Varecha.sk a TV Varecha sú internetové stránky plné receptov vydavateľstva OUR MEDIA SR a.s. © 2009 - 2024.
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah na Vareche je chránený autorskými právami. Viac info.
Varecha využíva súbory cookies, všetky recepty bežia na serveroch firmy Webglobe - Yegon.
Made in Slovakia Vyrobené na Slovensku
Děkuji za dobré zprávy! Hlavně že se ti daří a máš dobré výsledky. To moje "vlažné" pěstování v květináči fakt nebyl dobrý nápad. Ve volné půdě je batátům líp! Máš můj obdiv, 2,7 kg je pěkný macek.
varecha.pravda.sk/diskusie/skusal-niekto-pestovanie-batat...
Moc děkuji, našla jsem ji pod tebou, bo odkaz opravdu nejde otevřít. Jakmile přečtu, písnu. Jsi milá!
Ahoj. Moja skúsenosť je, že niekedy začiatkom roka v januári kúpim v kauflande dva menšie bataty. Doma ich najprv umyjem s teplou vodou a potom šup ich do krabičky od masla (alebo niečoho posobneho) zalejem do polovice vodou a celé šup do igelitového sáčku. Čakám a nevšímam si asi dva týždne, podľa teploty a svetla. Potom by už bataty mali začať púšťať korienky a vyháňať puky. Ak áno, vyberiem zo sáčku, ak nie čakám ďalej. Po čase sú z pukov výhonky, ktoré poodlamujem, keď majú asi 10 cm. Odlamujem priebežne ako dorastajú a dávam do pohára s vodou, kde pustia korienky. Ono je to ako burina, netreba sa báť. Keď zakorenia, zasadím do substrátu a polievam. Keď je vonku teplo a nemrzne, vysadím von a polievam do bezvedomia. Asi pred dvomi rokmi mi dokonca jedna sadenička zakvitla. Mám skúsenosť, že mne nenarastú také veľké ako v obchode, ale sú dobré. Akurát ich neviem uskladniť.
A jeden známy ich raz mal zasadené v kvetináčov spolu s muškátmi, polieval a hnojil hnojivom na muškáty, a narástli mu hľuzy aj tam. Snáď pomôže ☺
Děkuji za koment, opis, zkúsenosť. Člověk se pořád učí a objevuje. Mám nachystané dvě hlízy na pečení, čas od času mě popadne chuť. Přeji hezký den!