Zverinový hrniec

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Na tretine rozpáleného tuku opražíme polovicu dávky cibule do zlatista, pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu, ktorú opečieme, pridáme paradajkový pretlak, soľ, podlejeme vodou alebo vývarom z diviny a dusíme do mäkka.
  2. Na druhej tretine tuku cibuľu do tmava urestujeme, pridáme na kocky nakrájané mäso z diviny a restujeme, pokiaľ mäso nepustí vlastnú šťavu, ktorú necháme vydusiť na tuk. Zaprášime mletou paprikou a podlejeme červeným vínom, pridáme korenie na divinu a dusíme do mäkka. Mäso podlievame.
  3. Keď je mäso skoro hotové, pridáme lesné ovocie, ríbezľový džem a dodusíme do mäkka. Hotový zeleninový základ rozmixujeme do hladka a zamiešame do mäsového základu. Všetko necháme spoločne prevariť.