Zimné lečo KĽAČNOVô (fotorecept)
Autor receptu: nonna
Dostala som zavárané lečo v biokvalite bez chemických konzervantov, pikantné od mojej internetovej dcéry z Kľačna. Zdravosť a racionalitu som zachovala pridaním domácich zemiakov a póru. Príjemná chuť bola dosiahnutá okorenením grilovacou zmesou na zeleninu a nebola narušená mäsovým výrobkom. Zachovaný bol tiež princíp delenej stravy. A navyše je to ajns-cvaj hotovô.
2 porcie |
5 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Zemiak dôkladne umyjeme, neošúpeme, nakrájame na malé kocky, umytý pór na tenké kolieska.
- Maslo rozohrejeme do voňava, minútku na ňom orestujeme pór, okoreníme grilovacím korením, pol minútky restujeme.
- Pridáme lečo, zemiaky, podlejeme trochou predhriatej vody, trošku posolíme, premiešame a varíme osem minút.
- Pre ZDRAVÚ CHUŤ!