Zo všetkého troška

Autor receptu: izabella929

Dnes sa už málo robia v domácnostiach škvarky a domáca masť.Chcem vám predstaviť, ako to robím ja..

240 minút
príprava
200 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Slaninu som pokrájala na kocky, probližne 3X3 cm.
  2. Potom som do hrnca dala 2 dc vody a pokrájanú slaninu...
  3. musí sa stále miešať, aby neprihorela o dno hrnca..pekne sa smaží...
  4. zdá sa, že sa už bude môcť pridať mlieko..
  5. Na to, aby som mohla pridať vlažné mlieko, musím znížiť teplotu na minimum, mohla by mi vykypieť...pridala som 2 dc vlažného mlieka a stále pomaly miešam...
  6. Po naliatí mlieka sa tvári takto pochmúrne, ale to trvá iba chvíľu...ak sa vyčistí a škvarky začnú dostávať krásnu zlatú farbu, začnem odberať masť do pripravenej nádoby...
  7. Vysmažené škvarky...
  8. a samozrejme finálny výrobok ...masť domáca...