Zimné lečo KĽAČNOVô (fotorecept)

Autor receptu: nonna

Dostala som zavárané lečo v biokvalite bez chemických konzervantov, pikantné od mojej internetovej dcéry z Kľačna. Zdravosť a racionalitu som zachovala pridaním domácich zemiakov a póru. Príjemná chuť bola dosiahnutá okorenením grilovacou zmesou na zeleninu a nebola narušená mäsovým výrobkom. Zachovaný bol tiež princíp delenej stravy. A navyše je to ajns-cvaj hotovô.

2
porcie
5 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Zemiak dôkladne umyjeme, neošúpeme, nakrájame na malé kocky, umytý pór na tenké kolieska.
  3. Maslo rozohrejeme do voňava, minútku na ňom orestujeme pór, okoreníme grilovacím korením, pol minútky restujeme.
  4. Pridáme lečo, zemiaky, podlejeme trochou predhriatej vody, trošku posolíme, premiešame a varíme osem minút.
  5. Pre ZDRAVÚ CHUŤ!