Zimný kapustový šalát

Autor receptu: vretienko

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Čínsku kapustu nakrájame na rezance, kyslú kapustu zbavíme prebytočnej vody. Uhorku a mrkvu nastrúhame na tenké kolieska, papriku na pásiky. Orechy nahrubo nasekáme.
  2. Všetko vložíme do väčšej šalátovej misy, pridáme med, olivový olej, osolíme a okoreníme. Dobre premiešame a necháme aspoň hodinku v chlade odpočívať. Ako prílohu podávame stratené vajce, alebo vajce "na hniličku" a opečenú grahamovú bagetu.
  3. Poznámka pre labužníkov: Namiesto olivového oleja pridajte (aj s výpekom) asi 50g nadrobno nakrájanej gazdovskej slaniny, opečenej do ružova, namiesto vajca grilované kuracie, či bravčové mäso a grahamovú bagetu nahraďte bielou, čerstvou a chrumkavou.