Jablkovo-škoricové muffiny

an3da - fotkaan3da, 3. marca 2013
Dnes som chystala nedeľný obed, však je nedeľa, okrem toho
ohlásila sa dcéra že prídu so zaťom. Polievka z domácej kury, krásna,
žltušká, opekané kuracie stehná a ešte ktomu i zemiaky, k varenému
mäsku paradajková omáčka a ešte aj upečené kolienko z ošípanej
ktoré bolo v slanom náleve taký týždeň. Ked všetko bolo ukončené
a iba sme čakali milích hostí, aby som sa nenudila idem si, reku,
postrúhať jablká, aj som ich posypala s trochou cukru, no že ked sa
naobedujeme urobím hore spomenuté muffiny. Tak aj bolo, usilovné
dcérušky umývali riad a mama miešala všetky prísady čo idú do
muffinov, rúra sa hriala, naliala som do sylikonových formičiek a
pieklo sa. Kuchyňa pekne voňala, však od tej škorice. Iba sa dcérka
opýta: a, tieto jablká nemali ísť do muffinov? No však mali... Dobre
že som dala aj lekvár aj jogurt iked tak nie je v recepte, @ afataga mi
to, dúfam, odpustí, a dala som namesto hrozienkov brusnice. Tak
muffiny sa upiekli, aj boli dobré, dcérka že čo s jablkami, nuž
zamiešam znovu, teraz po recepte iba že som piekla podľa @ doda
vyliate v plechu. Ale nevadí, však si každý môže krájať podľa hladu,
kocičky, kocky, obdľžniky...
@zareaguj


Diskusia k článku

sovka62
Jáj, moja, to je tak, keď musíš myslieť na tri veci naraz. Aj mne sa už stalo, že som do bábovky nedala olej (ale bola celkom dobrá,taká piškótová) a toť pred týždňom som si do veľkej šálky čaju s mliekom štedro nasypala tri lyžičky soli. Neprajem nikomu zažiť tú chuť v ústach, hneď sa mi odnechcelo raňajkovať.
hubata
Mne sa stalo horšie dievčatá: včera sadneme k obedu, všetko nachystané len naberať. Dojedli sme všetci polievku a mňa v tom obliala horúčava: keďže som chcela aby opekané zemiaky boli akurát, tak som si ich nechala na poslednú chvíľu, veď čo kým sa zvítame, hostia povyzliekajú, zjeme polievku tak budú hotové. Lenže zabudla som a aj keď bola aj ryžpovyz
hubata
Ale bodaj ťa, už som odenterovala nedokončené, takže pokračujem: aj keď bola aj ryža aj tak všetci chceli tie prekliate opekané zemiaky ......
an3da
Tiež som raz do keksov nedala masť a aj tak boli dobré, šťastie že aj tieto muffiny sú také že môžeš pridať či odobrať z receptu a aj tak sú dobré. Ked som pri keksoch - neviem či som videla recept a či sa u vás také robia, to sa robí na takom keksáre, skôr boli také že sa museli položiť na ten starodávny sporák na drevo a teraz sú aj elektrické a keksy sú v tvare srdiečok.
havino
aj ja chodím kontrolovať do koša, či je tam obal, že či som dala do koláča prášok do pečiva. Dnes som sadla, že varechu pozriem a hranolky v rúre, na poslednú chvíľu som dobehla.
kuchticka
Ved nie iba vy, ale ja tiez - pred nedavnom nalejem si rannu kavu (d0 vekeho kafaca) a vedla pohar s vodou, ktoru si pripravujem dopredu aby nebola celkom studena (tu pijem po kave). do tej vody idem vymackat citron a namiesto pohara som vytlacila stavu z polovicky citrona do mojej silnej kavy.
sovka62
Veru, @kuchticka , nádoby sa ľahko pomýlia. Raz sme s manželom zostali polhodinu trčať v sedačkovej lanovke zo Štrbského plesa na Solisko. Nešla elektrina. Po vystúpení sme rovno vbehli do chaty na Solisku, rozmraziť sa a na kávu. Celá roztrasená som úspešne odklepávala popol z cigarety do kávy, až kým som neusúdila, že je dostatočne studená, aby som si odpila.
jakamaka
Dievčence a makovú štrúdľu ste už robili bez cukru?! Mne sa to podarilo práve vtedy, keď mal prísť na jednu z prvých návštev nastávajúci zať :):):):):) Trapas ako naozaj. Ten mak bol v tej štrudli priam horký, keďže to nemalo ani gram cukru, a maku tam bolo veru hojne... Takže som si "šplhla" :):):):) No len aby vedel, že nebude mať až tak sladký život, no nie?!?!
rulik
mne sa to stáva pravidelne s kanvicou na vodu, našťastie je kovová, tak sa len rozpáli a varím znova
lucylee
No a ja som mala v chladnicke pohar s broskynovou stavou na poliatie ryzoveho nakypu. No a oddelovala som bielka od zltkov a bielka som davala rovno do tej broskynovej stavy. Potom hladam bielka a stavu a zistila som, co sa stalo. Tak som sa pokusila vyslahat to s tou stavou a verte alebo nie, ale podarilo sa!
rea1
bolo to už dávnejšie. išla som piecť tortu, mlieko zo sáčka som si naliala do hrnčeka a dala do chladničky. cesto prichystané, idem doň pridať to mlieko, mlieka nikde. sondujem: decká, nevidel niekto hrnček s mliekom? a najmladší syn celý usmiaty hovorí: ja som ho vypil, bolo tam už iba trošku, vieš, aké bolo dobré? no zožeň za socíku cez víkend večer mlieko. a susedské požičiavanie som nikdy nepestovala. tak som do cesta, skúšobne, veď či ho vyhodím surové alebo upečené, to je už jedno, naliala čierne pivo. páni a dámy, tá torta nebola nikdy predtým ani potom taká vynikajúca a ľahučká. normálne ma vždy lákalo vymeniť v nej mlieko za pivo. ale odolala som, recept je recept.
sovka62
Tak takéto zážitky sú najlepšie a teší ma, že nie som sama čo vyšetrujem, kde mám zase tú stierku (habarku, kuchynské nožnice, krájač na vajíčka...) a či sa už ten môj sobášený nemôže raz naučiť, čo kam patrí!!! A ešte s komentárom, že ak sa mu o tom nechce rozmýšľať, nech sa radšej ničoho nechytá, spravím si sama a lepšie (áno, aj takáto odporná občas bývam) a potom zistím, že už som to z tej zásuvky vyložila, prichystala, ale na pracovnú dosku som nepozrela, len do tej zásuvky. Ale úprimne, naozaj ma to potom mrzí (lenže to už je môj krásny celý zdutý a právom, bol v tom nevinne).
jaroslava31
Aj fašírka s cukrom sa dá urobiť. Vtedy sa ukáže, že pes je najlepší priateľ človeka, len on sa mi nesmial a bol jediný, ktorý ju jedol
frezia68
Minule som hľadala maslo v maselničke a v chladničke nič! Ale veď sme mali na raňajky,nedávno som ho videla......kde do frasa je? Na žiadnej poličke.......nikde :-( Na chvíľu som to vzdala,chcela som piecť pečivo,tak vyberám múku z kuchynskej skrine a vedľa v teple si tróni maslo :-))) kto ho tam asi dal?
jakamaka
:):):):) Ja si to tiež tak vravím, že dobre, že máme aj psa :):):) ten mi nikdy nepovedal, že mu to nechutí :):):):):) To je najlepší stravník v prípade akéhosi trapasu v kuchyni, alebo nevydareného experimentu :):):):)
kuchticka
Jaj @sovka - s tym obvinovanim mojej polivicky - kam si to ulozil, ved to byva vzdy v tejto zasuvke - rovnake u nas. Nieco hladam a mam to uz nachystane na "ociach" ale nevidim.
rea1
nuž, ja si myslím, že kým nebudeme ťahať peňaženku so všetkými dokladmi a okuliare spod šunky pekne uloženej v práci v chladničke ako moja kolegyňa, všetko je v poriadku. hľadala to tri dni po celej rodine, byt hore nohami. :-))
ajuschka
:D a sa vam stalo niekedy ze ste v zapale rozhovoru s drahym v kuchyni, popri vareni samozrejme, prekracujuc rozvalenych psov (na strede kuchyne) dali namiesto krabice mlieka do chladnicky vlastnu macku?
naliala som macke mlieko, krabicu postavila k miske na zem, vzala macku a pchala ju do chladnicky. drahy sa rozosmial az ked som chladnicku zavrela, lebo ved videla kopec jedla tak neprotestovala :D
afataga
tak ten jogurt ti odpustam :-) aj ja ho niekedy davam do kolacov, lebo mlieko nekupujem, no hlavne ze chutili, svet sa nezrutil, nabuduce skusis s jablkami a sama sa rozhodnes, co je lepsie
an3da
S jablkami je výborné, robila som aj skorej a aj v nedeľu som urobila, zjedlo sa aj bez jabľk a aj s jablkami...
ovecka00
Ja som raz robila maso a omacku som namiesto zahustenia mukou zahustila praskovym cukrom...a bolo ho dost...nebolo to najlepsie ale mame aj kocurika takze jemu to chutilo velmi...alebo ked ocino chcel na obed poriadne stiplavu sosovicovu polievku..uz bolo vsetko hotove ale samozrejme sme zabudli dat korenie a čili ...doma mame čili ktoreho sa dava(brat ma poucil)len ako polovick nechtu na malicku...ja som ho tak dala asi tak polovicku jednej polievkovej lyzice a k tomu asi dve kavove lyzicky korenia...ja som to neskusala tak som netusila ze som to prehnala...potom s velkou radostou som nabrala akoze na skusku mojmu starsiemu bracekovi...on chudak to musel dojedat na balkone v asi -8st....ale vraj bola dobra....zjedla sa :D



 



TOPlist