Ako sa učí v kuchárskych školách

stacy77777 - fotkastacy77777, 10. apríla 2013
@zareaguj


Diskusia k článku

gordonko
....dcera sa mi učí za kuchár - cukrár .... ale podla toho čo ich učia neuvarý sama jedno jedlo ..... rozdelení sú do skupin a každá skupina robí niečo a potom to ,,poskladajú,, a otom ako a čo robia na praxi ???? .... škoda hovoriť
mimka946
Ja sa ucim za kuchar-cukar a je pravda to co napisa @gordonko ze kazdy spravi a vznikne cely pokrm no je to tak ze v skole nas ajtak nic neucia vlastne skusenosti.Moje poznatky o pečeni a vareni su len z tej najmensej casti zo skoyl vsetko mam zo zivota,od rodiny a hlavne vela od maminy.
katkat
Toto je neuveritelne. Ja som sa pri tom tak nastvala, ze moj chronicky nizky tlak sa uz asi navzdy dostal do normy. To nemozu mysliet vazne. Potom ze to vyzera v tych restauraciach tak ako to vyzera... Ja chapem ze skolstvo nema peniaze nazvys, ale upisat sa zmluvou hentakej firme, to uz radsej mohli ucit bez ucebnic. Recept na bolonske spagety ma dvihol zo stolicky. A ulahcit si pracu polotovarmi, to je kucharcina. Dufam ze o desat rokov sa pojdem niekde najest a ked vratim jedlo, lebo to bude z polotovaru, tak mi pride kuchar vynadat, ze jeho to tak v skole predsa ucili. Ach jaj.
babidka
Myslim si , ze vela zalezi aj od pedagogov. V tomto pripade hlavne od majstrov odbornej vychovy . Ak je mu to jedno a ulahcuje si pracu ako sa da - urcite bude pouzivat polotovary a aj ziakom povie, ze " je to jedno" alebo ze by inak "nestihali" varit ...U takeho kuchara by som sa stravovat nechcela ! Ale su aj majstri - kuchari ktori varia naozaj tak ako sa ma , pouzivaju cerstve suroviny a ziakov tiez vedu k poctivej praci . Vsimli ste si , ze v tejto casto odznelo , ze "na Slovensku je podla vyucovacich osnov zakazane pri vyucbe pouzivat "prasky" !" -teda praskove dochucovadla , polievky , zaprazky a pod .?:-)
stacy77777
@babidka - nie podľa vyučovacích osnov, deťom do 18rokov je zakázané vo verejných stravovacích zariadeniach variť z práškov..., to je myslím veľmi potešujúce,že deťom v škôlkach a školách nedávajú tieto reklamné bordele...aspoň jedna lastovička...:-))
douglas
@stacy77777 - Vďaka za poskynutie tohoto streamu, pretože o tom som vôbec nemala páru...holt dnešná realita: "Quick and dirty." :(.
smajliqa
nepozerala som to video, ale chcem povedat svoju skusenost. ja som si urobila kurz ,,kuchar,, a nevedela som po kurze ani urobit maso na stave,,, vsetko co viem-neviem mam od maminky a hlavne vy my tu vela pomahate... dakujem.
mariamka
neverim :( ale asi viete @smajliqa vsetko o BOZP, ekonomike, tovaroznalectve, atd, atd, .. smutne ,, stastie ze moji chodia/chodili na elektriku ... aspon vedia vymenit ziarovku :)



 



TOPlist