Guľôčky z mletého mäsa v paradajkovej omačke na marocký spôsob videorecept

silvia16 - fotkasilvia16, 14. novembra 2013

Môj manžel pochádza z Maroka a časom som sa naučila ich Marocké špeciality a chcela by som sa s nimi podeliť. Je to podobné Zobraziť celý popisMôj manžel pochádza z Maroka a časom som sa naučila ich Marocké špeciality a chcela by som sa s nimi podeliť. Je to podobné našej Slovenskej plnenej paprike, ale nieje to to isté. Paprika dodáva super príchuť a paradajková omáčka je mňam. Dobrú chuť.

3-4
porcie
25 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava
Guľôčky z mletého mäsa v paradajkovej omačke na marocký spôsob (videorecept)
Foto: silvia16

Suroviny

Na guličky:
0,5 - 1 kg
1/2 kg
1 - 2 čl
1 - 2 čl
Na paradajkovú omáčku:
1 - 2 čl
1 - 2 čl
1 - 2 čl




Postup

  1. 1

    Do misky vložíme mleté mäso, nakrájanú cibuľku, vňať, posolíme, popepšíme, pridáme lyžičku alebo dve drveného kminu a papriku (záleží či máme pol kila alebo kilo mäsa). Toto premiešame rukou a vytvoríme malé guličky, ktoré dáme do panvice bez oleja - ak máme panvicu vhodnú na pečenie bez oleja. Ak nie, pridáme trošku oleja na začiatku. Popražíme okolo 20 minút s častým miešaním.

    Guľôčky z mletého mäsa v paradajkovej omačke na marocký spôsob (videorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Popritom zmixujeme paradajky z konzervy s cesnakom, vňaťou, kminom, zázvorom, soľou a pepšom. Túto zmes pridáme do panvice keď je mäso hotové. Prikrijeme a varíme medzi 20-40 minút s miešaním. Záleží na tom akú hustú chcete omáčku. Čím dlhšie varíte, tým hustejšia je omáčka.

    Guľôčky z mletého mäsa v paradajkovej omačke na marocký spôsob (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V Maroku sa tieto guličky jedia s chlebom. Pridáju sa nakoniec ešte vajíčka, ktoré sa dopražia v rúre.

    Guľôčky z mletého mäsa v paradajkovej omačke na marocký spôsob (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ale v Anglicku na podobný spôsob ich možte nájť v reštaurácii s rižou. Ja som ich posledne robila s kašou a tá omáčka zmiešaná s kašou je úžas. Vyskúšajte. Pozrite si moje vidoe...

    Guľôčky z mletého mäsa v paradajkovej omačke na marocký spôsob (videorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

alex37
recept uložený, 5* určite vyskúšam a dám vedieť :-)
rea1
recept sa mi páči, keď som chodievala služobne do maroka, podobný som si priniesla domov. ale mala by si - podľa mňa - zmeniť hlavné i posledné foto.snaha o umelecké stvárnenie jedla na tanieri je chvályhodná vec ale tá kaša vyzerá ... no, neuraz sa, mne to pripomína niečo, čo rozhodne nepatrí na tanier. a ak by som mohla poprosiť, oprav si ten "pepš". poznám peper, poper, korenie, čierne korenie, mleté čierne korenie, dokonca MČK ale pepš, to vyzerá úplne strašne. čo však nič nemení na tom, že recept je spracaovaný pekne a jedlo je výborné. ja ho chválim a pre mňa s chlebom, prosím. :-)
paploska
mne sa recept veľmi páči, len tá fotka kaše vo mne evokuje ničo iné a nie kašu :-(, ale určite vyskúšam marocké guľky. KK
afataga
gulky v pohode, keby ta kasa bola hneda tak amen cma :-)
siska76
super, dakujem za recept a dufam, ze pridas aj dalsie :)
elena1
Mne sa to náhodou páči , vyskúšam v sobotu na obed.... a máš 5 hviezdičiek.
silvia16
Ďakujem za komentáre. Som sa snažila urobiť pekný obrázok s kašou, priznávam teda, že som to možno teda prehnala. Ale ďakujem za úprimné komentáre a fotku upravim :-)
drahyjon
Milá Silvia 16,
vďaka za zaujímavý recept. Potreboval by som ale vedieť, akú "kašu" máš na mysli, keď si uviedla, že s kašou to chutí najlepšie. Ď.
rea1
a teraz je to spracovanie aj s obrázkami dokonalé tak, ako samotné jedlo. super. :-)))
silvia16
@Drahyjon , ked som fotila recept, tak som ho robila so slovenskou kašou, zmiešanou s maslom a mliekom, ale snahou urobiť obrázok záujimavejši som to prehnala, tak som obrázok upravila. Na boku je kaša a chutí to veľmi dobre aj s kašou. Ale na Marocký spôsob by to bolu určite iba s chlebom/bagetou/rožkom.
ebetka
Vcera som ho vyskusala a bolo to vyborne, dakujem za recept
levandula
dnes som si to pozrela, krasny recept, presny navod, nie je co dodat, korenie je vyvazene ,paradajkova omacka super, robim velmi podobne je to lahodka, ale pre kazdeho odporucam dodrzat mnozstvo korenin, a ta rasca , to nie je slovenska, ale cumin, co je velmi dolezite koli chuti, takze do omacky ide rimska rasca, co ma uplne inu chut, ale je nezamenitelna, skvely domaci zahranicny recept, odporucam
levandula
myslim ze ta kasa je absolutne nepodstatna, tu ide o masove gulicky v tomatovej omacke
turanec
Dakujem za video V utorok ideme s manželkou uvariť potom napíšem .A za všetkých prosím o ďalšie skvele recepty.
zinnajdha
recept som uložila dávno, ale teraz som zhliadla video a rozhodla som sa, že toto jedlo je vynikajúce, Hľadala som dobrý recept na hovädzinu, ktorý by nám ulahodil.Teraz ho už mám. Mäsko je už kúpené, urobím.
zinnajdha
recept som uložila dávno, ale teraz som zhliadla video a rozhodla som sa, že toto jedlo je vynikajúce, Hľadala som dobrý recept na hovädzinu, ktorý by nám ulahodil.Teraz ho už mám. Mäsko je už kúpené, urobím.