Ako sliepky zniesli volské oko

martina0812 - fotkamartina0812, 15. augusta 2013
Chovám pár sliepok na vajíčka. Jednak je to pohodlné, keď mám vajcia vždy po ruke a jednak sa moja 6 ročná ratolesť so sliepkami dobre zabaví - najčastejšie ich s prútom v ruke presviedča a komanduje, aby jedli, šli doprava, šli doľava, sadli si... proste sa ich snaží vycvičiť a to jej zaberá hromadu času, ktorý mama využije na domáce práce.

K starostlivosti o sliepky samozrejme patrí zbieranie vajíčok. Takže moja Vic pekne každé popoludnie zájde do kurína, do žltého horčičného kýblika naukladá vajíčka a prinesie ich dnu.

Niekedy minulý týždeň si však horčičný kýblik nevzala. Vraj odnesie v rukách. Ja som práve vešala prádlo a zrazu počujem akési cááááp! Vykukla som spoza tričiek a riflí a Vic už previnilo prešľapovala s pyramídkou vajíčok v rukách nad jedným, ktoré odmietlo byť súčasťou toho stavbárskeho zázraku a skydlo jej na plech, ktorý zakrýva manželovu montážnu jamu.

Vzdychla som, a povedala jej, aby vajíčka zaniesla dnu, že ja tú spúšť upracem, keď vyvešiam.

O minútku sa dcéra vrátila a kričí:
"Mami, ty si z toho urobila volské oko?!"

Idem pozrieť, o čom dieťa hovorí a - na tom žeravom plechu pri teplote skoro 40 stupňov v tieni trónilo skutočne volské oko. Netvrdím, že presmažené, ale biele odspodu veru bolo.

V ten deň som už nerobila nič. Na polosurové volské oko sme pustili psa, my dve sme sa naložili do bazéna a relax. Keď sa manžel vrátil z práce a spýtal sa, či máme na dnes naplánovanú nejakú prácu, malá len prekotila očami:
"Oci, v tomto teple?! Veď aj sliepky už znášajú volské oči!"
@zareaguj


Diskusia k článku

smejkad
:-)))))))))))))))))))))))))
perfektny zaciatok dna :-)))))))))))))))))))))
dakujem
radost
vtipné..milé...začala som deň radostne..aj tebe želám radosť na celý deň...:-)
rea1
no povedzte mi: na čom by sme sa zabávali, keby detí nebolo? :-)))
hubata
Hahaha ..... rozkošné! Deti majú iný pohľad na svet, len škoda že my dospelí sme z toho už vyrástli.
kuchticka
K pobaveniu urcite staci :-))
Chvalim a obdivujem, ze chovas sliepocky. Je to sice starost, ale I radost pozerat na tie krasne zdrave vajicka, ktore vzdy ani na trhu nedostanes tak cerstve.
sovka62
Zbožňujem detský pohľad na svet a je mi veľmi ľúto, že s dospelosťou sa vytratí. Pri predstave mladej gazdinky, ktorá skúša vycvičiť sliepky, mám na tvári úsmev od ucha k uchu, keby som tie uši nemala, smejem sa dookola. Blahoželám k šikuľke, užívajte si spolu tento krásny čas.
garanco
Tie detské výtvory sú na nezaplatenie- veľmi milé!!!
margaretka28
Môj syn sa ma raz opýtal, že ked dá sliepkam žrať čokoládu, či budú potom znášať kinderka ?! :-)
klobaskadomaca
Mňa sa spýtal syn, keď bol ešte malý: Mami, a prečo má vajíčko škrupinku? No absolútne som nevedela žiadnu rýchlu odpoveď, ani ma nič normálne nenapadlo. Vtom mi s úsmevom povedal: Ty to nevieš? Predsa aby nevytieklo!
bozulka
:-))))) Určite sa doma nenudíte...Deti sú úžasné,dovtedy kým vyrastú...ako hovorí @sovka ,
katkat
krasne si to napisala, viem si to zivo predstavit :)
stacy77777
milé, úsmevné, takéto historky sú krásne tým,že sa na nich bavíme aj po dlhých rokoch, keď už sú deti dospelé



 



TOPlist