,alebo zena muzovi ..:-)
dominika118
pekne si to napísala Timotejka
páči sa mi keď sú chlapi šikovní a to naozaj vedia, keď sa im chce:)
arasid
tak ja taký zázrak mám doma! Dnes uvaril dragúnsky guláš. Pred týždňom uvaril 3O litrov zabíjačkovej kapusty, lebo deň predtým spravil 7 kíl tlačenky a zostal kvalitný vývar, tak dokúpil čo bolo treba a dovaril kapustu. Týdeň predtým uvaril dva plechy huspeniny. Ledva sa vyšantil, lebo už dlho čakal, kedy bude môcť variť tieto dobroty. Je to fajn!!! Nezaskočí ho nič, navarí všetko , aj krupicovú kašu. Len!!!!Len to má jednu chybu, problém.... Ak vám takýto majster od varechy zostane doma na dôchodku, KAFRE vám do všetkého: že napríklad: Tú cibuľu na drobnejši.... neboj sa, len tam prilej vácej oleja..... tej vody nestačí, mosíš pridat....
A keď ideme spať, už viacej rokov odzneje otázka: Uš máš jasno f tem, čo budeme zajtra varit?
Dokonca zašiel až tak ďaleko, že pri pečení oplátok mi dáva rady, a ja sa môžem z toho zblázniť.
Nič horšieho nepoznám, ako keď mi ponad plece nakúka ako to robím! Takže - je to fajn, čo fajn, je to úžasné, ale ..... Ktorá má doma takéhoto kuchára, pozná aj tú druhú TEMNÚ stránku veci.
arasid
Ahoj, Alenka, no, priznám sa, veľa sa zmenilo v mojom živote, nemám veľa času, odkedy mama býva u nás, akosi mi nezostáva pre seba trochu voľna, a keď si už myslím, že ho mám, zase je tu mama - "neviem kde mám okuliare, neviem kde mipadla ihla, nevidím na toto, a nemôžem dobre ísť, lebo... Keď príde večer, som unavená, a som rada, že si ľahnem spať. Ráno vstávam skôr ako ostatní, vychutnávam si to ticho, nikto nič nechce, nikto sa netmolí okolo mňa, ani to psisko, aj to ešte drichme a tak som si vyhradila skorú rannú hodinku okolo šiestej - siedmej len pre seba , kávičku a krížovky :)))
radost
@arasidka
želám pokojné sviatky..veru-úctu si zaslúžia-čo opatrujú svoje matky..
martamm
Súhlasím na 100 % so @sovkou , podľa mńa sa väčšine mužov nechce variť, pohodlnejšie je povedať "neviem", ako postaviť sa ku sporáku :)
2010
Prave som prisiel z Adelaide od zakaznika- kamarat 20 rokov, chystal jeho trom dievcatam desiaty, organizoval co varit na veceru ( nakupit a navarit).
Ked ten vas trulo je rozkysnuty na valende , s novinami a pivom a zaraba prd... sorry je to vasa chyba.
PS: toho co som spomenul a mu to nevadi a robi to kazdy den a rad je multimilionar.
pusta1
to záleží od toho, ako má kto doma zavedené.
tak, ako varí môj priateľ, tak by som chcela vedieť variť, on je profík, nemôžem sa sťažovať, varí aj doma a úžasne, väčšinou varím doma ja a nešetrí chválou na moju domácu kuchyňu, nepadne mu zaťažko učiť ma nové veci, je neuveriteľne kritický, náročný a dokáže aj pochváliť, nemá námietky voči mojej kreativite, vždy ráno po raňakách spolu pri kávičke prediskutujeme, čo sa bude variť.
má rád klasiku, zo zahraničných predovšetkým židovskú, francúzsku, arabskú, tureckú, ázijskú, japonskú, doma zje, čo navarím podľa seba i podľa neho - to máme spoločné a ja milujem jeho špeciality, svetovú kuchyňu a národné kuchyne.
po sebe vždy nechá čisto, všetko uložené na mieste, neznesie neporiadok a aj sám robí a pomôže, zabezpečenie surovín je jeho záležitosť, ja mám na starosti to ostatné, len drobné nákupy.



 



TOPlist