Rýchle raňajkové bagle bez droždia fotorecept

siuuu - fotkasiuuu, 4. júla 2021
Rýchle raňajkové bagle bez droždia (fotorecept)
Foto: siuuu

Rýchle a chutné raňajkové pečivko. Minul sa nám chlieb, takže som bola rada, keď som na internete natrafila na tento recept od Mirky Van Zobraziť celý popisRýchle a chutné raňajkové pečivko. Minul sa nám chlieb, takže som bola rada, keď som na internete natrafila na tento recept od Mirky Van Gils Slavíkovej. Všetky suroviny som mala doma, takže som sa dnes ráno pustila do pečenia. Je to ozaj rýchle pečivko, cakum - prask to trvalo aj s pečením cca 30 minút + chladnutie 20 minút.
Zdroj: internet + vlastné doplnenia

4
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
na 190 °C

Suroviny

250 g
250 g netučný, neochutený
3 g
10 g
 ks malé (na potretie)
 rôzne (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Pripravila som si suroviny.

    Rýchle raňajkové bagle bez droždia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V mise zmiešame múku, soľ a prášok do pečiva, pridáme jogurt, vypracujeme homogénne nelepivé cesto, premiesime na podložke. Cesto rozdelíme na 4 časti, z každej časti urobíme guľku, z guliek ušúľame valček dlhý cca 24 cm a hrubý 2 cm.

    Rýchle raňajkové bagle bez droždia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Každý valček spojíme do kruhu, spoj dobre popritláčame, ja som následne cez stredný otvor spoj ešte zľahka povaľkala. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajíčkom rozšľahaným so štipkou soli a posypeme posypmi podľa chuti. Ja som použila ľanové a sezamové semienka, čiernu rascu (černuška) a sušené levanduľové kvietky. Ja som potierala a posýpala mimo pekáča, na tanieriku.

    Rýchle raňajkové bagle bez droždia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme v rúre zohriatej na 190 °C, podľa originál receptu na hornej mriežke v rúre 10-15 minút. Ja som piekla na druhej mriežke od vrchu a trvalo mi to cca 18 minút.

    Rýchle raňajkové bagle bez droždia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Musím povedať, že pečivko je po upečení a cca 20 minútovom chladnutí veľmi chutné, vo vnútri mäkučké. A dosť sýte - stačí jeden kúsok. Neviem aké bude večer resp. zajtra ráno, ale počítam, že dovtedy nezostane nič.

    Rýchle raňajkové bagle bez droždia (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Hmm, raňajkové bagle, kdypak vstáváš, aby bylo na raňajky hotovo? Pěkný receptík i postup, kouzelné fotečky. Jsi šikulka!
siuuu
@haji (4.7.2021 13:26)

Milá @haji , do 30 minút bolo hotovo - vymiesené aj upečené ... je to rýchlovka ;-)
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia