Moja prvá pizza - polotovar

zeriavka - fotkazeriavka, 21. júla 2011
Dneska som sa rozhodla spraviť moju prvú pizzu. Bol to však len polotovar. Zmes som kúpila v tescu - trebalo tam pridať 150 ml vody a 3 lyžice oleja a potom 2 minúty nechať odležať. Ok spravila som to. No to najhoršie ma ešte len čakalo. Mala som to dať do tortovej formy. Poviem vám je to strašná "prplanica". Vtedy som si povedala, že nabudúce si radšej objednám hotovú pizzu, alebo si kúpim takú, ktorá je už hotová a stačí ju len dať na chvíľu do trúby.

No keď už cesto bolo rovnomerné po celej nádobe a ja som tam začala ukladať prísady, ktoré mám najradšej, začalo sa mi to páčiť.

Dala som tam kečup, salámu, šampiňóny, rajčinu, kukuricu a postrúhala som naň množstvo syru. Na koreninový prípravok na pizzu som skoro zabudla a dala som ho tam až tesne pred koncom, čo bola asi jediná chyba a spravila som to veľmi pikantné ale výsledok bol super a jedla som jednu pizzu za druhou. Na prázdne miesto taniera som dala zvyšok kukurice z konzervy a tak to servírovala celej rodine. Výborná pochúťka =)

 www.birdz.sk/webka/zeriavka/fotoalbum/bez-nazvu/6004...
">
" alt="b20438f42ada7f16243a3fff9a79a71f.jpg">
@zareaguj


Diskusia k článku

jody
Vyzerá super. A s cestom sa treba naučiť robiť, ja to tiež neviem. :-)
hubata
Ty si cesto tlačila prstami asi do formy, skús ho nabudúce natenko vyvaľkať na pomúčenej doske aby bolo tenšie. A keď budeš robiť už piatu, tak ju nebudeš vaľkať, ale sa s ňou ohadzovať okolo lustra. Všetko chce prax, ale stačí keď ťa varenie chytí za srdce a začne ťa baviť aby si najbližším urobila radosť a potom to bude aj pre teba potešenie. Čo myslíš ako sme my kuchárky-veteránky začínali? Presne tak ako ty: tiež sme mali len dve ruky a keď som videla aký bordel som si narobila v kuchyni tak sa mi viac už nechcelo variť. Ale aj na to som postupne našla gríf a dnes sa z toho smejem. Ale ak je taká chutná ako je pekná, tak ju budeš musieť robiť častejšie. A ak niečo nebudeš vedieť, tak si nás zapni, tu má vždy niekto službu a poradí ti zo srdca.
evusik
Ja na svoj prvý polotovar nikdy nezabudnem. Bola som o čosi staršia ako ty, už vydatá a rozhodla som sa, že svojmu mužovi pripravím perkelt s haluškami. Perkelt celkom ušiel a halušky som išla robiť z prášku. Aj keď som išla podľa návodu z halušiek bola jedna veľká, nechutná sivá masa - taký maglajz. Vtedy som si povedala, že polotovar nikdy viac. Aj keď odvtedy úroveň polotovarov išla neporovnateľne hore ja som sa tie halušky naučila robiť a teraz mi to pripadá ako tá najjednoduchšia vec.
Ty si svoju prvú pizzu zvládla a už ju budeš doťahovať len do dokonalosti :-)) tak nech sa ti darí
zeriavka
@hubata ja som na to cesto použila to s čím sa obracajú palacinky :) na krabici bolo že to môžem aj vyvaľkať ale nechcelo sa mi to..no možno nabudúce ak ma napadne znova robiť pizzu vyskúšam i tento spôsob :)

@evusik mne sa zdá, že môj prvý polotovar boli tiež halušky :-)
sylvinka
Keď som sa vydala,môj prvý kuchársky pokus boli zemiakové placky.Raz sa mi zdalo cesto husté,potom riedke a tak som striadavo strúhala zemiaky a pridávala múku a vajcia...atď.až toho bolo neskutočné množstvo a ja som poctivo stála pri sporáku a vytvárala "placky".Môj svokor ich bez slova zjedol a podnes sa smeje,že "trojuholníkové" a tak strašne slané placky nikdy predtým nejedol...
kucharronald
@zeriavka Polotovar na pizzu nekupuj!Je to hriech....veď cesto na výbornú pizzu sa skladá len z pár surovín... Pozri môj recept, je to fajnová pizza. Píšem, radšej z polotovaru nie!
julica
súhlasím s ronym, podla toho, co si tam pridavala, ti vlastne pridali osolenu muku so susenym drozdim :)
huck
Povodne som nechcela reagovat, ale si už dlhšie všimam, že na Slovensku mnohi pri priprave pizze robia kardinalnu chybu... Verim že si to ani neuvedomuju že je to nejaka chyba!! Totiž , na pizzu zasadne nepatri kečup! Taliani- tvorcovia pizze by tento hriech nikdy neodpustili. Na pizzu sa dava len čisza salsa z paradajok alebo passata z paradajok a prinajhoršom naš obyčajny domaci alebo kupeny paradajkovy pretlak dochuteny dodatoćne origanom alebo pizza Margarita bazalkou!! Kečup je americky zasladeny vymysel, omačka - ktora sa použiva na celkom ine učely ako dochucovadlo inych rychlo pripravenych jedal ako su vajička, hot-dog, rozne hamburgery , cheesburgery, parky, klobasy a pražene jedla .
huck
zeriavka, a aby som nezabudla - bravo ! Gratulujem! - a tvoja prva pizza je na svete! Už je asi spapana :)) Nechcela by som aby si moj horny komentar brala nedajbože ako kritiku, alebo nejaky druh mudrovania, skor ako dobru radu.
sandratamer
Kečup si už dávam len na hranolky. Teda naopak. Pár hranoliek si hodím do kila kečupu :-D
angelheart
@sandratamer - ha ha ha ako keby som to ja napísala :) tatársku veľmi neobľubujem (asi tak 2x za rok dve lyžice), takže hranolky mi väčšinou plávajú v kečupe :D :D
Ale to som odbočila - ja to s cestom tiež ešte moc neviem, takže sa tomu vyhýbam. Pizzu neviem, či by som zvládla, mám rada tenučké cesto. Obloženú ju máš veľmi pekne :)
kuchticka
Tvoja pizza je pekna, podarila sa ti naporve.
Suhlasim s @huck - na pizzu nikdy nema ist kecup!, ani Americania ho na pizzu nedavaju. Pouzivaju na nu rajcinovy pretlak.
Hranolky s kecupom milujem a ako @sndra , musia plavat v kecupe i ked ich jem raz za rok.
kuchticka
Tvoja pizza je pekna, podarila sa ti naporve.
Suhlasim s @huck - na pizzu nikdy nema ist kecup!, ani Americania ho na pizzu nedavaju. Pouzivaju na nu rajcinovy pretlak.
Hranolky s kecupom milujem a ako @sandra , musia plavat v kecupe i ked ich jem raz za rok.
Cesto na pizzu je velmi lahke a rychle zarobit a tiez mam rada tenucke cesto a velku "naloz" - rozne zeleniny, zampiony a syr.
kuchticka
Tvoja pizza je pekna, podarila sa ti naporve.
Suhlasim s @huck - na pizzu nikdy nema ist kecup!, ani Americania ho na pizzu nedavaju. Pouzivaju na nu rajcinovy pretlak.
Hranolky s kecupom milujem a ako @sndra , musia plavat v kecupe i ked ich jem raz za rok.
Cesto na pizzu je velmi lahke a rychle zarobit a tiez mam rada tenucke cesto a velku "naloz" - rozne zeleniny, zampiony a syr.
kuchticka
Tvoja pizza je pekna, podarila sa ti naporve.
Suhlasim s @huck - na pizzu nikdy nema ist kecup!, ani Americania ho na pizzu nedavaju. Pouzivaju na nu rajcinovy pretlak.
Hranolky s kecupom milujem a ako @sandra , musia plavat v kecupe i ked ich jem raz za rok.
Cesto na pizzu je velmi lahke a rychle zarobit a tiez mam rada tenucke cesto a velku "naloz" - rozne zeleniny, zampiony a syr.
zdezda
:-)robievam domácu pizzu, z kysnutého cesta, no vyskúšala som aj z lístkového a 3-om z 5-ich chutila viac, takže, keď sú doma tí 3-aja, robím ju z rozmrazeného lístkového cesta, ktoré treba popichať predtým, keď pridám ostatné dobroty:-)
zeriavka
aj ja mám rada pizzu tenkú ale i táto mi chutila, bola ako výborný pizzový koláč :)
zeriavka
ale nemám rada keď mi plávajú hranolky v kečupe..keď už ich jem s kečupom tak nech ho tam nie je až tak veľa, ale skôr obľubujem s tatárskou..a nevidím problém v tom, že na pizzu dám kečup, ale nabudúce to môžem skúsiť s pretlakom ;-)
tetuska
sme doma 5-ti, robím z kysnutého cesta, ide tam samozrejme múka, vajíčka, kvások, mlieko, toto cesto je vynikajúce, nie je suché ako posúch, je výborné ešte aj na 2 deň, upečiem 3 veľké plechy a máílokedy zostane na 2 deň, z lístkového cesta nám nechutí, keď najbližšie upečiem aj nafotím...
evilauri
@zeriavka my robime pizzu tiez s pretlakom, a ked je upecena, tak si ju cela rodinka veselo oblieva kecupom, mnaaaaam :-)))
petertir1
ak chces zhresit s pizzou radsej chod do dobrej pizzerie a daj si tam... alebo potom pravu domacu :)



 



TOPlist