Zimná perníková granola

Autor receptu: jenni

Omamná vôňa perníkov a škorice je pre mňa neodmysliteľne spätá nielen s vianočným obdobím, tiahne sa so mnou celou studenou zimou. Vždy si rada pochutím na čomsi s touto príchuťou. A čo vy? Skúste prevoňať svoju kuchyňu pri príprave tejto domácej a poctivej granoly, na ktorú vám ponúkam recept (je omnoho zdravšia ako tie, čo nachádzame v obchodoch). Tak na chvíľu vypnime a zamaškrťme si na tejto granole...na raňajky, desiatu, či len tak. www.dontbefakebakesomecake.sk

10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pomixujeme alebo pomelieme na jemnejšie kúsky mandle a vlašské orechy, nie úplne na prášok, len na menšie kúsky, ktoré, keď sa upečú, vám budú chrúmať pod zubami.
  2. Vo veľkej mise si zmiešame vločky (môžete použiť aj bezlepkové), pridáme orechy, perníkové korenie, mletú škoricu, štipku soli a vyškrabané vnútro z vanilkového struku. Všetky suroviny dôkladne premiešame, aby sa prepojili. Do zmesi pridáme roztopený kokosový olej a 2 polievkové lyžice sirupu a premiešame.
  3. Zmes vysypeme na plech na pečenie, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Granolu už len vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20-25 minúť pri 180 °C. Približne každých 5 minút plech vyberieme a granolu premiešame. Dávame pozor, aby neprihorela (každá rúra na pečenie je iná, niektorú môžu piecť dlhšie, iní kratšie, sledujte si to. Granolu necháme vychladnúť a presypeme ju do sklenenej nádoby.
  4. Podávame so sójovým jogurtom a brusnicami. Skvelá na rýchle raňajky alebo keď sa vám ráno nechce variť a pripravovať si raňajky. Prípadne si ju môžete zobrať so sebou do školy alebo práve v sklenenom pohári s jogurtom, sušeným ovocím alebo aj s čerstvým ovocím. Prajem vám dobrú chuť!