Ako to mám vysvetliť

lenka46 - fotkalenka46, 5. augusta 2013
Ahojte včera večer sa ma moja dcérka spýtala že ako prišla na svet čo jej mám povedať?Zatial som jej povedala ze jej to niekedy poviem a kazdy den sa ma to vypituje čo jej mám povedat?
@zareaguj


Diskusia k článku

tiginko
zaujímavé @lenka46 , v profile máš uvedené, že práve na teba sa môžeme obrátiť s otázkami ohľadne detí....
babidka
@tiginko , tiez ma to napadlo ako prve !...:-))) @lenka - co tak slovenska klasika ? Bocian ?
V nemocnici v Humnnom bol pred rokmi primarom na gynekologicko-porodnickom oddeleni MUDr.Vrana . Takze vsade na Slovensku nosil deti bocian ...iba v Humennom Vrana :-))
evanaaa
@lenka46 , jednoducho, netreba ísť ešte do detailov, na to je čas, ale aspoň tak, aby si utvorila z tvojho rozprávania akúsi svoju predstavu, a o pár rokov jej to zasa trochu vylepšíš, upresníš. Jednoducho - Otecko ľúbi ammičku a keď idú spať, tak sa k sebe túlia a potom ocko zasje semienko do mamičky a z neho začne v brušku rásť bábätko, tak ako rastie kvetinka zo semienka......atď, záleží, aké slová zvolíš. Ak to s deťmi vieš, nebude problém.
evanaaa
oprava - ľúbi mamičku, prešmykli sa mi písmenká, ....ocko zaseje.....
marianne
:-))))))) tak to by som neriskovala @evanaaa , sa jej nezbavi....co ked sa spyta na sposob sejby?....ale v dobrom,si ma z chuti rozosmiala......:-)))))
smejkad
ja som malej povedala,ze ked sa ludia maju velmi radi, preskoci medzi nimi iskricka a ta da maminke od ocka do bruska malinke semienko, z ktoreho vyrastie babatko, no a ked je babatko take velke, ze mu je v brusku tesno, tak maminka zajde do nemocnice a poprosi panov doktorov, aby jej pomohli vysikovat babatko z bruska von :-)
a kedze ta moja sa pytala co bolo dalej, tak sme potom preberali aj kupanie,prebalovanie,kojenie...
:-)
pivonka
Tak dajako, ako vraví @evanaaa , nezatĺkať. Posilníš jej dôveru aj pri iných otázkach.
zuzananoskova
Určite by som sa nespoliehala na bociana ;-) a to ani pravda nie je. Myslím, že vysvetlenie Evanaaa je primerané a aj pravdivé :-)
martina0812
Koľko rokov má krásavica? Moja má teraz 6, ale v tejto otázke má jasno. Položila mi ju, keď mala asi 2,5 - 3 roky.
- Mamí, kde som sa vzala na svete?
- Narástla si mamičke v brušku.
- A ako som sa dostala von?
Tu mám odpoveď zjednodušenú, mala som cisára :-D
- Ujo doktor mi ťa vybral z bruška ( na dôkaz som ukázala jazvu ).
- Nebolelo ťa to?
- Nie, mamička vtedy spinkala. A keď sa zobudila, bola si na svete.
- A ako som sa dostala DO bruška?
- Keď je žena dospelá a vydá sa, tak tam proste bábätko narastie.
Malá to ďalej nerozoberala, uspokojila sa s mojimi odpoveďami. Časom jej budem tu a tam naznačovať detailnejšie, ale myslím, že takýmito odpoveďami som nedostala do rozpakov ani seba a do traumy ani moju malú.
martina0812
@tiginko , mamy sa učia za pochodu, ani jedna z nás neprišla na svet ako dokonalá a vševediaca matka, učíme sa skúsenosťami a pomocou rád ostatných mám. Myslím, že Lenka chcela naznačiť, že rada poradí tým mamám, ktoré majú menšie deti - ona si tým obdobím s dcérkou prešla.
evanaaa
@lenka46 , nemáš začo. Ty si svoje dieťa najlepšie poznáš, lebo každé je iné, menej, či viac zvedavé, niektoré sa uspokojí s jednoduchším vysvetlením, druhému to ale nestačí a viac domŕza, ako som už spomenula, treba vedieť improvizovať, xixixi.
lenka46
no Nelly je nadmieru zvedave dieťa a viete čo sa ma opýtala ze ci sú pri tom holí?čo jej mám povedat teraz:(
jujoska
no mne sa teda nieco nezda: tvrdila si @lenka46 ze si jej zatial nic nepovedala a zrazu sa opytala, ci su pri tom holi??? Pri com?? Toto smrdi...
evanaaa
@jujoska , asi jej to už povedala, nie?
@lenka46 , tak jej povedz, že sa len trochu vyzlečú, aby im nebolo teplo ( poukáž na tieto horúčavy), ale nie vždy, môžu byť aj oblečení ( v nočnej košeli:-) ). je vidieť, že malé deti už v takom veku čo -to vedia a tušia, tiež sa medzi sebou rozprávajú na podobné témy ale vo všetkej nevinnosti.
bobarka
Jedna naša známa - ešte dieťa, pozerala rodinné foto, na ktorom sa nevidela. Na otázku a kde som ja ? Dostala od mamičky odpoveď-- predsa v mojom brušku. Dieťa v hrôze vytreštilo očká a s hrôzou skonštatovalo: mami,ty si ma zjedla?!
pseudocognac
evanaaa, včera 22:17
@jujoska , asi jej to už povedala, nie?
@lenka46 , tak jej povedz, že sa len trochu vyzlečú, aby im nebolo teplo ( poukáž na tieto horúčavy), ale nie vždy, môžu byť aj oblečení ( v nočnej košeli:-) ). je vidieť, že malé deti už v takom veku čo -to vedia a tušia, tiež sa medzi sebou rozprávajú na podobné témy ale vo všetkej nevinnosti.

Mozete ma kamenovat, ale existuje aj detska sexualita, sice vo vsetkej nevinnosti, ale deti citia sexualny pud a tiez si ho nevedomky ukajaju od utleho veku.
lenka46
Neuveríte čo sa ma Nelly spytala
-a ukážeš mi tú košelu?
ona je extra zvedavá:Dtak som jej isla ukázat nejakkú tú košelu :D
a ja asi viem s kade Nelly niečo tušila o tom že či to robime holí raz sme boli s manželom v kuchyni a dcérka bola sama v obývačke a pozerala telku a išila rozprávka ale rozprávka skončlia a po nej išiel no taký dost nevhodný film pre Nelly a tam to robili a asi s tade to vedela nezbednica jedna!:D
arasidka
Môj prostredný syn mal 5 rokov, keď sa mu narodil braček. Aj u nás padla otázka, že čo a ako. Videl, že som mala veľké brucho, tak som mu to tak vysvetlila, že z bruška, a ukázala som mu jazvu po operácii žlčníka. Uspokojilo ho to. Prešli ale tri roky, možno štyri - neviem presne, ale keď prišiel v jeden deň zo školy, vážne si sadol za stôl, podoprel si hlavu a povedal mi: "Mami, jáááá už viem ako sa deti rodia.... no... ale cez brucho to nie je ! " :))) A bolo po probléme, viacej sa ma na to nepýtal a ani ja jeho, že aká je jeho vedomosť o tom !!
milad
len aby sa nestalo to, čo pred pár rokmi mne, keď sa moje vtedy cca 3 a 4 ročné deti pýtali na to isté...vysvetlila som, primerane veku, veď som nejaký odborník a celá spokojná som večer líhala spať, že ako bravúrne som túto situáciu zvládla. Po pár dňoch moje ratolesti pozerali večerníček o tom, ako bocian komusi priniesol bábo....mali ste vidieť ten hnev v očiach, aká som klamárka, čo som im natárala, keď v skutočnosti nosí deti bocian. Veď čo je v TV, musí byť pravda...
arasidka
@lenka46 , no to som sa doteraz nedozvedela, a keď sa ho na to pýtam teraz, môj 39 ročný synčok si už na to nepamätá .))



 



TOPlist