Jablkové koláče
Jablkové koláče

Úžasné čoko-jablkové loptičky videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 28. októbra 2021

Čokoládou plnené, v lístkovom ceste obalené celé jablká. Super jednoduchý a fantasticky chutný dezertík, ktorý vám zaberie len pár minút! Namiesto čokolády môžete Zobraziť celý popisČokoládou plnené, v lístkovom ceste obalené celé jablká. Super jednoduchý a fantasticky chutný dezertík, ktorý vám zaberie len pár minút! Namiesto čokolády môžete podľa chuti jablká naplniť aj makovou či orechovou plnkou ;-)
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/10/uzasne-coko-jablkove-lopticky.html?m=1

12 ks
porcií
35 minút
na 180 °C
Úžasné čoko-jablkové loptičky (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

1 kg
12 ks
200 g
2 dl
1 ks (na potretie)




Postup

  1. 1

    Jablká očistíme a vyberieme jadrovníky tak, aby jablká zostali vcelku.

  2. 2

    Vyvaľkáme lístkové cesto na obdĺžnik, ktorý potom pokrájame na štvorce. Do každého štvorca zabalíme 1 jablko, ktoré sme najprv obalili v cukre a do stredu jablka natlačili čokoládu.

  3. 3

    Uzavreté pokladieme buď na klasický plech s papierom na pečenie, alebo do muffinového plechu, v ktorom sme každú jamku najprv vystlali kúskom papiera na pečenia.

  4. 4

    Nakoniec ich natrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do vopred zohriatej rúry na 180 °C na cca 35 minút. Treba si to sledovať, každý podľa svojej rúry.

  5. 5

    Podávame teplé, posypané len cukrom, alebo s kopčekom vanilkovej zmrzliny ? Dezertík je naozaj úžasný, vrelo odporúčam! Prajem dobrú chuť !

    Úžasné čoko-jablkové loptičky (videorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

evanaaa
Raz som robila niečo podobné, tiež lístkové cesto, jablčká, ale do stredu som dala niečo, čo si už nepamätám, len viem, že tam bol tuším aj puding. Vtedy sme ešte neboli dia.....ale dala by som si aj teraz, s tou čokoládkou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia