Moj prvy kolac :)

henyinnsbruck - fotkahenyinnsbruck, 22. januára 2012
neviem ako u vas, u mna dopadol moj prvy kolac katastrofalne:)
mala som asi 17rokov, robila som ho z jednej nemenovanej kucharskej knizky- chcela som maminu a surodencov potesit. doteraz nechapem preco som nevyuzila maminin notes s receptami:))
nepamätam si presne nazov kolacika, ale vsetko sa zdalo byt zo zaciatku v poriadku...dodrzala som postup, cesto bolo super, nelepilo sa, pekne sa vyvalkalo. bola som nadsena. supla som ho do truby, no a po upeceni ostal tvrdy ako kamen :)))))
bohuzial som dostala averziu voci kolacom z kucharskych knih. ked kolac, zakusok, tak len overene recepty od znamych:)
@zareaguj


Diskusia k článku

kuchticka
Moj prvy recept ktory som skusala spravit dopadol presne ako ten tvoj. Snazila som sa upiect noeco sladke k Velkej noci a nedalo sa to jest, mohol s tym niekto zhadzovat hrusky zo stromu. Mne bolo uz 18 , ale nikdy som predtym nic nepiekla ani nevarila a ani ma to nikdy za slobodna nelakalo. Ked budes chciet vsetko sa naucis i tie kolace. Z lasky ku svojej rodine som sa velmi snazila, teraz mi pripada vsetko tak lahke a samozrejm a dokonca velmi rada teraz tie kolace peciem.
kuchticka
Vitaj u nas na Vareche. Nech sa ti tu paci a kolace podla receptov z Varechy sa iste piect naucis a budu ti chutit.
zuzliak
vitaj na vareche :) Ja som piekla prvy raz cosi, ked som mala tusim 12, alebo 13 rokov. Uz ani neviem, co to bolo, ale chudak moj otec z toho kysol este asi dva tyzdne potom :D Ale povzbudzovat pri vareni ma neprestal :) A dalsieho velkeho fanusika mam v manzelovi- varim len poslednych 5 rokov, ale je to jedle aj chutne :) Takze do toho!
evusik
ja som svoj prvý koláč upiekla až ako vydatá, dovtedy som nevarila vôbec... ale musím povedať, že hneď od prvého razu sa mi darilo celkom dobre, až tak dobre, že som sa rozhodla upiecť tortu a to bola iná katastrofa. Skončilo to tak, že som upiekla tri korpusy, jeden som spálila, druhý nedopiekla a ten tretí bol ako tak upečený... z tých troch korpusov som nejako zlepila jednu malinkú tortu a potom som na dlhé roky na torty zanevrela. Znova som začala až minulý rok, ale to už mám vnúčatka a čo by som to bola za babku keby som im nejakú tu tortičku neupiekla ...
fialka49
Keby sme niečo nepokazili, nerozmýšľali by sme, robili by sme všetko automatiky. Je to paradoxné, ale chyby nás učia a tie nás vedú k úspechom. Veľa šťastia!!!
henyinnsbruck
kocky dakujem za privitanie :) uz mam par receptikov ulozenych v KK, tesim sa na ich vyskusanie:)
neviem ci sa pustim do nejakeho new kolacika:( ja sladke nemusim, som mäsova, a ked chcem potesit priatela a jeho seegru upecem tvarohovy kolacik, je rychly, stavnaty:)) najblizsie ked ho budem robit ho nafotim a hodim sem recept :)
evusik je fajn ze si zase zacala piect, nikdy nie je neskoro, a vnucatka sa iste tesia kolacikom:)
zuzliak povzbudzovanie si myslim ze je dolezite, ja ked nieco new uvarim moji to musia ohodnoti bodami od 0-3 :)))) ja viem asi to znie blaznivo....
kuchtiicka ja ten moj kolacik tiez rada peciem a uz by bolo na case nieco nowe vyskusat.... ked k tomu pride , poprosim maminu nech mi da nejaky recetp:) )
evanaaa
@heny , s toho si nič nerob, aj staršie kuchárky sa ešte stále učia a tiež sa neodhodlajú na hocičo, dokonca si nechajú poradiť aj od mladších, uvidíš tu, na Vareche a získaš aj vedomosti o všeličom, aj ti poradia, a an vlastných chybách sa najlepšie poučíš, nič si z toho nerob, každý máme podobnú skúsenosť za sebou. Vítam ťa aj ja v našom " spolku".
tetrisss
Ja si uz veru svoj prvy kolac nepamatam, ale podla mojej mamy to boli nejake vianocne kolace pred mojimi 10 rokmi, nakolko ona bola po tazkej operacii a mne by sa sviatky bez kolaca neratali... Nejake nepodarky si ani neamatam /hm, teraz sa asi chvalim, xixixi /, ale pecenie mam naozaj velmi rada, akurat uz teraz nemam velmi komu...



 



TOPlist