Banánová zmrzlina
Banánová zmrzlina

Zmrzlinové kocky poliate v čokoláde

veganbarbora - bez fotkyveganbarbora, 22. apríla 2017

Vonku síce nie je práve jarné počasie, no to ma neodradilo si malú jar urobiť doma. V celku jednoduché, len náročnejšie na trpezlivosť a Zobraziť celý popisVonku síce nie je práve jarné počasie, no to ma neodradilo si malú jar urobiť doma. V celku jednoduché, len náročnejšie na trpezlivosť a čas. Také sú tieto skvelé zmrzlinové kocky. Banánová zmrzlina sa rozplýva na jazyku a chrumkavý korpus v kombinácii s čokoládou tvoria božskú chuť.

25 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
Zmrzlina:
 zmrazené
Poleva:




Postup

  1. 1

    Neuvádzam množstvá, kedže to nie je potrebné. Záleží od počtu stravníkov a tiež, či chcete mať kocky vyššie alebo nižšie. Na korpus budete potrebovať "maslové" sušienky a kokosový olej. Ja som doma piekla vlastné sušienky bez masla s alsanom (rastlinné maslo), preto dávam úvodzovky. Môžete použiť akékoľvek kupované sušienky. Rozmixujte ich na prášok. Je dôležité, aby boli dokonale rozmixované, pretože pri krájaní by sa kocky mohli rozpadnúť. Sušienky zmiešajte s kokosovým olejom, poprípade alsanom, a vytvorte hmotu, ktorá sa bude dať natlačiť do formy. Ja som použila štvorcovú formu, ktorú som vystlala potravinárskou fóliou. Korpus dajte do mrazáku aspoň na 20 min zatuhnúť.

  2. 2

    Zmrazené banány necháme asi 5 min pri izbovej teplote, aby mierne povolili. S trochou citrónovej štavy ich rozmixujte na nadýchanú zmrzlinu. Na zamrazený korpus navrstvite zmrzlinu a uhlaďte. Opäť uložte do mrazáku, najmenej na hodinu.

  3. 3

    Po zamrazení vyberte z chladu a teplým nožom nakrájajte na kocky alebo tvary, ktoré chcete. Ak máte čas, uložte kocky znova do chladu, ak nie, môžete s nimi pracovať už teraz.

  4. 4

    Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu s kokosovým olejom. Nepoužívajte ho príliš, čokoláda musí byť stále hustejšia, aby z kociek nestekala a nepresvitala. Špičku špáratka namočte do čokolády a prepichnite s ním kocku. Následne kocku ponorte do čokolády a zapichnite do polystyrénu alebo niečoho, čo vám poslúži rovnako dobre. Takto obaľte všetky kocky.

  5. 5

    Na zdobenie som použila roztopenú domácu bielu čokoládu. Môžete tiež zdobiť orechmi, kokosom alebo čímkoľvek, čo máte radi. Kocky uchovávajte v mrazničke a pred servírovaním vytiahnite na 5 min, nech vás nebolia zuby. ;)

    Zmrzlinové kocky poliate v čokoláde - obrázok 5

Diskusia k receptu

tiginko
vyzerajú a podľa mňa aj musia chutiť výborne, aj fotku máš veľmi zaujímavú. Zamrazené banány mávame v mrazničke na rýchlu výrobu zmrzliny stále. Skúšala si zmixovať aj s jahodami? V sezóne jahôd táto fajnotka u nás letí. Ozaj neutrpí tá čokoládová poleva v mrazničke na kráse?
veganbarbora
@Tiginko (22.4.2017 11:51)

Ďakujem za pochvalu. Áno, skúšala som rôzne kombinácie s banánmi-mango, lesné ovocie i práve spomínané jahôdky. Všetky chutia skvelo ♥ Čokoláde sa nič nestane. Ak vás trápi ten jemný biely povlak na spodnej fotke, je to preto, že sú čerstvo vytiahnuté z mrazničky. Je to len ľad, ktorý sa vytvoril po vytiahnutí. :)