Vegánska čokoládová a banánová zmrzlina

pumaamravec - fotkapumaamravec, 26. júna 2013

Výborná zmrzlina bez použitia živočíšnych zložiek:) Pochutná si na nej každý, domáca zmrzka je o niečom inom ako kúpená:)

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Banánová:
2 ks
100 ml (joya)
2 PL
1/2 ks na citrónovú šťavu
Čokoládová:
3 ks
100 ml (joya)
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na banánovú zmrzlinu si roztlačíme banány vidličkou a zmiešame s joyou, cukrom a šťavou z polky citróna.

    Vegánska čokoládová a banánová zmrzlina - obrázok 1
  2. 2

    Na čokoládovu zmrzlinu zmiešame všetky ingrediencie dokopy. Ja používam tento sójový dezert z rakúskeho hoferu. Stačia 3 kelímky (toto balenie je 4x125 g). Ale je možné použiť vegánsky dezert akejkolvek značky, napr. Alpro soya....

    Vegánska čokoládová a banánová zmrzlina - obrázok 2
  3. 3

    Vymixujeme metličkovým mixérom nech je zmrzlina nadýchaná. Dáme do mrazáku a minimálne každú polhodinku premiešame aby sa netvorili kryštáliky do stuhnutia. Alebo použijeme zmrzlinovač podľa návodu. Ja mám kitchenaid a neviem si ho vynachváliť a výsledok je profesionálny ;)

    Vegánska čokoládová a banánová zmrzlina - obrázok 3

Diskusia k receptu

nejedla22
Na sóju sa zmenili odborné stanoviská. Vraj zamedzuje vstrebávaniu vápnika a môže spolupôsobiť pri vzniku rakoviny prsníka (fytohormóny)...
sizinka
Soju ohovara masiarsky priemysel po celom svete, lebo im berie zisky!!!
metlicka
Skôr sója je pretláčaná priemyslom, pretože je veľmi dobrá na pestovanie a lacná. Hlavne bio shopy sa idú potrhať za výrobkami zo sóje, ktoré paradoxne predávajú za draho. Výnosný biznis. Sója, ale je inak vhodná na konzum, ale ako pri všetkom tak platí, že nie pre každého, každý je individuálny, hlavne pri zažívacích a tráviacich problémoch nie je vhodná. Ako všade, tak aj pri nej platí, že raz je taká štúdia, raz onaká, podľa toho kto si ju zaplatí. Dokonca som nedávno zazrel niečo o etanole, že znižuje riziko infarktu a zvyšuje hladinu dobrého cholesteru,takže proste keď sa chce dá sa aj z hovno spraviť prospešný produkt....