Mrazené ryby

stacy77777 - fotkastacy77777, 30. decembra 2012
Tak som si povedala,že by som mohla konečne kúpiť a ochutnať aj iný druh rýb,než bežné file a pstruh,tak som dala na ponuku predavačky a kúpila žraloka modrého. Cena 3,53eur za kilogram,ktorý bol aj vyznačený na obale,glazurácia 10%,dovozca česká firma KOVÁr,Podolí, krajina pôvodu Španielsko. Tak som ho nechala rozmraziť,pobehala po Vareche,popozerala recepty na prípravu, no a na moje prekvapenie po rozbalení som pozerala na 4 malé fliačky ryby. Po zvážení ma čakal ďalší šok - 0,530kg!!! Škoda,že som neodvážila sáčok ešte v mrazenom stave. No čo, moja chyba,už zasa viem,čo nikdy nekúpim... Úprimne závidím obyvateľom prímorských krajín,kde môžu dostať na trhu každý deň čerstvé ryby.
@zareaguj


Diskusia k článku

mracik9
A preto som tento rok kúpila kapra, bol fantastický.
anina6
u nás bol kapor a mrazený losos. Losos mi fakt chutil, dcéra ho spravila na bylinkách a potom sa piekol, vynikajúce.
salinka
Ja som veľký milovník rýb, ale žiaľ, mám podobné skúsenosti. Mrazené ryby kupujeme aj s vysokým podielom vody a s ujmou na chuti. Lenže u nás nemám možnosť kúpiť čerstvú rybku. Rybára v rodine nemáme. Sem-tam vidím v hypermarkete nejakého obstarožného kapra. Ale skutočné rybie hody mám v lete na dovolenke v prímorských oblastiach, kde sa s nimi s radosťou kŕmim každý deň.
gordonko
...pekné video ja mam v klube ,,OSVEDČENÉ RECEPTY,, jeden album s názvom ,,nepozvem vás k obedu,, ...je to presne otomto .Kupil som kilo ryby kde mala byť 20% ochranná glazúra z vody .... nechal som lad rozpustiť a potom som odmeral a odvážil obsah sáčku ....550gr bola ryba a 450 ml bola voda. V TV som vydel spoved vyhodeného zamestnanca ,kde tieto ryby balili do kilových sáčkou ,ale predtým ich ešte raz strčili do vodnej lázne aby sa navíšilo množstvo namrznutej vody ,tým zvätšia váhu a oto viac ,,okradnú,, nás spotrebitelou.
Firemní právnici sa vynašli ...označili to ako ,,ochranná glazúra ,, a je to vporiadku ....len neviem koho ta ochranná glazúra chrání a pred čím .......
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Ja som tieto vianoce tiež kúpila okrem kapra aj mrazené filety z aljašskej tresky 0,5 kg s "glazúrou" a keď som to rozmrazila pozerali na mňa tri malé kúsky a nemohla som z tých rýb vyžmýkať tú vodu. Nakoniec som tú vodu povytláčala a ostalo mi niečo, čo vôbec už ani rybu nepripomínalo skôr nejakú handru. Fuj hnus.
stacy77777
@afataga - pozrela som si tú reláciu,je šialené,kde sú vlastne kompetentné orgány a kontroly,človek sa cíti absolútne bezmocný v toľkých veciach......
silvia68
Tento rok som si dala poradiť od svojej známej a kúpila som mrazené ryby od slovenskej firmy Slovryb, kúpila som hoki a pstruhy a nekonala sa žiadna voda!!!! Nádherné zmrazené rybičky , nič z nich netieklo, proste super. Cena bola adekvátna kvalite 7eur za kilo, ale od inej firmy už mrazené ryby kupovať nebudem. Tiež som zažila čo píšete vyššie, že vody bola polovica niekedy aj 60%.
gubics
Ja som každú zimu u dcéry v Luxembourgu. Tak tu také problémy s rybami nie sú. V obchodnom dome je celé oddelenie vyhradené pre ryby a rybie výrobky, a kúpite čerstvé ryby od výmyslu sveta,to oddelenie vyzerá ako rybí trh. Asi denne dovážajú čerstvé ryby. Doma som mala podobné skúsenosti ako tu opisujete.Potom som našla na nete , že niektoré baliarne nainjektujú do rýb aj do mäsa vodu aby viac vážili. Tým dodávatelia okrádajú spotrebiteľov. Bolo by potrebné, aby vstupná kontrola veľkoobchodu kontrolovala kvalitu a vrátila to, čo nevyhovuje predpisom. Keby to niekoľkokrát urobili a vrátili komplet celú zásielku dodávateľovi aj s výstrahou, že viac od nich nebude nakupovať, tak sa to celé zmení. Len my všetci spoločne môžeme túto situáciu zmeniť, ťým, že budeme reklamovať všetky tieto prípady, resp. odnesieme takýto tovar na hygienickú stanicu a aj na obchodnú inšpekciu.
radox1
treba ignorovat mrazene ryby,napr.chladeny pstruh sa da uz kupit v kazdom vacsom obchode.kto chce cerstvu morsku rybu,musi zajst do metra.ano,slovryb je z tych kvalitnych firiem.
radost
moja dnešná skúsenosť:
manžel kúpil v Jednote Aljašskú tresku-500g-mrazené filety bez kože..v návode hovoria-pokvapkať citronovou šťavou a opiecť na oleji..hi..hi..to nešlo-ked dáte na horúci tuk-pustí toľko vody-že neopečiete-dusíte-najmenej pol hodinu-až hodinu-aby sa voda odparila...ostalo nám "rybie blato" na cibuli..
takže aj túto vyradzujem z nákupu...:-)
nancy1974
aj ja som závidela prímorským krajinám, ale sestra ktorá žije v Holandsku ma vyviedla z omylu, čerstvé ryby sú tam drahšie ako u nás a kamoška bola na rybačke v Nórsku a okrem tresky tam rybári nič iné nechytajú a tiež sú tam ryby drahé, takže som rada keď svokor chytí kapra čo je moja najobľúbenejšia ryba a niekedy si pochutíme aj na šťuke :-)
hubata
Súhlasím s @nancy1974.
Bohužiaľ je to tak: filé ako ho poznám ja spred revolúcie už nekúpite. Pekne lístkovalo, držalo tvar, bolo bez kostí a mávali sme ho každý týždeň v družine buď vysmážané so zemiakovým šalátom, alebo pečené na masle s rascou, so zemiakovou kašou a cviklou. Patrilo medzi najlacnejšie jedlá.

Dnes mám dojem, že pozametajú bordel z paluby lode, zmrazia to a predávajú to v reťazcoch na SK ako filé, čo je v podstate vodnatá kaša.
V rámci výletu sa vyberte na Záhorie, kde je plno štrkovísk a kúpite od rybára nielen kapra, šťuku, sumca, ale vám možno podaruje aj plevelné malé ryby ako je ostriež, beličky. Tie však majú malé jemné kostičky v tvare "Y" a treba na ne dávať pozor.
Kto býva v inej časti Slovenska, nájdete rybárov pri riekach alebo vodných nádržiach.

A už nikdy nebudete chcieť blatové filé z morských rýb.

jahodka6064
firma nowaco má rybu bez pridanej vody, a je výborná morská šťuka, ale sama uprednostnujem čerstvé :))
mesiar50
Ktovie čo by na to povedala soi a ozaj kde sú asi o takom čase keď
ľuďom predávajú vodu ? Totiiž to vody máme zatiaľ dostatok našťastie



 



TOPlist