Najrýchlejšie a najjednoduchšie makrónky videorecept

nutty8 - fotkanutty8, 22. apríla 2021

Takýto recept na makrónky ste ešte nevideli :)
Zdroj: Taká obyčajná žienka domáca

3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 100 °C
Najrýchlejšie a najjednoduchšie makrónky (videorecept)
Foto: nutty8

Suroviny

36 g
65 g
25 g
1 ks (z vajca veľkosti M)
60 g
20 g




Postup

  1. 1

    Mandľovú múku (alebo mandľové lupienky) vložíme do mixéra spolu s práškovým cukrom a rozmixujeme na čo najjemnejšie.

  2. 2

    Do teplovzdornej misy vložíme bielok a krupicový cukor a za stáleho miešania zohrievame nad parou, aby sa cukor rozpustil a hmota zohriala.

  3. 3

    Potom so šľahačom vyšľaháme do polotuha, pridáme potravinársku farbu (môžete vynechať) a došľaháme na tuhý sneh.

  4. 4

    K snehovej hmote pridáme polovicu rozmixovaných mandlí s cukrom a opatrne premiešame. Potom pridáme zvyšok mandlí a miešame, kým cesto dosiahne konzistenciu tečúcej lávy. Prenesieme do cukrárskeho vrecka s okrúhlou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie na striekame kolieska s priemerom asi 3 cm.

  5. 5

    Niekoľko krát silno udrieme plechom o pracovnú dosku, aby sme sa zbavili nadbytočného vzduchu.

  6. 6

    Dáme nahriať rúru na 100 °C, teplý vzduch, vložíme dnu plech a necháme sušiť cca 3 minúty (dvierka sú otvorené). Potom rúru zatvoríme a pečieme asi 15 minút pri 100 °C (treba prispôsobiť Vašej rúre).

  7. 7

    Upečené makrónky necháme vychladnúť, potom oddelíme od papiera na pečenie.

  8. 8

    Čokoládu so smotanou roztopíme v mikrovlnke (alebo nad parou). Dobre premiešame a dáme do chladničky zatuhnúť. Potom vyšľaháme a krémom makrónky naplníme.

Diskusia k receptu

denyany
Myslím, že som už niečo podobné videla, viem, že je viac postupov prípravy makroniek. Robila som niekoľkokrát tým druhým spôsobom, vždy sa podarili, vždy boli jedlé, aj keď nespĺňali estetické kritériá (ale to bolo mojou nezručnosťou).Iste vyskúšam aj tento spôsob a porovnám.
kikush1300
Super recept, vyskusane. Prvykrat som robila makronky a su uzasne. A podarili sa mi aj vzhladovo uplne topka. Dakujem za recept :)
babullka
Vdaka za jednoduchy recept. Mam ale otazku. Vzhladovo su pekne. Ale vo vnutri su dosť živé. Čo treba prosím inak? Išla som podľa postupu už 3krat. Prve sa mi nedali ani od lepiť z papiera na 3.den.a druhe uz od lepiť šlo len to vnutro také surové ci aké. Živé veľmi
siuuu
@babullka (22.5.2021 12:39)

Pozerala som video a komentáre k nemu na youtube a tam pani / slečna píše, že zvyčajne sa makrónky pečú na 140°C (ak ja tak pečiem), ale že jej rúra pečie inak a na tej teplote jej už horia, takže nabudúce skúste zvýšiť teplotu. Inak zaujímavý recept - určite ho vyskúšam. Vraj Švajčiarska metóda (tiež bolo uvedené v komentároch), o ktorej počujem prvý krát. Človek sa stále učí.
monumenta
Bohuzial zatial najhorsi pokus aky som robila, makronky blatove, neususitelne. Prvy plech na 100 stupnov 25 minut, druhy na 120 stupnov 30 minut a stale kasovite




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia