Kto je doma pánom?

lenka989 - fotkalenka989, 6. apríla 2014
Dnes som prišla na dôležitú vec. Človek si vyberá psíka podľa plemena, to je jasné. Či je hravý, prítulný, spoločenský, samotár, veľký, stredný, malý, mini... Ale pozor, mačičky sú na tom rovnako. Zistila som, že britská modrá veru nie je ako perzská! Perzská neustále spí. A britská? Je 22:16 a náš kocúrik spal od 15:00 do 20:45. Potom začal mňaukať kade- tade. (Pozn. chce ísť von) Tak som ho pustila na okno v kuchyni. Nie, on chce pozerať z druhej strany bytového domu. Dala som mu jesť. Pustila som ho na polhodinu na to požadované okno. Hrala som sa s ním polhodinu. Opäť som mu dala jesť. Hladkala som ho. A teraz si zase chodí po byte a mňauká. Najlepšie je, že to bude robiť až dovtedy, kým nepôjdem spať aj ja.....Je asi sillnejšia osobnosť ako ja....No a píš si cez noc bakalárku, koj kacúr bez teba nepajde spať. :-)
@zareaguj


Diskusia k článku

hubata
Nuž medzi psíkom a mačkou je rozdiel. Ja som to nepochopila a doplatila som na to: minulé Vianoce som si nedobrovoľne adoptovala týraného kocúrika, dovtedy som mala skúsenosti len s dvomi psíkmi z útulku. A tak som ho omylom začala vychovávať ako psíka: naučil sa chodiť na vodítku, mačiak ráno kikiríka zarovno so susedovie kohútom, hrá sa s deťmi na schovávačku a sedí na ritke pri skrinke kde mám psie granule.
rea1
hehe. mačky a kocúri sú hnusní a vychcaní malí hajzlíci, ktorí ti obrátia život naruby ale aj tak ich budeš milovať. :-))))))))))))) ja naozaj viem, čo hovorím, som dlhoročný mačkofil. a ešte sa mi veľmi páči: mačka, ktorá chce raňajkovať, sa nedá vypnúť ako dotieravý budík.
prajem ti s tým tvojim mačiakom veľa krásnych chvíľ a úsmevných zážitkov. jana
babidka
Lenka ,vydrz este par rockov - potom sa to urovna ....lebo si zvyknes :-)Podla mna je kazda Macicka osobnost bez ohladu na rasu :-)
Ked sme si brali nasu prvu macicku /perzanku/ bolo nam povedane , ze sa velmi rychlo prisposobi nasmu dennemu rezimu a bude milucka a pritulnucka a vsetky tie recicky :-) Milucka a pritulnucka bola - ale hlavne v noci ! Ruju mala v kuse aj 2 tyzdne a asi 10x do roka . Vtedy nam "spievala" cele noci , chcela sa laskat v noci aj od 2 do 5 hod. rano , najradsej spala obtocena okolo mojej hlavy alebo pod manzelovym paplonom . Spat sla zasadne az vtedy , ked sme boli totalne prebudeni , rozhodeni a pohadani na temu " ci to bol genialny napad doniest domov prave perzsku macku ???" Ale milovali sme ju azda najviac zo vsetkych nasich Maciek ... Prave preto , ze macicky su take sebavedome a nezavisle - pisem nazov Macka s velkym zaciatocnym pismenom ....:-)
sovka62
Asi pridám ešte jednu vlastnosť, sú odvážne! V sobotou bola oslava u dcéry, domáci kocúrik, ani nie ročný, sa odvážne púšťal do psa staršej dcéry, ten je aspoň 5 krát väčší. Hotová puma, prikrčený, chrbát vyhrbený, uši špicaté a chvost vztýčený ako šabľa. Pes si ho nevšímal asi pol dňa, ale potom si povedal, že ten krpatý si už veľa dovoľuje a prestal vrtieť chvostom, začal na neho vrčať a štekať, až sme radšej zasiahli. Myslíte si, že ten kocúrik prestal? Veru nie, preliezol cez plot do susedovej záhrady, ale o päť minút, bol späť a zas ukazoval, kto je v tej záhrade pánom.
rea1
my, milovníci mačiek v tom máme jasno. pánom je VŽDY (!!!) mačka, na jej pohlaví či rase nezáleží. či vznešený peršan, útla havana či siamka, mohutná britská modrá alebo pouličná vrabcochytka - v každej domácnosti rozhodne bude pánom on/ona. my im dávame jesť, my ich milujeme ale hrať sa s nimi a hladkať ich môžeme iba vtedy, keď nám to dovolia. keď ONI majú náladu na nás, nikdy nie opačne. na rozdiel od väčšiny psov. "kto je pánom" - aká jednoduchá otázka. :-))))))))) jana
sovka62
Veru tak, @rea , aj tá naša bola doma pánom a priznám sa, tešilo nás to.
O toho dcérinho kocúrika sa teraz trochu bojím. Susedovu záhradu považuje za svoju, loví si tam myši, už, potvora jedna, chytil aj drozda a hrdličku. Za záhradou je ešte jedna, ten istý majiteľ, takže žiadny plot. Na rozdiel od tej prvej, kde sa ešte bude robiť rekonštrukcia domu a aj záhrady, tá druhá je upravená, lebo patrí k novému domu. Náš Pusík sa za posledné dva týždne odtiaľ už viac razy vrátil mokrý ako myš. Mladí usúdili, že asi spadol do bazéna. Ja si to nemyslím, odtiaľ by sa ťažko vyhrabal. Myslím si, že chodí do rybníčka s koi kaprami a loví ich. Ak na to príde majiteľ, ktorý je na ne riadne hrdý, asi s ním spraví krátky proces.
babav
Najlepsie to vyjadrila macka vo filme Incredible Journey(1993) :
"Cats rule and dogs droole".Psikovia posluchaju pana ,macicky musime posluchat. Keby som mala cas mohla by som napisat celu knizku pribehov
o mnohych macacich charakteroch ,ktore zili a ziju v priebehu rokov
v nasej domacnosti :-).
2010
No aj nasa obecna prostitutka Izabella - ked sa zavreli dvere a vsetci isli do roboty ona isla obstatnovat babky do hospicu na kopci a ked sa starsi susedia stahovali chceli ju kupit ze im bude chybat , a pred par mesiacmi po 17 rokoch sa pobrala, mala na facebooku vela rozluciek.
Kdo chce mat daco medzi psom a mackou - siamska.


elixir
Inak tu žije tiež jeden kocúrik, čo už má 18 rokov :) Poznať ten vek akurát na jeho srsti, inak je svieži a ešte stále bojovník a lámač sŕdc :)
lenka989
ďakujem za krásne ohlasy:-) Aj my doma sme samozrejme milovníci mačiek:-). Ja mám zase takú skúsenosť, že moja mama má perzskú mačičku, ale je absolútne kľudná, prítulná, žiada si hladkať sa. No dobre, má už 13 rokov, ale aj keď bola malá a hravá, nebola na to až takto, ako tento náš šuhaj britský. No, je to proste osobnosť a my sa musíme prispôsobiť:-).
sovka62
@2010 , veru krásna mačička. Tá naša, ktorá s nami žila dlhé roky mala mamu čistokrvnú siamku chovanú na plemeno. Podarilo sa jej prespať, spustila sa pravdepodobne s európskym dvojfarebným kocúrom. Takže mačiatka sa rozdávali, jedno priniesol spolužiak aj našim dcéram. Ten náš poklad mal farbu po otcovi, veľmi tmavú sivú na chrbte, bokoch a vrchu hlavy, ostatné bolo biele. Stavbu tela a tvar hlavy mal po mame, nádherné mandľové oči, tmavomodré. Aj po rokoch nám chýba.
babidka
@2010 , naozaj bola nadherna :-) Ja som vzdy tuzila po siamke , ale ked som pocula kamaratkinho siamskeho kocura aky vie byt hlucny ked sa dozaduje lasky ci pozornosti , tak som sa zlakla :-) Ale ani nasa perzanka nebola az taka tichucka :-) Teraz mame iba take "poulicne" macky -jedna travi den iba vonku a druha je uz starucka , takze byva radsej doma pri peci :-) No a tie nebyvaju ani chore , ucesu sa same , znesu aj velke mrazy a kazdy den najdem na rohodzke pred dverami ako vdacny darcek aj nejaku exkluzivnejsiu mys alebo potkana :-) Macky su skratka osobnosti a nedaju si vnutit nase predstavy o poslusnosti ci o zivotnom style ....
micanela
jednoznacne je doma panom macka - mam dve, jednu z utulku a druhu nasli odhodenu v kontajneri.
kocurika som dlho upodozrievala ze je nemy ale potom raz sedel v okne a zacal stekat na holuby... a odvtedy pusu snad nezavrel :-)
a uplne suhlasim s tym, co pisu ostatni predo mnou - su to mali hajzlici co len zeru, kadia a robia zlobu - ale potom ked zacnu vrniet, vsetko je odpustene a majitel sa ochotne da vydierat mraucanim.
alali
moji scottish foldi /otec je britak/ vydrzia drichmat cely den aj noc. max hodinku, dve si pobehaju, ponahanaju mysky a potom opat vypnu. ten tvoj je kastrovany? lebo ak nie, tak potom ho asi trapia ine veci ako hranie a jedlo :)
babuskajaguska
cauky ludia,vasakrasna slovencina mi znie ozaj ako najsladsia hudba,ale radeji to napisu cesky-mela jsem jezevcice,huskynku,mam cinanky labutenky,ale kdyz mi bylo pred deseti lety hodne zle-neco jak neboha Ivetka B.,nasla jsem v prikopu kotatecko Cindicku a jeji srdicko na mem me vratilo do zivota,musela jsem bohuzel bez ni za praci a ona utekla synovi za svyma laskama.Byla darem Bozim



 



TOPlist