Je jedno kde si teraz, tvoj odtlačok tu bude vždy

mitzy - fotkamitzy, 4. marca 2020
Milá moja kamarátka. Odkedy som
sa dozvedela o Tvojom odchode,
tak... Radšej som ráno začala čistiť
cibuľu na cibuľovú polievku, aby
som mohla dcérke povedať, že
plačem kvôli tomu. Zapálila som Ti
sviečku. Dcérka sa pýtala, prečo.
Tak som jej povedala, že preto,
lebo si odletela do nebíčka.
Neviem aké nebo je. Či je ako
cukrová vata alebo ako vyšľahaný
sneh z bielkov s troškou soli a či je
v ňom aj cukor alebo nie. Do hrobu
si vezmeme iba telo. To sú Tvoje
slová. Ďakujem, že si bola. Ty.
@zareaguj


Diskusia k článku

nephilim
Je to vraj jeden z trikov. Krájať cibuľu bez sĺz. Zapáľ kahanček. Údajne pohlcuje výpary. Sis milovala mačky. Sovy. Snažila sa naučiť, ako sa skladá Rubikova kocka.


mitzy
@nephilim (5.3.2020 07:53) rubikovu kocku som nikdy nezlozila, zato silueta macky-sovy-batman ide dokopy. mačací ľudia sú spriaznené duše. kdekoľvek

mitzy
@leaela (5.3.2020 11:47)
za každým receptom je človek, konkrétny, máme nicky aké máme, sme tam a tam. a potom niekedy, stretneš niekoho, hoci na diskusii a z tých tisíc ľudí vieš, že si si s ním sadol. ľudsky. a ja som na vareche stretla takú bytosť.
nephilim
@leaela Sis/sestra je kľúčové slovo. Minulý čas žiaľ adekvátne použitý. Domysli si. Na mačky siahaj. Na sovy nie. Ani na Rubikove kocky.

leaela
@nephilim
Ale ved seatra zije,pisala predsa komentar.....
To tu oplakavas jej macku ci co?
Ale ved toto je portal o vareni.......
mitzy
@leaela (5.3.2020 18:34)

keď som sa prihlásila na varechu a bola aktívna a čítavala som diskusie, cca 2 roky dozadu, jedna diskutérka sa mi stala blízka. Tento článok, ktorý som napísala, je pre ňu. A týka sa aj Nep. Ja som bludička, nepíšem možno konkrétne veci, ale medzi riadkami to tam všetko je.
Článok je niečo ako odkaz človeku, ktorého som stretla vďaka tomuto portálu.
leaela
@mitzy (5.3.2020 19:22)

Ved napis kto to je,resp. kto to bol.ved sa tu vsetci pozname,aj ked nepiseme a nereagujeme,neznamena ze nesledujeme zivot na varecha.sk
Varecha je aj moja srdcovka,citam to tu niekolko krat denne....
Hmmm???
haji
Zapaluji kahanček. Rubikovu kostku jsem nikdy nesložila. Zato ježek v kleci mi šel. Kočky též. Sovu nechytíš... @nephilim @obj ímám. Láska nezná hranic. Všichni se potkáme doma.
evanaaa
Nuž, ak mám písať v hádankách, tak radšej nepíšem nič, načo? To už stačí smútiť súkromne, netreba sa s tým deliť, ak nechcem, aby somnou smútili aj ďalší, ak tú osobu náhodou poznali tiež. @leaela , vidíš, veľa si sa nedozvedel, asi je to tajné......neviem (nevieš), za kým mám(máš) smútiť.
mitzy
@evanaaa (8.3.2020 18:40)

článkom sa prihováram človeku, ktorého som stretla na vareche, preto ten článoček na vareche mám. v článku som použila aj slová ako cukrová vata, vyšľahaný sneh, teda sa dotýka okrajom tohoto portálu ako vždy vo svojich článkoch, ktoré sú vždy svojim spôsobom osobné. prečo silou mocou musíš vedieť viac? trochu empatie a aj by si možno pochopila, keby si dáš súvislosti ku sebe, ako to pochopila medzi riadkami haji. to nič v zlom proti tebe, ale prepáč, neraď mi, čo mám / nemám písať, nemusím napísať nič naviac a ani konkrétne. ani po básnikovi predpokladám nechceš rozbor básne na konci a necháš cez seba emócie prejsť.. mám pani susedu. veľmi často, keď ju stretnem, mi rozpráva o svojom manželovi, ktorého som nikdy nevidela. ja ju vždy vypočujem, pretože viem, že jej to pomôže. nemám jej ku tomu čo povedať. ani nevyzvedám. ale to, že som ju vypočula, stačí. takže tento článok nemusí byť úplne konkrétny, je lyrický.
nephilim
@leaela Sis už nežije. Nick? Conscientia
Rád obviňuješ ľudí. Z dvojitej/trojitej identity.
Zabúdaš, že rodina. Ovplyvní ťa reč. Zvyky. Láska.





 



TOPlist