Varecha.sk a TV Varecha sú internetové stránky plné receptov vydavateľstva OUR MEDIA SR a.s. © 2009 - 2024.
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah na Vareche je chránený autorskými právami. Viac info.
Varecha využíva súbory cookies, všetky recepty bežia na serveroch firmy Webglobe - Yegon.
Made in Slovakia Vyrobené na Slovensku
Firemní právnici sa vynašli ...označili to ako ,,ochranná glazúra ,, a je to vporiadku ....len neviem koho ta ochranná glazúra chrání a pred čím .......
manžel kúpil v Jednote Aljašskú tresku-500g-mrazené filety bez kože..v návode hovoria-pokvapkať citronovou šťavou a opiecť na oleji..hi..hi..to nešlo-ked dáte na horúci tuk-pustí toľko vody-že neopečiete-dusíte-najmenej pol hodinu-až hodinu-aby sa voda odparila...ostalo nám "rybie blato" na cibuli..
takže aj túto vyradzujem z nákupu...:-)
Bohužiaľ je to tak: filé ako ho poznám ja spred revolúcie už nekúpite. Pekne lístkovalo, držalo tvar, bolo bez kostí a mávali sme ho každý týždeň v družine buď vysmážané so zemiakovým šalátom, alebo pečené na masle s rascou, so zemiakovou kašou a cviklou. Patrilo medzi najlacnejšie jedlá.
Dnes mám dojem, že pozametajú bordel z paluby lode, zmrazia to a predávajú to v reťazcoch na SK ako filé, čo je v podstate vodnatá kaša.
V rámci výletu sa vyberte na Záhorie, kde je plno štrkovísk a kúpite od rybára nielen kapra, šťuku, sumca, ale vám možno podaruje aj plevelné malé ryby ako je ostriež, beličky. Tie však majú malé jemné kostičky v tvare "Y" a treba na ne dávať pozor.
Kto býva v inej časti Slovenska, nájdete rybárov pri riekach alebo vodných nádržiach.
A už nikdy nebudete chcieť blatové filé z morských rýb.
ľuďom predávajú vodu ? Totiiž to vody máme zatiaľ dostatok našťastie