Zo všetkého troška
Autor receptu: izabella929
Dnes sa už málo robia v domácnostiach škvarky a domáca masť.Chcem vám predstaviť,
ako to robím ja..
240 minút príprava |
200 minút tepelná úprava |
Postup
- Slaninu som pokrájala na kocky, probližne 3X3 cm.
- Potom som do hrnca dala 2 dc vody a pokrájanú slaninu...
- musí sa stále miešať, aby neprihorela o dno hrnca..pekne sa smaží...
- zdá sa, že sa už bude môcť pridať mlieko..
- Na to, aby som mohla pridať vlažné mlieko, musím znížiť teplotu na minimum, mohla by mi vykypieť...pridala som 2 dc vlažného mlieka a stále pomaly miešam...
- Po naliatí mlieka sa tvári takto pochmúrne, ale to trvá iba chvíľu...ak sa vyčistí a škvarky začnú dostávať krásnu zlatú farbu, začnem odberať masť do pripravenej nádoby...
- Vysmažené škvarky...
- a samozrejme finálny výrobok ...masť domáca...