Kúpila som - mandle / škrupiny

jerica - fotkajerica, 28. novembra 2012
Syn doniesol z Viedne krásne mandle, škrupinka z nich skoro sama odskakovala , jadierka veľké a chuťou ako maslo, za chvíľku bolo po nich . Aj som si myslela, že si kúpim ked ich uvidím , veru netrvalo dlho , mandle aj so škrupinou som videla vo veľkých vreciach v Tescu , aj ma nalákala cena , že si kúpim , beriem vrecko a lopatkou naberám , neviem sa dočkať , prídem domov a pustím sa do nich , beriem luskáčik , nie a nie rozlúsknuť , tvrdá škrupina ma dobre potrápila , no konečne podarilo sa , a tu nič , škrupina prázdna, myslím, veď čo, je prvá , idem na ďaľšiu a tu to isté , iba , že žiadna mandla, bola ale len šupka , po desiatej mandle som to vzdala, aj pri lúskaní som to nemala ľahké , asi som si za tie peniaze mala kúpiť kladivo a vytĺcť si z hlavy, že dostanem také mandle ako vo Viedni.
V TESCU nedoporučujem sa nechať nalákať na kúpu mandlí v škrupine , aj keď vraj v " akcii " € 3,45 za kilo, to si kúpite kilo tvrdých škrupín , s ktorými by bolo dobre vyložiť dialnice.

PODOTÝKAM , nie sú hodné ani v akcii 1 cent !
@zareaguj


Diskusia k článku

jozka2
to je zahada ako tie mandle povyskakovali
kuchticka
Bolo by potrebne zistit odkial Tesco tie mandle "podvodnicke" dovaza. Mandlovnik bol zrejme napadnuty nejakou chorobou, zrna mandli sa nevytvorili. Len by ma zaujimalo, ako "draho" tie mandle Tesko zaplatilo. Ved predajca iste vedel ze su VADNE. Takze na tento podvod zasa doplati zakaznik. Zakaznici na Slovensku by sa mali viacej branit - protestovat!!! - proti tovaru co sa tam dovaza.
marianne
@jerica mas smolu,po vianocnych figurkach-mandle.Ja by som isla nazad na predajnu,pytala si toho najvyssieho z najvyssich a spytala sa ho,ci vie co predava,pripadne posala vzorky na SOI.Ved sa s tym bordelom co sa tu niekedy predava, sa uz musi nieco robit.Ja kupujem sice len lupane mandle,som mandloholik,ale v minulosti som kupovala aj tieto v zahranici,to boli krasne mandle-radost roztlkat...
marcy
príklad,aká podradná trieda kvality ide na náš východný trh :-(((.......máme tú smolu,že lokalita v ktorej bývame je najbližšie k poľ.hraniciam a od nich okrem koženej obuvi nechcem nič.......
jerica
ďakujem vám za názor,určite kto si to prečíta,nedá sa nalákať nie len cenou .
mata3636
jerica, mala si ich odnieť späť do tesca a žiadať vrátiť peniaze. ešte šťastie, že ja také veci nekupujem po tom, ako sme sa s manželom prežrali búrskych orieškov a ja som kvalitne "telefonovala" na wc:)
pacik
Práve včera som ich v tescu obzerala, ale potom som si povedala, že načo si pridávať robotu lúskaním, asi zaúradoval šiesty zmysel :-)
siskam
Už som sa naučila na vlastných skúsenostiach, že keď sa niečo predáva v "akcii", tak to nie je prvotriedna kvalita. Tesco veľmi dobre vie, prečo tieto mandle predáva v akcii. Predáva "lacnejšie", len aby sa nekvalitného tovaru zbavilo a kašle na zákazníka. Veď nie každý vráti.
jerica
@vanilka111 , poteším sa , tiež som rozmýšlala , že to prepošlem na menežment Tesca , aby si uvedomili čo vlastne kúpili , veď to je podraz pre zákazníka.
Kúpila som 450 g, ale aj tak ich môžem dať tak na kolajnice,aby som ich mohla rozlúsknuť , šupu čo je v nich vrabcom ponúknuť.
niniatko
treba to nafotiť a podať podnet na SOI, myslím, že manažment Tesca to má u zadnej časti tela, veď to sa "stratí", na tom nezáleží, že niečo nie je dobre...
živo si pamätám ako nám ani nie pred rokom prišli prednášať z tohto obchodného reťazca dve mladé slečny a rozprávali ako ich audítori chodia kontrolovať svojich dodávateľov, či je všetko v poriadku... tak keď tak kontrolujú veľmi, tak kde sa potom berú tie nekvalitné výrobky?
janger
Jarmilka, no to je teda!!! Reklamovat! Asi su zvyknuti a aj pocitaju s tym, ze sa zakaznici neohlasia :-(.
gordonko
Tesko už neni Tesko .. kedysi to bol moj najoblúbenejší obchod ,ale za posledné roky sa tak pohoršilo ,že tam skoro už nechodim. Ceny vzrástli ale kvalita klesla.
Mal som aj taký imeil kde bolo zloženie párkou vyrábaných v rakusku pre naše tesko a na konci bola otazka ,,A KDE JE MäSO ??? ,, to tam totiž vôbec nebolo ...iba pomleté kože no a vrcholom všetkého bolo ked som si naposledy kúpil obyčajné párky ( V Tesku ) a bol snimi na ,,opekačke,, párky nad ohňom sa naduli až preskla šupa a zafarbená múka nabobtnávala a ani chuť to nemalo - bolo to také sypké nechutné. FUJ
No a čo sa týká mandlí - neni mandla ako mandla v Tesku sa predávajú ,,KALIFORNSKÉ,, z ameriky ,ale tie čo si spomínala s mäkkou škrupinou ( ošúpeš ich v ruke ) mali vlani v Kauflande a ich pôvod bol tam niekde dole Irák , Irán ... nepamätam presne kde ,ale istotne sú iný druh ,alebo vyšlachtené.
sovka62
Je to na porazenie čo všetko nám sem navláčia, odpad z celého sveta. Človek už ozaj nevie, čo vôbec môže kúpiť, čo je kde schované a zakamuflovené. Tak doma pečieme chlieb, pečivo, koláče, zákusky, keksy, vyrábame tvaroh, syry, jogurty, minule som mailom dostala ponuku na domáci mini pivovar, aby som aj pivo mohla variť doma! Je toto normálne? Robia to tak gazdinky napr. v Rakúsku alebo Nemecku?
Najviac ma hnevá, že sa môžeme rozčuľovať, môžeme reklamovať, môžeme apelovať na politikov, nič sa nezlepšuje, skôr naopak. Dokedy? Asi dovtedy,kým nás nenaštvú tak, že tam vbehneme s bejzbolkami a en hnus im rozdrvíme na prach.
izabella929
@sovka62 ,súhlasím s tebou v plnej miere....ale to, že tam vtrhne kopa nespokojných zákazníkov, ich absolutne neruší..viď včerajší protest ľudí z Nového mesta...ani sa ich nikto z vlády neopýtal, že prečo protestujú pred úradom vlády...či majú čo dať deťom pod stromček , keď ich vyhodili pred Vianocami na ulicu...pekne sme tu dopadli...
turistka
@Jerica , dobre, že dávaš tieto skúsenosti, dnes som bola na nákupe a zbadala som i spomínané mandle, to naozaj, ako keď kupuješ mačku vo vreci. Nič nekupujem takto nachystané, ani arašidy, ani vlašské orechy. Pozerám po regáloch, kde ich majú balené, už olúpané. Môj postreh je taký, keď sú napr.arašidy pekne svetlé kúpim, akonáhle majú do okra farbu neberiem, sú staré. - Neviem, či sú balené z predchádzajúcej úrody i keď majú dobrú záruku na vrecúšku? To je môj postreh. Na trhu si tiež dávajte pozor, aby Vám radšej orechy lúpané dali z vrchu a nie zospodu, tam je odpad, škrupinky. Nie každému sa podarí dobre odviesť kvalitu. A balené lúpané vlašské orechy kupujem v Lidli, sú parádne.
danielas
Je mi ľúto Jarka, že namiesto pochúťky,takéto sklamanie. Tiež mám ten pocit, že už nič neviem kúpiť,len bezmocne tápem,keď hľadám kde kúpiť kvalitné mäso , kde vajcia, ovocie..... Nedávno čítam ceduľku pri citrusoch-nekonzumovať ani umytú šupu, chemicky ošetrené... ! Stojím nad tým a nakoniec zistím, že som týmto zamestnancom vlastne vďačná za to, že si to prečítam a naprázdno odídem. Inde sa neunúvajú to napísať. Bože, kde to žijeme, a čo generácie za nami...
havino
na porazenie toto, ja som ich tiež obzerala v tescu,ale kedže som už mala predstavu a aj skusenosť , ako mau vyzerať , obišla som ich tam, kupujem ich v kauflande, su to tie čo si spomínala, že dvoma prstami stalčím a šupka je dole a velke kusky mandli , myslím,že tie z kauflandu ťa nesklamú
hubata
Niekto na tom, že pojeme odpad z celého sveta fantasticky zarába a nabaľuje sa. Preto jedzte len naše orechy, naše lieskovce: najradšej by som si tých lieskovcov kúpila od @izabella929.

Keby ste videli, ako má obsypané stromy na jeseň Izka!
yogy1972
Odkaz na SOI !!!!!! nic take neexistuje !!! Je to len papierova LOZ !!!u nas ma kazdy podnik SVOJU podnikovu SOI ,viem o com vravim robila som v mäsokombinate...vyrobky ,ktore boli nieze zelene ,ale splesnete a slyzke po podnikovej kontrole presli dalej uplne bez problemov do predaja ...a zamestnanci boli na obedoch za par centov PODNIKOVE POKUSNE KRALIKY !!! Tak je t aj s predajom ostatnych vyrobkov v tescu ..je uplne jedno co sa tam predava ,,pretoze kto zaplati zatoze sa jeho vyrobky vobec predavaju v Tescu VEDIE !!! Je cista pravda ze co je v akcii je ODPAD !!!!!
kuchticka
@gordonko. pochybujem, ze mandle su z Kalifornie. Tam sa pestuju kvalitne, nie takyto odpad co @jerica kupila a tiez si myslim, ze Slovensko z USA nedovaza tento tovar, ale skor z tych chydobnejsich krajin.
marianne
@kuchticka Americania urcite mandle na Slovensko dovazaju,lebo ja mam mandle v zasobe stale a je na nich napisane krajina povodu USA.Nech ich kupim v Jednote alebo v Lidli ci Billle.Teraz mam otvorene vrecusko znacky Gardis,taktiez krajina povodu USA.
helica
Ja občas kupujem mandle v tenučkej škrupinke v obchodíkoch (stánkoch), kde predávajú sušené ovocie vážené , aj inú zdravú výživu, napr. bio oleje ap. Tie sú kvalitné, mám dobré skúsenosti
babkamt
Aj ja som kúpila akciové mandle v Tescu. Ešte som ich nevylúpala. Podľa škrupinky som dúfala , že v nich budú pekné veľké mandle.
gordonko
@kuchti čka 100% malo tesko mandle ( lúpané ) z Kalifirnie- viem to preto, lebo som si ich niekolko kýl kúpil
honestka
jarka, mandle kupujeme velmi pravidelne a castejsie v skrupinach ale takuto deformaciu som tu za cele nase obdobie tridsiatich rokov este nevidela.
ozaj by si taketo veci mala s obrazkom vzdy poslat na hlavny urad manazmentu bez velkych reci a tiez zverejnovat kde to len dostupne je.
je hrozne, ked citam co tu pisete, aky zbytok vam predavaju za drahe peniaze a ver, ze pokial sa nebudete branit takto zverejnovanim, nic sa nezmeni.
hugs, hanka
irenka
Ja mám pár mandlí z Kauflandu v škrupine, nemohla som ich kladivom rozbiť. Tie vaše mandle si musia veľa pamätať, sú poriadne vysušené.
ludmilaikov
Nevďačnice!
Škrupina mandle má tvrdé výhrevné drevo.
Dobre sa ňou kúri :))))))



 



TOPlist