Mezi ,,chlapmi,, je to tak ( čest vinímkam )

gordonko - fotkagordonko, 18. februára 2013
Oni tý ,,chlapy,, sú ozaj ako malé deti a to nemusia byť v puberte.
Je nepísaný zvyk ,že ak slavíš čokolvek dones flašu.
Zvlastnej skúsenosti viem ,že pokial im nedonesiem flašku tak to nemá prenich nijakú hodnotu a podpichujú či rýpú ,aby dosiahli svojho ciela.
Potom ako som sa presťahoval z čiech na slovensko to malo ešte ,, silnejšie grády,, ....tu už víno nestačilo , už bolo treba kupované páleno ,alebo domovinka.
No a ako to už chodí ,ked sa flaša otvorý neprestane sa nalievať pokial nieje prázdná ,no tý čo nepijú doplácajú práve natých , čo si radi hrknú ...ale otom som písať nechcel.
Mal som niečo po 20 ked sa blížili moje narodeniny a ja som mal zasa niečo dońiesť. Vtedy som dostal nápad ,namiesto ,, literky ,, som kúpil iba politerku a pre tých čo nepijú som kúpil zákusky , to bolo podla mňa spravodlivejšie ...no dočkal som sa sklamania ... Tý čo pili nemali ani tolko hanby a brali si k poldecáku aj zákusok aj ked vedeli že sú pre ,,abstinentou,, šoferou a iiných čo piť odmietali .
Odvtedy do roboty flašky nenosím ,upečiem bud tortu , zákusky ,alebo spravím niečo nepečené ... ,ale mali by ste počuť tie reči.
Oni ty ,,potvory ,, znevažujú vašu snahu a dokonca naočkujú aj niektorých čo nepijú a spolu snimi majú nepríjemné narážky.
...... takže ako v predošlích zážitkoch dievča nepochodilo s Valentínskou dortou pre milovaného ,možno že bude ešte pár razy sklamaná reakciou muža či mužou ked niečo dobré napečie.

ozaj tento poznáte ?????

kolega sa pýta kolegi ,,Už si gratuloval Janovi , narodilo sa im dieťa,, .... áno a čo má .................... SLIVOVICU













@zareaguj


Diskusia k článku

sovka62
Jáj, @gordonko , tvoja partia sa drží hesla: "Radšej viacej zjesť, ako menej vypiť!" A to máš ešte šťastie, že nežiješ na východe Slovenska, lebo tam to chodí takto: Vypice, bo naľato! Naľejce, bo vypito, a stále pekne dookola......
arasidka
Alkohol na žiadne pracovisko nepatrí, keby to zrovna aj krčma bola !


Ranná pracovná porada na jednom pracovisku:
Chlapi, má dnes niekto narodky?
Né veru...
A meniny?
Ani to...
A nykemu sa nyšt nenarodzilo?
Ale ic ...
A any svadbu nygdo nemal?
Ani to né...
Tak to sa mosí oslávit!!!!!!
denyany
no, aj manžel mal podobnú skúsenosť v práci, tak sa naštval a odvtedy nenosí nič a ani sa neponúkne, keď niekto oslavuje. som síce z východu a zažila som už kadečo, čo sa alkoholu týka, no aj tu sú ľudia, ktorí nepijú alebo len príležitostne a nemyslím si, že by sa na takom Liptove alebo na Záhorí pilo menej. :-D
pivonka
@Gordonko , áno, je to ťažké a páči sa mi tvoj zmysel pre rovnováhu.
Nedávno dcéra organizovala také záujmové stretko s rôznymi ľuďmi a boli tam aj vodiči a deti. Pripravila punč, jeden alkoholický, druhý bez alkoholu. Každý si prišiel na svoje.
sovka62
@denyany , aj na celom západnom Slovensku, aj úplne celom Slovensku. Stačí si všimnúť štatistiky a súdnemu človeku prestane chutiť aj nealkoholické pivo (to sa pije u nás v práci príležitosti narodením, menín a podobne a časť osadenstva si ho ešte mieša s malinovkou).
radost
@sovka62
ty kde pracuješ???ja "zírám"...i tak še dá...???to u nás-skoro babský kolektív-až nariadenie prísne zhora skončilo s fľašami-my-čo sme nechceli-sme boli na posmech...:-))
nuž-šak v seriáloch ostrosledovaných sa furt pije..fajčí...a "smilní"...
čo sme iní-si povie každý...:-))
arasidka
na našom oddelení, kde som pracovala, sa prestalo piť aj nealko pivo. Oslavy sa takmer zrušili, stretávajú sa kolektívne raz za čas cez rok, mimo pracoviska .. Nie, že by si jeden druhému nezagratulovali pri meninách, alebo inej záležitosti, kde si treba rukou potriasť, aj sa koláč, či pagáče prinesú, ale ako padne fajront, padla klec, pracovisko musí byť uzamknuté, nikto okrem toho, kto má službu, tam nesmie zostať. A cez pracovnú dobu žiadne vysedávanie a klebetenie, trvá to už pekných pár rokov, staršie generácie si na nové móresy ťažšie zvykali, ale kolektív sa mení - omladzuje, dnes je pre nich nepochopiteľné, že niekto z nich by cez pracovnú dobu nasával beztrestne a s chuťou. jBejvávalo!!!!Zostali len smutno baladické spomienky niektorých pamätníkov :))))
domacapani
Hej veru tak to bolo. Hned po skole/maturite, nove pracovisko, privitanie s celym kolektivom asi 25 ludi a veeeelmi dobrou slivovicou. Netusila som, ze take maniere su. No nestal jeden stamperlik, ale aj dva, tri atd. A boli tam chlapi, co isli robit na roznych masinach, nie jak ja v kacelarii. Takym sposobom sa oslavovalo vsetko. Aj "odchod" Brazneva. -:)
gordonko
ked som robil v Pamiatkostave mali sme tam super vedúceho , on vedel ,že si z ,,alkoholikmi,, neporadí a tak ked došiel povedal chlapom ... chlapy potiahnite do obeda ,poupratujte , vypnite stroje a potom oslavujte
aspoň mal istotu ,že nedojde k pracovnému urazu.
hubata
My sme boli náhodou poriadni:
vždy keď sme pili, tak sme sa obetovali a na tú chvíľu než sme vypili poldecák sme prácu prerušili...... hehe.

Nebudeme piť predsa počas práce, ešte by sme mohli dostať pokarhanie.
siesta
... V jednom recepte "harula" píšete dotyčnej pani, aby si opravila hrúbku v texte, hoci ani jednu nemá... Po prečítaní tohto príspevku však chápem súvislosti, Vy neovladate gramatiku a ešte ste presvedčený o svojej pravde.... To je hanba na n-tu....nemám slov... A takýmto "inteligentom" ja makam na ich dôchodky...
gordonko
@siesta som stavbár nie inteligent a na svoj dôchodok si robím sám ...možno robíš na Letanovce ,alebo Luník IX
arasidka
Siesta, prepáč, nerozumela som tomu, že makáš na dôchodky takýmto "inteligentom". To znamená, že ten, kto neovláda slovenský jazyk slovom a ani písmom, je odkázaný na tých, čo ovládajú gramatiku? Možno keby si videla mozole na rukách takých, ako je Gordonko, boľavé kríže, či kolená zničené od ťažkej roboty, možno by si zmenila názor. Mňa tvoje slová zaboleli.
arasidka
apropo, SIESTA, v tvojom príspevku som napočítala dve chyby :))
havino
čo je moc, to je moc ...ja ti nepoviem, @siesta prepáč,ale že si poriadne prestrelila,čo sa týka gramatických chýb gordonka, majú svoje opodstatnenie,ale tá posledná tvoja veta hovorí o tvojej inteligencii. V prvom rade robíš na svoj dôchodok a hanbu na n-tu si si urobila ty svojím vyjadrením.
arasidka
poďme radšej variť, nie?
Čo budeme zajtra obedovať? Môj Al Rašid povedal, že zajtra spraví dáke dobré cestoviny. No a ja som už aj teraz hladná. Idem ja do hajan, nech hlad odoženiem . Tak teda , dobrú noc
julica
Podľa mňa je presne rovnaký nezmysel povedať, že niekto robí na dôchodky menej vzdelaným, ako to, keď niekto obviňuje sídlisko. bodka.



 



TOPlist